antrykot jagnięcy

składników był jeden z trzech prezentowanych rodzajów piwa. Czerwony lager: - cielęce kotleciki w ziołowej skorupce z sałatką z pieczonych warzyw - karmelizowane pory zawinięte z serem brie w Zobacz więcej
do zrozumienia, że możemy się spodziewać obsługi i dań na wysokim poziomie. Menu naszego lunchu przedstawiało się następująco: grillowane kotlety jagnięce z sosem Tzatziki stek z Zobacz więcej
"Pytanie na śniadanie". Restauracja prezentuje się niezwykle elegancko. Można już od progu sądzić, że zostaniemy obsłużeni na najwyższym poziomie i możemy spodziewać się samych pyszności:-) A poniżej Zobacz więcej
Czasami (zwłaszcza w mniejszych miastach) bardzo chcemy kupić jakieś konkretne mięso, a jednak asortyment sklepowy nam na to nie pozwala. Tak się też stało w tym przypadku – zamarzyły mi się Zobacz więcej
purree ziemniaczanym. Drugą propozycją będą steki z polędwicy wołowej z masłem ziołowym z purree z kalafiora i bobem. Trzecią propozycją będzie antrykot wołowy z sosem BBQ. Sos ten prawdopodobnie i Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Moussaka

Moussaka 114

1
upieczone, jak i przygotowane do pieczenia. Najlepiej zrobić podwójną porcję i zaprosić przyjaciół lub część zamrozić. Liczba porcji: 4 Warzywa: 1 duży bakłażan 2 łyżeczki soli 3-4 średnie ziemniaki} Zobacz więcej
drobiowy (mięso z ud kurczaka, cayenne) – mój! Hamburger wołowy o smaku azjatyckim (antrykot lub karkówka, kolendra, imbir, Tabasco) Hamburger wołowy o smaku polskim (antrykot lub karkówka, Zobacz więcej
na nas wielostronnicowe informację o wyżej wymienionych mięsach. Nasz prowadzący przygotował dla nas sporą część teoretyczną. Z tych materiałów, oczywiście szczegółowo opowiadanych i dopowiadanych Zobacz więcej
część warsztatów była dla mnie najważniejsza. Każdy z blogerów otrzymał jeden przepis i zadanie wykonania potrawy. Mi dostało się kurcze zagrodowe duszone z warzywami w piwie. Menu: czerwony lager: Zobacz więcej
pieczeni aż się prosi co najmniej butikowy haut-médoc, zaś do soczystego steka zładnego kawałka jagnięcego udźca sięgnąć należy po równie soczystego nowo-światowego shiraza. Jednym z najciekawszych Zobacz więcej
w jagnięcej szynce - fondue serowe z ostrą papryką i kawałkami chleba do maczania - żeberka ze świni złotnickiej w sosie BBQ na bazie piwa - stek z sezonowanego antrykotu z sałatką z rukoli - gulasz Zobacz więcej
) a nawet schabowy z kostką i słoninką. Nie warto przesadzać z doprawianiem mięsa, aby nie zabić jego smaku. Dlatego odradzam wszelkie mieszanki do grilla z glutaminianem sodu – umówmy się – zawsze je Zobacz więcej
twierdząc, że ich jelita są zbyt wyrafinowane, by poradzić sobie z czymkolwiek innym. Biedni zadowalali się ciemnym i twardym pieczywem, które trzeba było namaczać. Prawie 90% społeczeństwa jadało Zobacz więcej