antrykot jagnięcy

składników był jeden z trzech prezentowanych rodzajów piwa. Czerwony lager: - cielęce kotleciki w ziołowej skorupce z sałatką z pieczonych warzyw - karmelizowane pory zawinięte z serem brie w Zobacz więcej
do zrozumienia, że możemy się spodziewać obsługi i dań na wysokim poziomie. Menu naszego lunchu przedstawiało się następująco: grillowane kotlety jagnięce z sosem Tzatziki stek z Zobacz więcej
"Pytanie na śniadanie". Restauracja prezentuje się niezwykle elegancko. Można już od progu sądzić, że zostaniemy obsłużeni na najwyższym poziomie i możemy spodziewać się samych pyszności:-) A poniżej Zobacz więcej
Czasami (zwłaszcza w mniejszych miastach) bardzo chcemy kupić jakieś konkretne mięso, a jednak asortyment sklepowy nam na to nie pozwala. Tak się też stało w tym przypadku – zamarzyły mi się Zobacz więcej
gruszkami. Oryginalnie była do nich podawana sałatka z rukoli jednak boję się, że nie wytrzyma kilku dni w lodówce więc z niej rezygnuję. Sałatkę o której ostatnimi czasy bardzo intensywnie myślę to Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Moussaka

Moussaka 121

1
upieczone, jak i przygotowane do pieczenia. Najlepiej zrobić podwójną porcję i zaprosić przyjaciół lub część zamrozić. Liczba porcji: 4 Warzywa: 1 duży bakłażan 2 łyżeczki soli 3-4 średnie ziemniaki} Zobacz więcej
: plastry bekonu wędzonego ketchup majonez musztarda sałata lodowa pomidory ogórki kiszone i konserwowe I dodatki bardziej zaawansowane w postaci cebuli marynowanej i surówki Coleslaw. Chrupiąca Zobacz więcej
na nas wielostronnicowe informację o wyżej wymienionych mięsach. Nasz prowadzący przygotował dla nas sporą część teoretyczną. Z tych materiałów, oczywiście szczegółowo opowiadanych i dopowiadanych Zobacz więcej
część warsztatów była dla mnie najważniejsza. Każdy z blogerów otrzymał jeden przepis i zadanie wykonania potrawy. Mi dostało się kurcze zagrodowe duszone z warzywami w piwie. Menu: czerwony lager: Zobacz więcej
wonnymi ziołami. Dziś propozycja dla zabieganych, którzy chcą jednak rozkoszować się smakiem wyjątkowego mięsa. Choć przyznam, że w ostatnim czasie kilkakrotnie mierzyłam się z tematem jagnięciny i Zobacz więcej
) i Tytusem Czunikin-Krasowickim. Tomasz Jakubiak przygotował dla nas 12 przepisów na dania pasujące do trzech nowych gatunków Książęcego. Spójrzcie na menu: - cielęce kotleciki w ziołowej skorupce z Zobacz więcej
, z domowymi kluseczkami jak u babuni, biliśmy się o jej spróbowanie, ale na szczęście mogłam się nią rozkoszować do samego końca. Gorąco polecam, ona zawsze się obroni! Czas na konkrety: Sznycel Zobacz więcej
wyborny smak grillowanych parówek. Ale umówmy się – niemieckie wędliny (w większości) wymagają specyficznego podniebienia. Podniebienia, które akceptuje konsystencję oscylująca pomiędzy naszymi: Zobacz więcej
, zupę melonową, przepiórki pod bechamelem, pieczonego kurczaka z rakami, wieżę jajek; – na drugie danie: pieczoną baraninę nadziewaną szynką z truflami i pokrytą bułką, pieczoną wołowinę z sosem Zobacz więcej