antrykot wieprzowy

Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
A nóż, nie widelec

A nóż, nie widelec 163

0
Makro niedawno zorganizowało warsztaty dla blogerów podczas których przygotowywaliśmy potrawy z grilla i BBQ. Obszerną relację ze spotkania zamieszczę jutro, a dziś bohaterem jest nóż, nie widelec, bo Zobacz więcej
Był już kebab po grecku, polędwiczki wieprzowe oraz pieczony antrykot pora więc na stek. Prawdziwy wołowy stek przygotowany na krwisto. Podany z musem z kalafiora oraz szybkim dodatkiem warzywnym na Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Galareta - " zimne nóżki" Potrzebujemy: 2 nogi wieprzowe 1 duża golonka Antrykot (2 małe kawałki) 1 cebula 2 marchewki Seler Pietruszka Por Ziele angielskie ( 6 Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na pyszna falaretkę wołowo-drobiową. To juz kolejna moja popozycja na tę zimną przekaskę. Były już: Goloneczka w galarecie Skrzydełka w galarecie Galaretka z nóżek wieprzowych i Zobacz więcej
"Pytanie na śniadanie". Restauracja prezentuje się niezwykle elegancko. Można już od progu sądzić, że zostaniemy obsłużeni na najwyższym poziomie i możemy spodziewać się samych pyszności:-) A poniżej Zobacz więcej
Upiekłam pasztet!!! Pierwszy w moim życiu!!! Oczywiście, nie myślcie sobie, że sama wymyśliłam przepis. Przepis przekazał mi tata - mój mistrz:) Zapraszam: Składniki: 1 kg wołowiny niezbyt tłustej Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
GALARETA DOMOWA

GALARETA DOMOWA 161

2
GALARETA DOMOWA Składniki: 2 wieprzowe nogi 1 golonka (około 1 kg) 1 kurczak (około 1,30 kg) 70 dag wołowiny (antrykotu) 2 marchewki 2 pietruszki (korzeń) Kawałek selera Por 4 ząbki czosnku 1 cebula Zobacz więcej
. Jeśli nurtuje Was odwieczne pytanie „Co dziś podać na obiad?” wystarczy sięgnąć po książkę i… na pewno znajdziecie w niej nie jeden ciekawy i pyszny przepisów, który będzie smakował Wam i bliskim. Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Prawdziwy hamburger

Prawdziwy hamburger 239

0
mielonych. To nie jest polski mielony, najczęściej wołowo-wieprzowy, miękki i soczysty - lecz 'amerykański kotlet' z mielonej wołowiny- zwarty i bardzo treściwy. Mięso użyte do kotletów nie może być Zobacz więcej
, • rozmaryn, • macierzanka. Pulpety: • 300 g wieprzowej łopatki, • 250 g wołowego antrykotu bez kości, • 40 g tartego parmezanu, • pęczek natki pietruszki, • 2 łyżki bułki tartej, • 2-3 jajka, • 30 Zobacz więcej
olga.plaza
olga.plaza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tequilagotuje
Surf&turf

Surf&turf 108

0
Pierwszy raz usłyszałam o Surf&turf, oglądając amerykańską edycję „Masterchef”. Podeszłam do tematu dość nieufnie. No bo jak to? Stek z wołowiny w duecie z tuńczykiem? Łosoś i polędwiczka Zobacz więcej
Uwielbiam wszelkiego rodzaju galarety i robię je przynajmniej raz w miesiacu, starajac się o urozmaicenie składników i smaków. Dzisiaj proponuję tę tradycyjna z wieprzowych nózek z wołowym antrykotem. Zobacz więcej
mną chodziło. A że mamy pełnię sezonu grzybowego – postanowiłam okrasić danie prawdziwkami i moją pikantną ogródkową rukolą. Wybrałam ładny kawałek wołowiny – rostbef. Inspiracją do sposobu jego Zobacz więcej
pyszne. Postawą jest mięso. Musi to być dobre świeże mięso. Sama wieprzowina np. łopatka wieprzowa lub jeśli ktoś tak woli – pół na pół z wołowiną np. antrykot, łopatka. Mięso mielimy sami. Zobacz więcej
, a kilku śmiałków załapie się pewnie na degustację :) Ale wracając do sprawdzonego już pasztetu, potrzebne będą następujące składniki: 600g wieprzowiny (ja użyłam łopatki) 400g wołowiny (np. Zobacz więcej
takie że nie zrobi się śliski w ciągu paru dni, mamy pewność co do jakości mięsa oraz dodatków w niej użytych. Jest wiele przepisów na pasztet wszystko zależy od naszej wyobraźni i tego co lubimy, Zobacz więcej
g ścinek z wędlin ----- kawałka jakiegoś mięska z kością kawałek mięsa z kością - antrykot np ---- lub po prostu odrobiny łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 3-4 liście laurowe kilka ziaren ziela Zobacz więcej
Były to 'trudne' lata. O mięsie wieprzowym z 'lepszej' części zwierza (jak schab czy szynka) czy wołowym (polędwica, antrykot, udziec), można było tylko pomarzyć. Pamiętam z tamtych czasów pewien Zobacz więcej
frezis
frezis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapiski kulinarne
Niezły pasztet!

Niezły pasztet! 294

0
Po raz drugi w życiu piekłam pasztet mięsny. Od początku do końca :-) Efekt - niesamowity :-) Przepis jest od mojej mamy, która robi najlepszy pasztet na świecie :-) Troszkę jest z nim pracy, ale Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Pasztet z majerankiem

Pasztet z majerankiem 125

0
dodać jeszcze mięso kaczki czy królika. Składniki: antrykot wołowy (porcja rosołowa) 0,5 kg wątróbki drobiowej 1 cały kurczak 1 golonka wieprzowa 8 jajek 3 marchewki 1 duża cebula 1 korzeń pietruszki Zobacz więcej