antrykot wieprzowy

Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
A nóż, nie widelec

A nóż, nie widelec 206

0
Makro niedawno zorganizowało warsztaty dla blogerów podczas których przygotowywaliśmy potrawy z grilla i BBQ. Obszerną relację ze spotkania zamieszczę jutro, a dziś bohaterem jest nóż, nie widelec, bo Zobacz więcej
Był już kebab po grecku, polędwiczki wieprzowe oraz pieczony antrykot pora więc na stek. Prawdziwy wołowy stek przygotowany na krwisto. Podany z musem z kalafiora oraz szybkim dodatkiem warzywnym na Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Galareta - " zimne nóżki" Potrzebujemy: 2 nogi wieprzowe 1 duża golonka Antrykot (2 małe kawałki) 1 cebula 2 marchewki Seler Pietruszka Por Ziele angielskie ( 6 Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na pyszna falaretkę wołowo-drobiową. To juz kolejna moja popozycja na tę zimną przekaskę. Były już: Goloneczka w galarecie Skrzydełka w galarecie Galaretka z nóżek wieprzowych i Zobacz więcej
. Polędwiczka wieprzowa w sosie z sera pleśniowego i suszonych pomidorów. 4. Grillowana karkówka z pieczarkami i serem camembert. Był jeszcze stek z grillowanej polędwicy z masłem ziołowym i Zobacz więcej
Upiekłam pasztet!!! Pierwszy w moim życiu!!! Oczywiście, nie myślcie sobie, że sama wymyśliłam przepis. Przepis przekazał mi tata - mój mistrz:) Zapraszam: Składniki: 1 kg wołowiny niezbyt tłustej Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
GALARETA DOMOWA

GALARETA DOMOWA 171

2
GALARETA DOMOWA Składniki: 2 wieprzowe nogi 1 golonka (około 1 kg) 1 kurczak (około 1,30 kg) 70 dag wołowiny (antrykotu) 2 marchewki 2 pietruszki (korzeń) Kawałek selera Por 4 ząbki czosnku 1 cebula Zobacz więcej
. Jeśli nurtuje Was odwieczne pytanie „Co dziś podać na obiad?” wystarczy sięgnąć po książkę i… na pewno znajdziecie w niej nie jeden ciekawy i pyszny przepisów, który będzie smakował Wam i bliskim. Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Prawdziwy hamburger

Prawdziwy hamburger 248

0
mielonych. To nie jest polski mielony, najczęściej wołowo-wieprzowy, miękki i soczysty - lecz 'amerykański kotlet' z mielonej wołowiny- zwarty i bardzo treściwy. Mięso użyte do kotletów nie może być Zobacz więcej
Raz jeszcze proponuję mielone mięso w obiadowej potrawie. Tym razem zupa treściwa, dająca mnóstwo energii przed lub po wyczerpującym spacerze na przykład brzegiem morza, lasem lub uliczkami ukochanego Zobacz więcej
olga.plaza
olga.plaza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tequilagotuje
Surf&turf

Surf&turf 123

0
Pierwszy raz usłyszałam o Surf&turf, oglądając amerykańską edycję „Masterchef”. Podeszłam do tematu dość nieufnie. No bo jak to? Stek z wołowiny w duecie z tuńczykiem? Łosoś i polędwiczka Zobacz więcej
Uwielbiam wszelkiego rodzaju galarety i robię je przynajmniej raz w miesiacu, starajac się o urozmaicenie składników i smaków. Dzisiaj proponuję tę tradycyjna z wieprzowych nózek z wołowym antrykotem. Zobacz więcej
, a następnie dusi w białym winie, cytrynie, musztardzie i estragonie. Brzmi niezwykle ciekawie. W książce są przepisy na różne rodzaje mięsa – cielęcinę, wołowinę, wieprzowinę, baraninę, królika. Zobacz więcej
pyszne. Postawą jest mięso. Musi to być dobre świeże mięso. Sama wieprzowina np. łopatka wieprzowa lub jeśli ktoś tak woli – pół na pół z wołowiną np. antrykot, łopatka. Mięso mielimy sami. Zobacz więcej
, a kilku śmiałków załapie się pewnie na degustację :) Ale wracając do sprawdzonego już pasztetu, potrzebne będą następujące składniki: 600g wieprzowiny (ja użyłam łopatki) 400g wołowiny (np. Zobacz więcej
takie że nie zrobi się śliski w ciągu paru dni, mamy pewność co do jakości mięsa oraz dodatków w niej użytych. Jest wiele przepisów na pasztet wszystko zależy od naszej wyobraźni i tego co lubimy, Zobacz więcej
BIGOS Z SZYBKOWARA W zeszłym roku raczyłam Was w Sylwestra Barszczykiem dla Leniwych, który bardzo przypadł Wam do gustu. W tym roku czas na bigos dla tych co posiadają szybkowar, mało czasu, imprezę Zobacz więcej
, ale jakoś era mięsnych erzaców mocno dała się nam we znaki. Chyba że zatęsknię...i wybiorę się w podróż sentymentalną...:) Danie niedrogie, smaczne i sycące. Polecam! GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH * Zobacz więcej
frezis
frezis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapiski kulinarne
Niezły pasztet!

Niezły pasztet! 312

0
serce wieprzowe (można pominąć) wątroba wieprzowa lub wątróbki drobiowe (ja dałam drobiowe) można dodać cielęcinę Ja kupiłam każdego z tych mięs (poza sercem i cielęciną) - po około 600 g warzywa Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Pasztet z majerankiem

Pasztet z majerankiem 136

0
dodać jeszcze mięso kaczki czy królika. Składniki: antrykot wołowy (porcja rosołowa) 0,5 kg wątróbki drobiowej 1 cały kurczak 1 golonka wieprzowa 8 jajek 3 marchewki 1 duża cebula 1 korzeń pietruszki Zobacz więcej