Przepis na antrykot wolowy

pookcook
pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pookcook
Antrykot wołowy

Antrykot wołowy 5428

Nie ma to jak zjeść sobie czasem kawał porządnego mięsa, a pisząc o porządnym mięsie mam oczywiście na myśli wołowinę, jak przystało na prawdziwego mięsożercę. Nie musi to być od razu polędwica Zobacz więcej
Antrykot jest mięsem, które najlepiej, po polędwicy, nadaje się na szybkie, grillowane steki. Plastry antrykotu można przed obróbką cieplną potrzymać czas jakiś w marynacie, by było jeszcze bardziej Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Burger wołowy

Burger wołowy 10330

Muszę przyznać, że już kilka razy próbowałam robić burgery wołowe. Niby prosta sprawa, ale jednak nie zawsze smakowały tak jakbym sobie tego życzyła. Tym razem udało się zrobić coś idealnego. Jest z Zobacz więcej
W związku z tym, że moje wpisy dotyczące smażenia steków z rostbefu i polędwicy wołowej są dla was przydatne postanowiłem napisać o kolejnej, ostatniej dobrej chyba już alternatywie dla steka Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Antrykot wołowy z warzywami

Antrykot wołowy z warzywami 90

Każdy ma swój sposób na usmażenie idealnego steka.. Ja dziś podzielę się swoim. Idealny stek to przede wszystkim dobrej jakości mięso! Mój antrykot wołowy z warzywami jak dla mnie smakuje wybornie. Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plate of Joy
Pieczony antrykot wołowy

Pieczony antrykot wołowy 671

Jak często pieczecie mięsa? Z pewnością najczęściej jest to kurczak czy wieprzowina, a wołowina? U nas najczęściej wołowina jest w formie duszonej (zrazy, gulasze, bitki), smażonej (steki) lub kończy Zobacz więcej
ulcik
ulcik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia na wzgórzu
Antrykot pieczony

Antrykot pieczony 4402

Antrykot pieczony Wołowina to mięso z którym szczerze mówiąc do czasów mojej diety miałam mało wspólnego, ale zmienia się to zmienia. Faktem jest też to, że wołowina nie jest najtańszym mięsem więc Zobacz więcej
Patrzę na to zdjęcie i od razy dostaję ślinotoku. Zwykle obok steków przechodzę raczej obojętnie. Nie specjalnie jestem tego typu mięsożercą, Jednak to danie było wyjątkowe. Jak je przygotować w domu? Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Stek z antrykotu wołowego

Stek z antrykotu wołowego 1271

Antrykot z francuskiego entrecôte, czyli międzyżebrze to część wołowiny - mięsień, który ciągnie się wzdłuż kręgosłupa od kręgów piersiowych do dołu żeber. Zawiera fragment tłuszczu, który sprawia, że Zobacz więcej
Przepis jest dziełem współpracy z magazynem Slow Life Polska. Maliny i wołowina to połączenie, które wywołuje u mnie dreszcz emocji. Maliny to owoce, które wyjątkowo dobrze przyjmują sól i wytrawne Zobacz więcej
Danie idealne na lekką kolację. Antrykot najlepiej wybrać, dojrzewający (w opakowaniu) wówczas macie większe prawdopodobieństwo, że po grillowaniu będzie on miękki i soczysty. Warto też pamiętać aby Zobacz więcej
mimiwiki
mimiwiki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Kuchenne Rewelacje
Steki z antrykotu

Steki z antrykotu 3254

Dzisiejszy przepis na steki - to przepis i wykonanie mojego Męża :) Moje tylko zdjęcia i degustacja - pycha :) Bez zbędnego zadęcia i filozofii robienia steków - bez termometrów, mierzenia poziomu Zobacz więcej
gulasz z antrykotu wołowego z porto z rozmarynowym puree – SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 26 września 2016 gulasz z antrykotu wołowego z porto z rozmarynowym puree Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
Policzki wołowe

Policzki wołowe 13929

Policzki wołowe to, jak sama nazwa wskazuje, mięśnie policzkowe krowy. Są bardzo twarde i niezwykle chude. Na szczęście, długie pieczenie działa na ich korzyść i sprawia, że mięso staje się niezwykle Zobacz więcej
Ribeye to najładniej poprzerastana część antrykotu, wycięta pomiędzy 6 i 12 żebrem. Steki z antrykotu, pod warunkiem dobrze sezonowanego mięsa, przez naturalną zawartość równomiernie, marmurkowo Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co na obiad?
Rosół wołowy

Rosół wołowy 2214

Rosół wołowy Przyszedł taki czas że nie mogę już patrzeć na kurczaka. Nielubiana do tej pory wołowina wkradła się w łaski i odmieniła mój pogląd na nią. Rosół w ten sposób robiłam już 2 x i obiecuję Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 3037

To popularna w polskiej kuchni potrawa, która ma zapewne tyle odmian ile osób, które ją przygotowują. Zrazy przygotowuje się z mięsa wołowego bez kości. Może to być udziec, rozbratel, antrykot lub Zobacz więcej
To wykwintna i pyszna sałatka. Doskonała przystawka a nawet małe, letnie danie główne.Pod jednym warunkiem. Że uda nam się usmażyć dobre steki. Soczyste a zarazem delikatne i kruche - to nasz ideał. Zobacz więcej
Ależ to było smaczne! Świetna wołowina w towarzystwie soczewicy z warzywami - coś pysznego i to w pół godziny czyli bardzo szybko jak na porządny obiad. Wcale nie miałam ochoty spędzać dużo czasu w Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Stek z polędwicy wołowej

Stek z polędwicy wołowej 2750

Polędwica to najdroższa część wołowego - cena 1 kg waha się w granicach 85 zł. Nic jednak nie zastąpi steku z najprawdziwszej polędwicy. Można je podrabiać antrykotem, ligawą, ale to już nie ta klasa. Zobacz więcej