anyżem

Składniki : 2 kg borówek leśnych 60 dkg cukru 6 gwiazdek anyżu Sposób wykonania : Owoce przebież, opłucz na sitku, rozgnieć, wsyp do rondla. Dodaj gwiazdki anyżu w całości, postaw na małym ogniu, Zobacz więcej
KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM! Sierpień, połowa lata za nami. Jak ten czas leci? Dni mamy co raz krótsze, ale słońce ogrzewa skórę mocniej, bardziej intensywnie, tak jakby chciało nam Zobacz więcej
Rabarbarówka z wanilią i anyżem składniki: 1 kg rabarbaru 0,5 kg cukru 600 ml wódki 400 ml spirytusu laski wanilii 1 gwiazdka anyżu Rabarbarówka z wanilią i anyżem Rabarbar umyj, pokrój w drobną Zobacz więcej
16 października to wyjątkowa data zarówno dla piekarzy, jak i dla wszystkich miłośników chrupiących wypieków. Tego dnia wypada Światowy Dzień Chleba. Za sprawą Zorry kolejny raz możemy uczestniczyć w Zobacz więcej
Początek tego roku jest dla mnie bardzo pracowity i strasznie zabiegany. Co chwilę coś się dzieje, a ja łapię się za głowę, ze to już późny wieczór. Wczoraj odebrałam kolejną część materiałów na moje Zobacz więcej
agilera73
agilera73 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pokusa w kuchni
Rybna zupa z anyzem

Rybna zupa z anyzem 204

Mnie sie zmienil wczoraj :P Nagle zapragnelam sprobowac znienawidzony anyzek.. I co? Faktycznie mi posmakowal. Pewnie "Pastisa" dalej nie dotkne, ani nie spojrze nawet, ze nie wspomne o "zielonej Zobacz więcej
Domowe Wypieki
Domowe Wypieki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowe Wypieki
Tort amoniakowy z anyżem

Tort amoniakowy z anyżem 398

Domowe Wypieki » Tort amoniakowy z anyżem O Nas Kontakt Współpraca Księga Gości Najwyżej ocenione przepisy Kawowe kwiatuszkiOcena: 5.0 Pizza orkiszowa z serowym bokiem i szpinakiemOcena: 5.0 Po Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
lody figowe z anyżem

lody figowe z anyżem 102

Lody figowe z anyżem są pyszne i pięknie pachną. Anyż oraz likier Sambuca wzbogacają smak lodów i nadają im lekko pikantnego, lukrecjowego smaku i aromatu. 500 g fig 200 ml mleka 90 g cukru 3 Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
dżem figowy z anyżem

dżem figowy z anyżem 219

Dżem figowy z anyżem z dodatkiem likieru przygotowany według francuskiej receptury Christine Ferber jest doskonały i pięknie pachnie. Anyż wzbogaca smak dżemu i nadaje mu lekko pikantnego, Zobacz więcej
Lekkość, smak i aromat Te słodkości sprawiły mi ogromną frajdę ! Dlaczego ? Ponieważ zabawę jaką z nimi miałem to było coś haha :) Przygotowując biszkopty, masy bezowe i inne tego typu podobne zawsze Zobacz więcej
Tyna
Tyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
In cooking we trust
Tofu shaoxing z anyżem

Tofu shaoxing z anyżem 93

Tofu z sosem z winem shaoxing, z imbirem i anyżem gwiazdkowym chyba stanie się jednym z moich ulubionych dań. To prawda, że może nie jestem obiektywna, bo bardzo lubię całą azjatycką kuchnię, ale Zobacz więcej
Syrop ten robiłam już rok temu i bardzo mi zasmakował. W tym roku postanowiłam go urozmaicić poprzez dodanie cytryny i anyżu. Mniam pyszne połączenie. Syrop rabarbarowy jest świetnym dodatkiem Zobacz więcej
dslusarczyk
dslusarczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dosi Smakołyki
Syrop truskawkowy z anyżem

Syrop truskawkowy z anyżem 76

Syrop truskawkowy w naszym domu schodzi jak ciepłe bułeczki. Wypijany litrami, a buteleczki tylko znikają z koszyka. To cieszy, że smakuje. W tym roku robimy zwykły syrop, ale też eksperymentuje z Zobacz więcej
Zupa zrobiła u mnie przez dwa dni furorę pośród gości. Prosta , łatwa i tania .A dlaczego cieszyła się takim wzięciem?Miała bowiem w sobie jeden , jedyny składnik co ją wyróżniał smakiem , i nadał jej Zobacz więcej
Lody z cynamonem i anyżem | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Przepisy Andrzej Pastuszak, rocznik ’73. Choć szczęśliwi czasu nie liczą, w branży Zobacz więcej
Anyżki czyli ciasteczka z anyżem Ostatnio bardzo lubuję się w starych książkach kucharskich. Są dużo lepsze niż niejedna współczesna pełna kolorowych zdjęć. Tym razem sięgnęłam po pozycję Barbary Zobacz więcej
Kompoty są najcenniejszymi przetworami pod względem spożywczym, gdyż użyte owoce nie są poddawane wcześniejszej obróbce termicznej i nie tracą witamin. Ten z winogron dodatkowo wzbogaciłam nutą anyżu Zobacz więcej
Kompoty są najcenniejszymi przetworami pod względem spożywczym, gdyż użyte owoce nie są poddawane wcześniejszej obróbce termicznej i nie tracą witamin. Ten z winogron dodatkowo wzbogaciłam nutą anyżu Zobacz więcej
Kompoty są najcenniejszymi przetworami pod względem spożywczym, gdyż użyte owoce nie są poddawane wcześniejszej obróbce termicznej i nie tracą witamin. Ten z winogron dodatkowo wzbogaciłam nutą anyżu Zobacz więcej
Sezon jagodowy w pełni. Uwielbiamy jagodzianki, pierogi z jagodami i inne jagodowe wariacje. Trochę jagód zamroziłam już na zimę, a część postanowiłam zamknąć w słoikach. Będę kombinować z różnymi Zobacz więcej