apfel strudel

{{headerMessage}}
Ręka do góry kto chce w miarę szybko olśnić sylwestrowo - noworocznych gości iście europejskim deserem..? No to proszę bardzo: Po upieczeniu posyp cukrem pudrem (może być obficie jeśli jabłka są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjny wiedenski strudel,popularny zwlaszcza w Austrii,a uwielbiany przez Niemcow.Najlepiej smakuje podany na cieplo z bita smiatana,sosem waniliowym lub lodami. Skladniki na ciasto : 300 g maki + Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto będzie ładnie polistkowane strudle ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować resztą masła piec w 200`C przez 15 minut,do zrumienienia lekko ostudzić.Podawać jeszcze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciepłe jabłka i zapach cynamonu kojarzą mi się z domową atmosferą, spokojem, kojącą atmosferą zbliżających się Świąt. Strudel z jabłkami to dla mnie zimowy deser idealny! Coć, jak mówi legenda, ciasto Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś niecoś
Strudel z wiśniami

Strudel z wiśniami 86

0
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu napisała do mnie Basia w temacie sera na strudel serowy (Topfenstrudel). W trakcie wymiany maili zeszło nam na inne warianty tego austriackiego wypieku, np. wersję wiśniową. Basia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciast z jabłkami jest bez liku. Każda nacja, ba region, ma swoje ulubione, charakterystyczne tak pod względem składników, formy jak i smaku. Polacy rozkoszują się w jabłecznikach, Amerykanie mają Zobacz więcej
buruuberii
buruuberii Obserwuj blogaObserwujesz bloga
makagigi i 55 pierników
strudel

strudel 841

1
{{headerMessage}}
margot said... aaa strudel co się o nim rozmawia wieczorami u Babci Basi to jest dopiero coś !!!!Basia ten twój strudel z morelami i pieprzem wygląda jak mercedesowy strudel ,a ty mnie tu jeszcze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i smak Racuchy jogurtowe z jabłkiem autorka: olimpia34 | blog: Pomyslowe pieczenie Pierniczki, autorka: olimpia34 | blog: Pomyslowe pieczenie Szarlotka z rumem i rodzynakmi Ewy Wachowicz autorka: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o okładce Słodkiego jak miód kwaśnego jak cytryny dzieła Matthew Forta, w przekładzie Karola Chojnowskiego.Trochę bez polotu, z ciut podduszo... 14 godzin temu Eat Weeds Eatweeds Wild Food Foraging Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mojego domu znajduje sie opuszczony zabytkowy budynek - dawne sanatorium, ktore nieg... 4 dni temu kalejdoskop kulinarny Lody z maslem orzechowym i kawalkami czekolady. - Kiedy tylko zobaczylam Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Naleśnik

Naleśnik 2518

1
{{headerMessage}}
for a month and boy am I super excited! (8 more sleeps!!). It’s been almost 2 years since I was home and I am bursti... 4 miesiące temu Szczecinianka gotuje Pasztet z selera wg Ewy Wachowicz - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pecorino e mentaOrmai da qualche anno sono in giuria per la gara che vede vincitore lo... 1 dzień temu kalejdoskop kulinarny Chlopski keks jableczny. - Zawsze, kiedy jezdzimy po jablka (pisalam chyba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jeszcze w roku 1988.Szyld na ścianie ... 23 godziny temu Zimozielony ogród Posrebrzony ogród rodziców - Niedzielne przedpołudnie stoi w mojej okolicy pod znakiem pięknej, słonecznej pogody. Nad Zobacz więcej