arancini włoskie

Arancini zachwyciły mnie na jednym z wesel. Wcześniej nie znałam tej potrawy, ale od tamtej pory tylko czekałam na moment, gdy będę mogła je zrobić. Arancini to kule ryżowe z mięsem mielonym, potrawa Zobacz więcej
Arancini zachwyciły mnie na jednym z wesel. Wcześniej nie znałam tej potrawy, ale od tamtej pory tylko czekałam na moment, gdy będę mogła je zrobić. Arancini to kule ryżowe z mięsem mielonym, potrawa Zobacz więcej
Na blogu Natalii „Poezja smaku” znalazłam przepis na fantastyczne kule ryżowe i od razu pomyślałam, że nie mogę ich nie zrobić…:)! Prezentowały się zachwycająco – jak wszystko u Natalii:)- a poza tym Zobacz więcej
Po powrocie z każdej podróży najbardziej zapada mi w pamięć jedzenie, którego próbowałam na ulicy. Niepozorne budki, stoiska i foodtrucki, do których ustawiają się kolejki miejscowych, serwują Zobacz więcej
Lubię kulinarne wyzwania. A to danie jest jednym z nich. Od dziś, kiedy ktoś zapyta mnie, czy jadłam arancini, z czystym sumieniem odpowiem: tak, jadłam! Powiem więcej: zrobiłam arancini. Od podstaw, Zobacz więcej
W Arancini, przekąsce prosto z Sycylii, zakochałam się od pierwszego kęsa. Każdy kto lubi risotto, doceni smak ryżowej, smażonej w głębokim tłuszczu kuleczki. Najlepsze w kulach jest to, że można je Zobacz więcej
Arancini to dobry sposób aby wykorzystać resztki sosu bolońskiego albo ryżu. Składniki: - ryż (2 szklanki) - pomidory w puszce (250g) - mięso mielone wołowo-wieprzowe (200g) - cebula (1szt) - czosnek Zobacz więcej
"Arancini dzielimy na dobre i bardzo dobre, bo nawet te niedobre są całkiem dobre", tak napisał autor artykułu o tych smakowitych kulkach naKukbuku. Rację ma. Bo z czymkolwiek by ich nie zrobić zawsze Zobacz więcej
Chiacchiere czyli faworki po włosku Frati fritti Cicerchiata małe włoskie cudo Arancini di Carnavale Fritelle Luna Park Frittelle z rodzynkami i jabłkiem Smacznego! Pamiętajcie o glosowaniu na mój Zobacz więcej
Kiedyś już wspominałam, że moją ulubioną książką kucharską jest ta o kuchni włoskiej. I za każdym razem, gdy jestem w tym kraju tyję średnio jakieś sto kilo. Z całym szacunkiem do kuchni francuskiej Zobacz więcej
Krucha panierka i delikatne, soczyste, serowe nadzienie wewnątrz ... Wszystko to opisuje arancini, czyli ryżowe nadziewane kulki. Wspaniały stary włoski sposób na wykorzystanie pozostałości po Zobacz więcej
Arancini - inaczej kulki ryżowe, to niesamowiście prosty, włoski sposób na zużycie pozostałego po obiedzie ryżu. Wystarczy dodać ulubione dodatki, całość zagnieść w kulki i usmażyć na głębokim Zobacz więcej
Arancini to włoskie ryżowe kulki. Są najbardziej popularne na Sycylii. Przypominają pomarańcze i stąd ich nazwa z języka włoskiego. Nadziewane są przeróżnym farszem, panierowane i podawane z sosem. We Zobacz więcej
Arancini to potrawa kuchni włoskiej, pochodzi od słowa arancia co znaczy pomarańcza. Jest to wytrawne danie z ryżu z dodatkami obtoczone w panierce z bułki tartej i smażone na tłuszczu. U mnie wersja Zobacz więcej
Arancini lub arancine to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Nazwa potrawy wiąże się z jej podobieństwem do pomarańczy - w języku włoskimZobacz więcej
Arancini to włoskie kuleczki z ryżu nadziane mięsem i warzywami, smażone na chrupko w głębokim tłuszczu. Świetne danie na imprezkę, ale także jako przekąska podczas wieczoru przed telewizorem. Zobacz więcej
Ervisha
Ervisha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiczna Kuchnia
Arancini z serem

Arancini z serem 281

2
« Płatki zbożowe Activita ... Arancini z serem Mięciutkie i apetyczne kulki ryżowe z serem w środku wprost rozpływające się w ustach. Sprawdzają się nie tylko do obiadu jako zamiennik dla zwykłych Zobacz więcej
Pomysł na przygotowanie tej przekąski zrodził się w trakcie czytania książki "Tak i na ziemi" Davide Enia. Książka w prawdzie nie jest książką z przepisami, tylko historią trzech pokoleń rodziny Zobacz więcej
Za co kocham włoską kuchnię? Za prostotę i składniki. Tym razem będzie danie plebejskie, ale pyszne! Przed podróżą na Sycylię (wrzesień 2014) czytałem wiele relacji na blogach z tej włoskiej wyspy. Zobacz więcej
Za co kocham włoską kuchnię? Za prostotę i składniki. Tym razem będzie danie plebejskie, ale pyszne! Przed podróżą na Sycylię (wrzesień 2014) czytałem wiele relacji z tej wyspy na różnych blogach. Zobacz więcej