arbequina

ZOBACZ TAKŻE:

kamila.bzowska
kamila.bzowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anóż&widelec
Oliwki

Oliwki 49

0
Większość z nas rozróżnia tylko dwa typy oliwek: czarne i zielone. Ale oliwki mają wiele odmian. Do najbardziej znanych oliwek należą: Hiszpańskie:Arbequina, Bical, Blanqueta, Cornicabra, Włoskie: Zobacz więcej
cieplnej (np. w sałatkach) albo wykorzystać właśnie w tego typu potrawach, w których nabiera autentycznego blasku i pełni smaku. Użyj najlepszych możliwych oliwek z pestkami, najlepiej różnych odmian Zobacz więcej
skrop oliwą i udekoruj pozostałymi, grubo posiekanymi pistacjami. Użyłem tu doskonałej limitowanej oliwy Reserva de Familia Casas de Hualdo (ZOBACZ– oliwa ze srebrną etykietą) –o owocowym smaku z Zobacz więcej
na grillu po 3 minuty z każdej strony. Do podania : sól morska,świeżo mielony pieprz,oliwa Arbequina *,limonka i papryczka chili podsmażona na oliwie. Na desce ułożyć krewetki i ośmiorniczki.Posypać Zobacz więcej
oliwy CASTILLO DE CANENA był jednym z najciekawszych. Wytwarzana z andaluzyjskich oliwek arbequina oraz piqual oliwa, od barwy jasnożółtej do ciemnozielonej przyciągała oko i nos większości gości. Zobacz więcej
, harmonii doznać. W skrócie, nawet oliwa spełniająca wszelkie wymagania analizy chemicznej, mogła okazać się zwyczajnie niezbyt smaczna podczas degustacji. Dlatego właśnie oliwy są poddawane ocenie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: