arbequina

ZOBACZ TAKŻE:

Długi weekend zbliża się wielkimi krokami ... na pewno wiele osób będzie uprawiać ulubiony sport Polaków czyli grillowanie:-). Aby chociaż trochę urozmaicić domowego grilla podaję przepis na sos - Zobacz więcej
Uczta w stylu barbeque | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Andrzej Pastuszak, rocznik '73. W branży gastronomicznej zleciały mu 23 lata. Lata nie byle Zobacz więcej
Pin It Dziś w kuchni męskie gotowanie, czyli mąż dobrał się do garów:) Zawsze kiedy mój mąż ugotuje coś dobrego, proszę go o przepis, żeby móc odtworzyć danie i żeby smakowało tak pysznie jak Zobacz więcej
Just One Bite
Just One Bite Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just One Bite
Summer Barbeque Party

Summer Barbeque Party 43

Moje gotowanie Inspiracje Kontakt 12 lipca 2013 Summer Barbeque Party źródło: http://pinterest.com/ Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Zobacz więcej
Kisiel
Kisiel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sama słodycz
Najlepszy sos barbeque i żeberka.

Najlepszy sos barbeque i żeberka. 389

Sweetlordbabyjesus, pomyślałam próbując tego sosu. Nie wiem, czy kiedykolwiek jadłam lepszy. A jestem fanką sosu BBQ więc z niejednego słoika/ butelki go jadłam. Dobry sos BBQ jest słodkawy, ale lekko Zobacz więcej
ugotowanalinka
ugotowanalinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ugotowanalinka
Żeberka w barbeque

Żeberka w barbeque 105

Żeberka robię bardzo rzadko. Tym razem postanowiłam zrobić w sosie bbq i cebuli. Przepis banalnie prosty,bardzo szybki jak zwykle zresztą. Użyłam do żeberek swojego sosu bbq przepis na bbq macie tutaj Zobacz więcej
lasotka
lasotka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
lasotka
Żeberko Barbeque

Żeberko Barbeque 88

Dawno wyczekiwane. Oj bardzo dawno bo już z rok się zabieram za te wędzone żeberka. Jadłam je dwa lata temu. Pomysł Pana Piotra Gietnera, znanego wrocławskiego kucharza. Posiadałam przepis oryginalnej Zobacz więcej
Żeberka nie wszyscy lubią, dlaczego? Prawdopodobnie dlatego, że są twarde i włókniste. Jak się okazuje można przyrządzić je tak, aby były smaczne i miękkie. Smak ich na początku trochę zwodzi, bo Zobacz więcej
by coollinaria • 1 września 2011 • drób, gotowanie, mięso, na ciepło, na słono, pieczenie, Przepisy, street food, wędrówki kulinarne • Comments (2) • 456 Grilowanie weekendowe nadchodzi. Poszukując Zobacz więcej
Wczoraj podałam przepis na dwa sosy do żeberek. Można je znaleźć TU. W tym przepisie używam sos bbq-brzoskwiniowy. Hm, nikt samym sosem nie wyżyje, do tego trzeba podać jakieś mięsiwo. Któż nie lubi Zobacz więcej
Przepis podaję Wam w nietypowy sposób. Nie miałam aparatu, gdy to robiłam, tylko telefon. A potem Goście prosili mnie o przepis. Wklejam Wam więc kawałek smsa, nie z lenistwa oczywiście, a żeby Wam Zobacz więcej
Nigra
Nigra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Nigry czyli knuję i gotuję
Tequila aperol

Tequila aperol 27

40 ml białej tequili 40 ml likieru aperol sok z połówki cytryny 7 dużych kostek lodu Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze i przelałam do kieliszka. Zobacz więcej
Skrzyp polny - Equisetum Arvense. Jest to roślina lecznicza która rośnie dziko w Polsce na wilgotnych łąkach, polach, kartofliskach, lasach, nasypach kolejowych i uważany jest jako uciążliwy chwast. Zobacz więcej
Latem często mam w lodówce zapas musu z rabarbaru, robię go w bardzo prosty sposób. wystarczy poddusić rabarbar z odrobiną wody, aż zmięknie, a następnie przestudzić i starannie zblendować. dodaję go Zobacz więcej
Tym razem przedstawiam następny udany,po polędwiczce, eksperyment z szynką wieprzową w pomarańczowym sosie bbq. Znowu wykorzystałam do tego dania bułki hamburgerowe, ale można też podać zwyczajnie na Zobacz więcej
Dziś proponuję przepis na idealny weekendowy obiad. Soczysty kurczak pieczony w całości w glazurze z sosu bbq z syropem klonowym i chilli. Jest to propozycja dla fanów słodkich sosów z pikantnym Zobacz więcej
by coollinaria • 2 września 2011 • gotowanie, na ciepło, na słono, pieczenie, przekąski, Przepisy, sery, street food, wegetariańskie • Comments (0) • 807 Dziś dwa wpisy na dwa przepisy. Pierwszy to Zobacz więcej
by coollinaria • 2 września 2011 • gotowanie, mięso, na ciepło, na słono, pieczenie, przekąski, Przepisy, street food • Comments (3) • 1270 Smak Kasturi Seekh Kebab jest niesamowity. Dzięki połączeniu Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
płaszkowo
Arequipa, u stóp wulkanu El Misti

Arequipa, u stóp wulkanu El Misti 16

Jesteśmy w Arequipa. Drugie co do wielkości miasto w Peru, prawie milion mieszkańców, średnia wysokość, na jakiej leży to... 2335 m n.p.m. Nazywane Ciudad Blanca, gdyż zbudowane zostało z jasnej Zobacz więcej
Pulled pork,jest to najzwyczajniejsze mięso wieprzowe tylko porozrywane po upieczeniu na włókna. Byłam nawet jakiś czas temu w restauracji w Warszawie, która specjalizuje się w tego typu kanapkach, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: