Przepis na arbequina

Powiązane przepisy:

Tapas…Zjawisko kulinarne i społeczne.Filozofia.Bardzo ważny element życia w kulturze hiszpańskiej.Z andaluzyjskimi korzeniami.Proste i wykwintne.Na jeden kęs i bardziej złożone.Jakie podać?Jak Zobacz więcej
Bób smażony z oliwkami i miętą. To bardzo proste danie z użyciem tylko dwóch głównych składników. Poza sezonem to również dobra okazja, by użyć zamrożonego w lecie bobu. Bób mrozi się znakomicie – Zobacz więcej
kamila.bzowska
kamila.bzowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anóż&widelec
Oliwki

Oliwki 51

Większość z nas rozróżnia tylko dwa typy oliwek: czarne i zielone. Ale oliwki mają wiele odmian. Do najbardziej znanych oliwek należą: Hiszpańskie:Arbequina, Bical, Blanqueta, Cornicabra, Włoskie: Zobacz więcej
Orzechy, suszone owoce, ser i miód to doskonałe deserowe połączenie. To elegancki, pyszny, a jednocześnie bardzo prosty deser, stanowiący reinterpretację dania, którego miałem okazję spróbować w Zobacz więcej
Jest na świecie kilka produktów, które poprzez swoją prostotę i wyrafinowanie jednocześnie, swój smak, zapach i wygląd zdają się emanować magią, która przyciąga coraz to szersze rzesze smakoszy, tych Zobacz więcej
W gościnnych progach Warszawskiego Hotelu Regent odbyła się w dniu 13 czerwca pierwsza w Polsce prezentacja Przewodnika po oliwach z oliwek extra virgin FLOS OLEI 2014 połączona z degustacją 100 oliw Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
płaszkowo
Arequipa, u stóp wulkanu El Misti

Arequipa, u stóp wulkanu El Misti 26

Jesteśmy w Arequipa. Drugie co do wielkości miasto w Peru, prawie milion mieszkańców, średnia wysokość, na jakiej leży to... 2335 m n.p.m. Nazywane Ciudad Blanca, gdyż zbudowane zostało z jasnej Zobacz więcej
addio pomidory: 10 filmów na świąteczną przerwę. skip to main | skip to sidebar wtorek, 27 grudnia 2016 10 filmów na świąteczną przerwę. "Witaj, miłości" ("Lovely, still") reż. Nicholas Fackler USA, Zobacz więcej
smakowite
smakowite Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakowite.com
Burrata

Burrata 872

Burrata Burratę odkryłam dzięki znajomym Włochom i od razu się w niej zakochałam. Z zewnątrz przypomina mozarellę, w środku jest kremowa, bardzo delikatna. Idealna na przystawkę, gdy na danie główne Zobacz więcej
Kuchnia peruwiańska ma do zaoferowania smakoszom również desery. Najchętniej przygotowałbym coś z fioletowej kukurydzy, ale ze względu na problemy z dostępnością, wybrałam deser, który bez problemu Zobacz więcej
To, że Peru to wyjątkowe miejsce wiedzą chyba wszyscy, nawet Ci którzy tam nie byli :) Wcześniej pisałam o smażonej śwince morskiej, czy steku z lamy, dziś o bardzo ciekawej herbatce. Mój J pije tylko Zobacz więcej
czapata
czapata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cocina de la Mamacita de Bożenka
Szamanko.

Szamanko. 353

Moja lista blogów The Chubby Vegetarian Cajun Boiled Peanuts in the Slow Cooker 2 godziny temu The Streets I Know: A Vegan Fashion Blog Trés Chic Vegan: Jill Milan 9 godzin temu vegan.in.brighton Self Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: