aromat

Goaa
Goaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jedz i smakuj
Aromat Jesień

Aromat Jesień 13

Najnowszy jesienny numer magazynu Aromat- Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej dostępny jest już w sieci (klik). Miło jest mi się pochwalić,że to nasz 10 numer!!! W środku mnóstwo przepisów na jesienne Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Kalafior w aromacie curry

Kalafior w aromacie curry 111

Jak myślę kalafior, to od razu przychodzą do mnie wspomnienia z dzieciństwa. Moja mama, jak wracała latem z rynku w Przemyślu, to w koszyku miała zawsze mnóstwo świeżych, sezonowych warzyw : marchew z Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jedz i smakuj
Aromat #9 Lato 2017

Aromat #9 Lato 2017 28

Najnowszy numer Magazynu Aromat #9 Lato 2017 Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej dostępny jest już w sieci (klik). A w nim przepisy na gorące i słoneczne dni: rabarbar, piknikowe przysmaki czy letnie Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Magazyn Aromat - lato 2017

Magazyn Aromat - lato 2017 31

Najnowszy letni numer Magazyn Aromat już czeka na przeczytanie, a w nim: przepisy z rabarbarem, letnie zupy, potrawy na piknik, słodkie historie oraz wiele innych ciekawych artykułów. Bardzo gorąco Zobacz więcej
Lubicie figi? ja bardzo i gdy tylko pojawia się sezon kupuje ilości hurtowe. Nie muszę zastanawiać się co z nich zrobię bo lądują wszędzie gdzie się da...w sałatkach np tej, w carpaccio, w słoiku na Zobacz więcej
Cukinie i patisony z prywatnego eko-ogródka trafiły wczoraj w moje ręce :) ...a dzisiaj zmotywowały mnie do nowej kreacji obiadowej: cukinia podsmażona na oleju kokosowym i ubrana w orientalny aromat Zobacz więcej
Ostatnio na moim blogu możecie znaleźć wiele wakacyjnych inspiracji. Już od dawna grecka kuchnia skrada moje serce i kubki smakowe. Po ostatnich kreteńskich dakos, przyszła kolej na odrobinę Zobacz więcej
Z nastaniem czerwca, pojawił się nowy numer MAGAZYNU AROMAT, stworzony przez lubelską blogosferę kulinarną oraz Łukasza, który kolejny raz zechciał dołączyć do współtworzenia naszej wirtualnej gazety. Zobacz więcej
Już po raz 10 mam zaszczyt i przyjemność zaprosić Was na premierę Magazynu Kulinarnego AROMAT, którego wydawcą jest Lubelska Blogosfera Kulinarna. Zobacz więcej
foodmania
foodmania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Foodmania
AROMATY W KUCHNI

AROMATY W KUCHNI 27

Często zadajemy sobie pytanie, jak wydobyć intensywny aromat z dania, które przygotowujemy? Wiemy, że to przecież nie tylko kubki smakowe odpowiadają za odbiór dania, ale również efekt wizualny, czy Zobacz więcej
smerfetka79
smerfetka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Marlenity
Magazyn AROMAT-Nowy numer

Magazyn AROMAT-Nowy numer 14

Kochani czytelnicy, już jest nowy, świeżutki numer Magazynu Aromat. Zachęcamy Was do czytania i oczywiście przygotowywania naszych potraw w Waszych domach. Dajcie znać jak Wam się podoba. A w Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jedz i smakuj
Aromat #8 Wiosna 2017

Aromat #8 Wiosna 2017 26

Świeżutki, kolorowy numer Magazynu Aromat #8 Wiosna 2017 Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej dostępny już w sieci (klik). W środku zielono i słonecznie. Pasty śniadaniowe, sposób na szpinak czy kasza Zobacz więcej
W obecnych czasach mamy dostęp do pełnej gamy owoców z całego świata. Dzięki postępowi techniki i nauki mamy możliwość odkrywania nowych smaków. Tworzymy kolorowe i zaskakująco smaczne pomysły na Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Magazyn Aromat - wiosna 2017

Magazyn Aromat - wiosna 2017 33

Nasz nowy Aromat pachnie i smakuje wiosną. Tą utęsknioną, wyczekiwaną. Kuszącą lekkimi śniadaniami, pysznymi koktajlami, i sałatkami. Wiosna w Aromacie wita czytelników ciekawymi pomysłami na szpinak Zobacz więcej
Gdy lato pachnie obezwładniającym aromatem nachodzi ochota by zatrzymać je na dłużej.Sok z płatków róży jest idealnym pomysłem by jesienią wypić różaną herbatę. CZAS: KOSZT: TRUDNOŚĆ: SKŁADNIKI: 500g Zobacz więcej
Od kiedy - podśpiewując za Agnieszką Chylińską - powiedziałam sobie "dość" i przestałam używać waniliny, inwestując w prawdziwe laski wanilii i robiąc domowy cukier waniliowy, co jakiś czas chowałam Zobacz więcej
Już po raz ósmy mam przyjemność zaprosić Was do lektury Magazynu Kulinarnego "AROMAT" Mam nadzieję, że ciekawe przepisy wiosenne i świąteczne oraz interesujące artykuły umilą Wam czas w oczekiwaniu Zobacz więcej
Kolejny (dziewiąty!) numer Magazynu Aromat miał wczoraj swoją premierę. Będzie mi niezwykle miło jeśli zechcecie zajrzeć do letniego wydania. To owoc pracy dziewcząt skupionych wokół Lubelskiej Zobacz więcej
Bardzo pożywna zupa ale bez dodatku mięsa. Jest sporo warzyw, przypraw ale przede wszystkim soczewica ( czerwona). Teraz kiedy świeżych, dobrych warzyw jest mało sięgnijmy po soczewicę. Gotuję ją Zobacz więcej
W wielu przepisach używam ekstraktu z wanilii, który aromatyzuje słodkie potrawy. W sklepach rzadko spotykany, dlatego warto przygotować go samemu w domu. Składniki: 2 lub 3 laski wanilii szklanka Zobacz więcej