aronia czyszczenie garnka

jagienka
jagienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Napitek bogów

Napitek bogów 948

2
{{headerMessage}}
;-) W sam raz na babskie, zimowe wieczory :-) Polecam! NALEWKA ARONIOWA Składniki 1 kg aronii 100 liści wiśni 3 litry wody 1.5 kg cukru 3 łyżeczki kwasku cytrynowego 1 litr spirytusu Do dzieła!!! Zobacz więcej
bistro mama
bistro mama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bistro mama
Konfitura z aronii i jabłek

Konfitura z aronii i jabłek 2437

0
{{headerMessage}}
Rzadko robię przetwory na zimę. Nie mam cierpliwości, nie mam słoików, nie mam miejsca na przechowywanie, w końcu nie mam talentu do gotowania w ilościach hurtowych. Jeśli już decyduję się na domowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 4 małe słoiczki: 1 kg aronii 500g czekolady gorzkiej 70% 7 łyżek cukru trzcinowego 3 łyżki oleju kokosowego laska cynamonu goździki Przygotowanie: Aronie myjemy i czyścimy z ogonków. W Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Napitek bogów

Napitek bogów 236

2
{{headerMessage}}
raz na babskie, zimowe wieczory Polecam! NALEWKA ARONIOWA Składniki 1 kg aronii 100 liści wiśni 3 litry wody 1.5 kg cukru 3 łyżeczki kwasku cytrynowego 1 litr spirytusu Do dzieła!!! Aronię dokładnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
owoce czarnego bzu: m.in. glikozydy antocyjanowe, pektyny, garbniki, kwasy owocowe, witaminy (szczególnie dużo C i prowitaminy A), sole mineralne (wapnia, potasu, sodu, glinu i żelaza). Poza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwsze moje "starcie" z perliczką było tak udane, że gdy Brat poprosił mnie niedawno o przygotowanie kolejnej na rodzinny obiad, od razu poczułam nutę fascynacji, a pomysł na jej przyrządzenie sam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słoiczków. Papryka kiszona źródło papryka surowa - zielona lub kolorowa czosnek koper ziele angielskie listek laurowy słona woda: 1 łyżka soli na litr wody W słoikach układam paprykę pokrojoną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i sprawiedliwe produkty spożywcze. Pomysłodawcą imprezy był Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska. Gościem festiwalu był Wojciech Modest Amaro. Jego restauracja do tej pory jako jedyna w Polsce Zobacz więcej