aronia z sokiem jabłkowym

vegemania
vegemania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegemaniablog
MARYNOWANY RABARBAR

MARYNOWANY RABARBAR 68

1
Na początek lata ostatni przepis z wykorzystaniem rabarbaru. Tym razem wykonałam go na sposób wytrawny. Mieszanka różnych rodzajów octu, sok pomarańczowy oraz suszone dzika róża i aronia nadają Zobacz więcej
miracle
miracle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój punkt smaku
Dżem z aronii

Dżem z aronii 8775

1
Konfitura przygotowana z aronii pozostałej z produkcji soku. Tak by nic się nie zmarnowało. Będzie jak znalazł na jesienne i zimowe wieczory. SKŁADNIKI : - aronie pozostałe z przyrządzania soku - 1 kg Zobacz więcej
Dziś mam dla Was pyszny i zdrowy pomysł na śniadaniową owsiankę. A jeśli jesteście wielbicielami jabłkowych smaków powinniście się w niej zakochać. Przygotowuje się ją równie szybko, jak później Zobacz więcej
magdam
magdam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czary - gary w kuchni
Przecier z aronii

Przecier z aronii 702

0
sposób możecie wykorzystać każde owoce, nie tylko aronie i jabłka, ale z tych mnie smakuje wyjątkowo - delikatnie cierpki, idealnie pasuje jako dodatek do słodkich dań. Ja wykorzystuję go do Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
konfitury aroniowe

konfitury aroniowe 558

0
Caprari z książki "Pikantne i słodkie przetwory domowe" świetnie nadają się też do przełożenia tortu, przygotowania smakowitej tarty owocowej lub ciasteczek maślanych. 1000 g aronii 1000 g gruszek Zobacz więcej
vendea
vendea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Elf w Kuchni
Powidła aroniowo-jabłkowe

Powidła aroniowo-jabłkowe 208

0
Cześć ! Trzeba korzystać z owoców jakie daje nam lato, a ich duże ilości najlepiej zaprawiać żebyśmy mieli czym się cieszyć zimą. Powidła z samej aronii miały dla mnie zazwyczaj zbyt wyrazisty smak, Zobacz więcej
. Pysznie. Ale flagowymi produktami grupy to soki jabłkowe : sok jabłkowy 100% sok jabłkowy z marchewką sok jabłkowy z aronią ( pyszny lekko cierpki ) sok jabłkowy z czarną porzeczką ( ulubiony Zobacz więcej
w przeziębieniu i w podwyższeniu odporności układu immunologicznego na infekcje i choroby. Herbatki i napary mają właściwości rozgrzewające i wykrztuśne. Sok najlepiej rozcieńczyć wodą lub sokiem Zobacz więcej
bisiakowska
bisiakowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Iammuffina
Sorbet chia

Sorbet chia 22

5
Witajcie Kochani! Dzisiaj propozycja sorbetu, chociaż na dworze ponuro i chłodno, to jednak fajnie jest skosztować czegoś orzeźwiającego i słodkiego. Nasiona chia namoczyłam trochę nietypowo, ponieważ Zobacz więcej
Dziś w ramach współpracy z firmąOskołaotrzymałamzestaw soków z brzozy o różnych smakach. W zestawie znalazły się soki z brzozy : z owocem granatu z maliną z aronią z żurawiną z wiśnią z dziką różą z Zobacz więcej
Jabłkaprażone chyba każdy zna, robił... lub przynajmniej jadł w szarlotce, rożkach, ciasteczkach, naleśnikach... innych deserach. Dobrze smakują ale nie najlepiej wyglądają :) Niewielki dodatek aronii Zobacz więcej
Jaja sadzone na oleju kokosowym z pomidorami i szczypiorkiem jaja (z własnego kurnika) pomidor szczypiorek olej kokosowy podałam z grzankami domowego chleba razowego, mój chłopak zjada z pszenną bułką Zobacz więcej
aronii 450 g śliwek 2 duże gruszki 200 ml soku z jabłek 2 łyżki cukru/miodu 0,5 łyżeczki cynamonu 5 cm kawałek imbiru kilka gożdzików 2 łyżki ciemnego octu balsamicznego Wykonanie: śliwki Zobacz więcej
. Ich barwa i smak są wprost niesamowite. Nie da się ich porównać do jakiejkolwiek wersji sklepowej. Ponadto, przygotowuję zawsze trochę przecierów na zimę, ale nie za wiele, bo jednak jabłka możemy Zobacz więcej
Podsumowanie akcji przetwory 2011 Podsumowanie akcji przetwory 2011 niestety niecałe ponieważ mam nadal kłopoty z komputerem ,ale w miarę możliwości będę uzupełniać wasze wpisy wraz z linkami Zobacz więcej
aronii możemy wyczarować sok, konfiturę i chutney jednocześnie. Do moich zmagań z aronią posłużyłam się przepisami z bloga cukierniczekreacje, które przerobiłam na swoją modłę. SOK: Składniki: - 2 kg Zobacz więcej
podsumowujący kiedy przypada na co szczyt sezonu i w jakich miesiącach co warto przetwarzać na zimę, by potem cieszyć się smakiem lata w zimowe dni. Byłam wtedy akurat na wakacjach na Mazurach, ale Zobacz więcej
nimi buteleczki. Mówi się oraz pisze na ich temat coraz więcej w naszych rodzimych mediach. Cydry stają się powoli ulubionym aperitifem wśród Polaków, zacierając nieprzyjemne wspomnienia związane z Zobacz więcej
grubych oczkach, wyciskamy nadmiar soku. Dodajemy mąkę, jajko, otręby, proszek do pieczenia, amarantus, żurawinę i cynamon, mieszamy. Połowę ciasta wkładamy do foremki, układamy kawałki mango i łyżkę Zobacz więcej
amerykańskich 1,5-2 łyżeczki substancji agar-agar 500 ml soku jabłkowego Przygotowanie: Aronię miksujemy dokładnie w pojemniku blendera. Dno i boki tortownicy o średnicy 24-26 cm wykładamy folią Zobacz więcej