atun

ZOBACZ TAKŻE:

Empanadillas con atun, czyli pierożki z tuńczykiem to jedna z typowych hiszpańskich przekąsek. Możemy je przygotować na dwa sposoby, jeden to smażenie w głębokim tłuszczu i drugi, który wybrałam dziś, Zobacz więcej
Empanadillas con atun, czyli pierożki z tuńczykiem to jedna z typowych hiszpańskich przekąsek. Możemy je przygotować na dwa sposoby, jeden to smażenie w głębokim tłuszczu i drugi, który wybrałam dziś, Zobacz więcej
spróbowałam zrobić to ciasto sama, ale efekt nie był satysfakcjonujący ;-) Empanadillas można robić na 2 sposoby: smażyć w głębokim tłuszczu i upiec w piekarniku. Dziś wybrałam tę drugą opcję, mniej Zobacz więcej
- ciasto francuskie - 3 puszki tunczyka - zielone oliwki - 1 duza cebula - 1 czerwona papryka - 3 zabki czosnku - 2 jajka ugotowane na twardo i jedno surowe - gesty sos pomidorowy - oliwa - sol, Zobacz więcej
Sałatka warzywna w wersji hiszpańskiej (ensaladilla rusa con atun). To uproszczona sałatka jarzynowa. Robi się ją z mniejszej ilości składników, znacznie szybciej niż tradycyjną. Często dodaje się do Zobacz więcej
jest doskonale wyważony, wręcz uzależniający. Pozostałe ryby też są bardzo smaczne, ale na okonia na pewno jeszcze wrócę. Tiraditos to surowa ryba z dodatkami, która nie jest ścięta za pomocą Zobacz więcej
dodatkowi pastą z ostrej papryczkiguajillo. Dla mnie najbardziej interesujący w tej potrawie jest sposób podania. Zupę podaje się bowiem ze świeżą sałatą, cebulką, rzodkiewką. Mieszanka ciepłej zupy Zobacz więcej
jak koktajl stały:) zCacahuetes mimético (mimetyczne orzeszki ziemne) iPescaito frito (smażona ryba) Olivas gordal adobadas iolivas verdial Ventresca con erizo (polędwica z jeżem morskim) Mini Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: