au gratin

« Pszennne Bułki Śniadaniowe Grzyby "Au Gratin" W tym przypadku Koźlarze, ale sądzę, że każde inne, leśne grzyby się nadadzą. Genialne danie. W smaku przypomina "quiche" nie ma tylko kruchego spodu. Zobacz więcej
« Spaghetti z hummusem z ... Tarta z kremem z limonek » Ziemniaki au gratin czyli francuska klasyka TO jest blog archiwalny zapraszam nahttp://domekzpiernika.blogspot.com/ Gratin to właściwie sposób Zobacz więcej
Gratin de chou-fleur bechamel au curry INGREDIENS: (pour 4 personnes) 1 gros chou fleur 300 ml de lait 2 c.à soupe de farine 20 g de beurre 1-2 c.à soupe de curry 2 c.à café de paprika doux 70 g de Zobacz więcej
składniki, przyozdobić krążkami pora, posypać czarną solą i schłodzić. A w gościach coś się dla mnie znajdzie? Szczęśliwie tak, nawet kawałek obiadu - ziemniaki z kapustą, nie ma co narzekać. Do tego Zobacz więcej
Ziemniaki au gratin to tradycyjna, francuska zapiekanka. Danie pochodzi z okolic Dauphine, dlatego też używa się tej nazwy zamiennie z gratin. Samo "gratin" to sposób na zapieczenie warzyw, ale Zobacz więcej
Oglądaliście kiedykolwiek film „Julie i Julia”? Już kiedyś o nim wspominałam. W pewnym sensie był dla mnie iskierką do blogowania. A skoro tak się stało, sięgnęłam dzisiaj po przepis Julii Child, Zobacz więcej
Napisany dn.12listopad2012 Ziemniak to proste warzywo, a jakże wspaniałe. Uwielbiam je pod każdą postacią. Ziemniaczane au gratin jest absolutnie moim faworytem. Rzadko pozwalałam sobie na tę Zobacz więcej
na gałązki rozmarynu. Jest to świetny pomysł na nadanie daniu smaku i aromatu :) Jak zrobić ziemniaki au gratin ??? 4 ziemniaki sałatkowe 100 g śmietany kremówki 50 ml mleka oberwane listki świeżego Zobacz więcej
do zapiekania. Przykryj folią, włóż do piekarnika i piecz przez 1 godzinę. Po tym czasie zdejmij folię i włącz funkcję grilla. Posyp wierzch zapiekanki boczkiem, resztą parmezanu i pieczarkami i Zobacz więcej
1 kg ziemniaków 300 – 400 ml śmietany 20 dag sera typu cheddar 10 dag masła gałka muszkatołowa, sól, pieprz Ziemniaki obrać i pokroić lub zetrzeć na tarce na cienkie plasterki. Śmietanę doprawić Zobacz więcej
panikara
panikara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piekło w gębie
Potatoes au gratin

Potatoes au gratin 99

0
magdasad
magdasad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Ziemniaki au gratin

Ziemniaki au gratin 119

0
Takie ziemniaki to francuska klasyka. W ich przypadku idealnie sprawdza się zasada „mniej znaczy więcej” – śmietana, masło i trochę przypraw zamieniają zwykłego ziemniaka w wykwintny dodatek do Zobacz więcej
Kalafior zapieczony pod beszamelowo - serową pierzynką. Dietetyczne to to nie jest, ale za to jakie dobre ! Jeśli jeszcze nie przyrządzaliście warzyw w taki sposób to koniecznie musicie spróbować. U Zobacz więcej
kasiaole
kasiaole Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie Ole
Dorsz au gratin

Dorsz au gratin 487

0
Tak naprawde do tego dania potrzebne sa dwa skladniki: dobra ryba i dobry majonez. Dzis postanowilam dodac do majonezu czosnek izielona pietruszke, ale nie jest to konieczne. Dziecinnie prosty Zobacz więcej
Składniki: ok. 500g wyfiletowanego łososia bez skóry sól i pieprz sok z cytryny 1 łyżka oleju 300g śmietany 30% 100g sera gruyere 3-4 szalotki podsmażone pół szklanki białego wina Łososia myjemy, Zobacz więcej
Czyli zapiekanka z wołowiną. O tym jak z dosłownie kilku składników przygotować przepyszny obiad :) Uwielbiam gotować, ale jeszcze bardziej lubię, jak ktoś to robi dla mnie... tak jak dziś. Ok, nie Zobacz więcej
Komiksowe murale w Brukseli i główny rynek w Brugii Kuchnia belgijska raczej nie rozpala naszej wyobraźni. Wybierając się do Belgii słyszymy od naszych znajomych głównie pytania o piwo i/lub Zobacz więcej
Czyli trochę inaczej podanej francuskiej klasyki. Idealnie pasuje na kolację, rozgrzewa jeszcze w te zimne wieczory i jest dość sycąca. 4 porcje 20 min przygotowania 45 minut zapiekania 1 kg Zobacz więcej
Przepis na zapiekaną zupę cebulową, którą Wam dziś prezentuję częściowo pochodzi z książki pt.: „Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni”. Piszę „częściowo” ponieważ wprowadziłam Zobacz więcej
Une petite recette simple à faire et savoureuse. Une belle façon de cuisiner un fromage à pâte molle tel que le Rouy. INGRÉDIENTS • 3 grosses patates épluchées et tranchées en fines rondelles( Zobacz więcej