au gratin

Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Grzyby "Au Gratin"

Grzyby "Au Gratin" 76

0
{{headerMessage}}
« Pszennne Bułki Śniadaniowe Grzyby "Au Gratin" W tym przypadku Koźlarze, ale sądzę, że każde inne, leśne grzyby się nadadzą. Genialne danie. W smaku przypomina "quiche" nie ma tylko kruchego spodu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Spaghetti z hummusem z ... Tarta z kremem z limonek » Ziemniaki au gratin czyli francuska klasyka TO jest blog archiwalny zapraszam nahttp://domekzpiernika.blogspot.com/ Gratin to właściwie sposób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gratin de chou-fleur bechamel au curry INGREDIENS: (pour 4 personnes) 1 gros chou fleur 300 ml de lait 2 c.à soupe de farine 20 g de beurre 1-2 c.à soupe de curry 2 c.à café de paprika doux 70 g de Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki, przyozdobić krążkami pora, posypać czarną solą i schłodzić. A w gościach coś się dla mnie znajdzie? Szczęśliwie tak, nawet kawałek obiadu - ziemniaki z kapustą, nie ma co narzekać. Do tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ziemniaki au gratin to tradycyjna, francuska zapiekanka. Danie pochodzi z okolic Dauphine, dlatego też używa się tej nazwy zamiennie z gratin. Samo "gratin" to sposób na zapieczenie warzyw, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oglądaliście kiedykolwiek film „Julie i Julia”? Już kiedyś o nim wspominałam. W pewnym sensie był dla mnie iskierką do blogowania. A skoro tak się stało, sięgnęłam dzisiaj po przepis Julii Child, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Napisany dn.12listopad2012 Ziemniak to proste warzywo, a jakże wspaniałe. Uwielbiam je pod każdą postacią. Ziemniaczane au gratin jest absolutnie moim faworytem. Rzadko pozwalałam sobie na tę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na gałązki rozmarynu. Jest to świetny pomysł na nadanie daniu smaku i aromatu :) Jak zrobić ziemniaki au gratin ??? 4 ziemniaki sałatkowe 100 g śmietany kremówki 50 ml mleka oberwane listki świeżego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do zapiekania. Przykryj folią, włóż do piekarnika i piecz przez 1 godzinę. Po tym czasie zdejmij folię i włącz funkcję grilla. Posyp wierzch zapiekanki boczkiem, resztą parmezanu i pieczarkami i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 kg ziemniaków 300 – 400 ml śmietany 20 dag sera typu cheddar 10 dag masła gałka muszkatołowa, sól, pieprz Ziemniaki obrać i pokroić lub zetrzeć na tarce na cienkie plasterki. Śmietanę doprawić Zobacz więcej
panikara
panikara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piekło w gębie
Potatoes au gratin

Potatoes au gratin 102

0
{{headerMessage}}
magdasad
magdasad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Ziemniaki au gratin

Ziemniaki au gratin 126

0
{{headerMessage}}
Takie ziemniaki to francuska klasyka. W ich przypadku idealnie sprawdza się zasada „mniej znaczy więcej” – śmietana, masło i trochę przypraw zamieniają zwykłego ziemniaka w wykwintny dodatek do Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kalafior au gratin (zapiekany)

Kalafior au gratin (zapiekany) 310

0
{{headerMessage}}
Kalafior zapieczony pod beszamelowo - serową pierzynką. Dietetyczne to to nie jest, ale za to jakie dobre ! Jeśli jeszcze nie przyrządzaliście warzyw w taki sposób to koniecznie musicie spróbować. U Zobacz więcej
kasiaole
kasiaole Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie Ole
Dorsz au gratin

Dorsz au gratin 700

0
{{headerMessage}}
domu. Polecam. - dorsz ze skora, lub inna dobra wyfiletowana ryba ze skora - majonez - czosnek, zielona pietruszka * Przepis zamyka sie w jednym zdaniu: rybe smarujemy majonezem i zapiekamy przez 15 Zobacz więcej
Kasia80
Kasia80 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mama-poleca.blogspot.com
ŁOSOŚ AU GRATIN

ŁOSOŚ AU GRATIN 58

0
{{headerMessage}}
Składniki: ok. 500g wyfiletowanego łososia bez skóry sól i pieprz sok z cytryny 1 łyżka oleju 300g śmietany 30% 100g sera gruyere 3-4 szalotki podsmażone pół szklanki białego wina Łososia myjemy, Zobacz więcej
Kasiek
Kasiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam...
Gratin de corneille au boeuf

Gratin de corneille au boeuf 283

0
{{headerMessage}}
Czyli zapiekanka z wołowiną. O tym jak z dosłownie kilku składników przygotować przepyszny obiad :) Uwielbiam gotować, ale jeszcze bardziej lubię, jak ktoś to robi dla mnie... tak jak dziś. Ok, nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Komiksowe murale w Brukseli i główny rynek w Brugii Kuchnia belgijska raczej nie rozpala naszej wyobraźni. Wybierając się do Belgii słyszymy od naszych znajomych głównie pytania o piwo i/lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czyli trochę inaczej podanej francuskiej klasyki. Idealnie pasuje na kolację, rozgrzewa jeszcze w te zimne wieczory i jest dość sycąca. 4 porcje 20 min przygotowania 45 minut zapiekania 1 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na zapiekaną zupę cebulową, którą Wam dziś prezentuję częściowo pochodzi z książki pt.: „Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni”. Piszę „częściowo” ponieważ wprowadziłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Une petite recette simple à faire et savoureuse. Une belle façon de cuisiner un fromage à pâte molle tel que le Rouy. INGRÉDIENTS • 3 grosses patates épluchées et tranchées en fines rondelles( Zobacz więcej