au gratin potatoes

Potrzebny czas: 1 godzina Porcja: 2 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 25 czerwca 2017 Ziemniaki au gratin z łososiem w dwóch postaciach (świeży i wędzony) czyli zapiekanka Zobacz więcej
panikara
panikara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piekło w gębie
Potatoes au gratin

Potatoes au gratin 105

Smakołyki Angeli na Facebooku Polski: Wykonanie: Poddusić pokrojone w plasterki ziemniaki na patelni pod przykryciem, z marchewką, posolić do smaku, dodać szczyptę pieprzu, kurkumy i papryki. W Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Grzyby "Au Gratin"

Grzyby "Au Gratin" 80

« Pszennne Bułki Śniadaniowe Grzyby "Au Gratin" W tym przypadku Koźlarze, ale sądzę, że każde inne, leśne grzyby się nadadzą. Genialne danie. W smaku przypomina "quiche" nie ma tylko kruchego spodu. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Bulwy „au gratin”

Bulwy „au gratin” 23

Bulwy, to nic innego niż modny obecnie topinambur czyli słonecznik bulwiasty. Bulwa pochodzi z Ameryki Północnej, do Europy przyjechała na początku XVII wieku, a w Polsce znana jest od 1730 roku. Zobacz więcej
« Spaghetti z hummusem z ... Tarta z kremem z limonek » Ziemniaki au gratin czyli francuska klasyka TO jest blog archiwalny zapraszam nahttp://domekzpiernika.blogspot.com/ Gratin to właściwie sposób Zobacz więcej
Od ośmiu dni nie mogę się pozbyć sałatki jarzynowej z talerza. Już jej nie chcę a to nie koniec. Sałatka jarzynowa zawsze oznacza jakieś święto, robi się michę pod tradycję i pod gości a potem za Zobacz więcej
kasiaole
kasiaole Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie Ole
Dorsz au gratin

Dorsz au gratin 754

Tak naprawde do tego dania potrzebne sa dwa skladniki: dobra ryba i dobry majonez. Dzis postanowilam dodac do majonezu czosnek izielona pietruszke, ale nie jest to konieczne. Dziecinnie prosty Zobacz więcej
Gratin de chou-fleur bechamel au curry INGREDIENS: (pour 4 personnes) 1 gros chou fleur 300 ml de lait 2 c.à soupe de farine 20 g de beurre 1-2 c.à soupe de curry 2 c.à café de paprika doux 70 g de Zobacz więcej
1 kg ziemniaków 300 – 400 ml śmietany 20 dag sera typu cheddar 10 dag masła gałka muszkatołowa, sól, pieprz Ziemniaki obrać i pokroić lub zetrzeć na tarce na cienkie plasterki. Śmietanę doprawić Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kalafior au gratin (zapiekany)

Kalafior au gratin (zapiekany) 333

Kalafior zapieczony pod beszamelowo - serową pierzynką. Dietetyczne to to nie jest, ale za to jakie dobre ! Jeśli jeszcze nie przyrządzaliście warzyw w taki sposób to koniecznie musicie spróbować. U Zobacz więcej
Kasia80
Kasia80 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mama-poleca.blogspot.com
ŁOSOŚ AU GRATIN

ŁOSOŚ AU GRATIN 63

Składniki: ok. 500g wyfiletowanego łososia bez skóry sól i pieprz sok z cytryny 1 łyżka oleju 300g śmietany 30% 100g sera gruyere 3-4 szalotki podsmażone pół szklanki białego wina Łososia myjemy, Zobacz więcej
Ziemniaki au gratin to tradycyjna, francuska zapiekanka. Danie pochodzi z okolic Dauphine, dlatego też używa się tej nazwy zamiennie z gratin. Samo "gratin" to sposób na zapieczenie warzyw, ale Zobacz więcej
Oglądaliście kiedykolwiek film „Julie i Julia”? Już kiedyś o nim wspominałam. W pewnym sensie był dla mnie iskierką do blogowania. A skoro tak się stało, sięgnęłam dzisiaj po przepis Julii Child, Zobacz więcej
Fiordiligi
Fiordiligi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lisiecka Przystań
Gratin

Gratin 131

Takie proste, a dla mnie nowość! A było tak...Wędrowałam sobie po blogach kulinarnych, szukając, tym razem konkretnej (czyt. niesłodkiej), inspiracji kolacyjnej i znalazłam bardzo miłe miejsce - Zobacz więcej
Kasiek
Kasiek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Takie tam...
Gratin de corneille au boeuf

Gratin de corneille au boeuf 286

Czyli zapiekanka z wołowiną. O tym jak z dosłownie kilku składników przygotować przepyszny obiad :) Uwielbiam gotować, ale jeszcze bardziej lubię, jak ktoś to robi dla mnie... tak jak dziś. Ok, nie Zobacz więcej
Co to jest gratin? Gratin to właściwie sposób pieczenia warzyw, pokryte rumianą skorupką sera, która tworzy się podczas zapiekania i okraszone przyprawami. Pochodzi z kuchni francuskiej. Zobacz więcej
KrainaSosny
KrainaSosny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kraina Sosny
tarta café au lait

tarta café au lait 70

Pogoda niestety jeszcze nas nie rozpieszcza. Chciałoby się poczuć chociaż odrobinę wiosny, która, miejmy nadzieję, czai się już za rogiem. Na szczęście mam pomysł jak umilić sobie czas i sprawić, że Zobacz więcej
The idea of making a healthy yet delicious dinner is apparently quite a challenge nowadays. Although I openly admit I don’t eat potatoes very often, they do still have a special place in my heart. Zobacz więcej
Komiksowe murale w Brukseli i główny rynek w Brugii Kuchnia belgijska raczej nie rozpala naszej wyobraźni. Wybierając się do Belgii słyszymy od naszych znajomych głównie pytania o piwo i/lub Zobacz więcej