auszpik

ZOBACZ TAKŻE:

Auszpik czyli galareta. Nie robi się jej po to, by zabezpieczyć danie przed wysychaniem i nie po to też aby je udekorować. Znam szybsze sposoby. Chodzi o smak. Auszpik jest bowiem rodzajem sosu, z Zobacz więcej
Auszpik czyli galareta. Nie robi się jej po to, by zabezpieczyć danie przed wysychaniem i nie po to też aby je udekorować. Znam szybsze sposoby. Chodzi o smak. Auszpik jest bowiem rodzajem sosu, z Zobacz więcej
Roladki serowe, które wypełniłam pastą jajeczną z chrzanem, oraz rzodkiewką. Smaczna i lekka przekąska podana w auszpiku. Polecam :) Do przygotowania roladek użyłam sera Edamskiego w plasterkach Zobacz więcej
Srebrna Patelnia: Auszpik czyli Galareta. Jaja w Koszulkach Srebrna Patelnia Pamiętniki Złej Królowej znalezione w Kuchni. poniedziałek, 30 marca 2015 Auszpik czyli Galareta. Jaja w Koszulkach Zobacz więcej
W naszym domu galarete wieprzowa robi sie tylko na naprawde duze okazje, np. na Wielkanoc. Kolorowe piramidki wygladaja naprawde slicznie na uroczystym stole. Mozna je ulozyc na ladnie udekorowanym Zobacz więcej
bryczka2
bryczka2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Jaja z szynką w auszpiku

Jaja z szynką w auszpiku 11

Full text W zasadzie rzadko robię mięsa , warzywa lub jaja w galarecie, ale stół wielkanocny z zimnymi mięsami, jajami , pasztetem, to tradycja , której trzymam się wiernie. Zwykle po zrobieniu Zobacz więcej
terrina ze szpikiem W połowie stycznia wybrałam się na małe zasłużone wakacje, których pierwszym etapem była Bydgoszcz. Akurat trafiłam w tym piękniejącym z dnia na dzień mieście na finał Wielkiej Zobacz więcej
Lubię przyrządzać ryby w prosty sposób, żeby nie tłumić jej delikatnego smaku. W tym przepisie wbijam w halibuta ziołowe szpikulce, obsmażam go krótko na grillowej patelni, a potem zapiekam w Zobacz więcej
Na cztery widelce
Na cztery widelce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
na4widelce@gmail.com
Szpik wołowy

Szpik wołowy 555

Szpik kostny nie bez powodu nazywany jest przez kucharzy masłem bogów. To chyba najzdrowszy, bardzo wartościowy tłuszcz zwierzęcy. Jest wysokokaloryczny i bogaty w łatwo przyswajalne żelazo, fosfor, Zobacz więcej
Gregor
Gregor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paleo SMAK
Szpik – masło bogów

Szpik – masło bogów 482

Nie ma nic bardziej paleo od jedzenia szpiku kostnego – na długo zanim nasi przodkowie nauczyli się polować, szpik ze znalezionej padliny oraz zwierząt upolowanych przez inne drapieżniki był pierwszym Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Szpik cielęcy

Szpik cielęcy 412

kości cielęce pocięte wzdłuż- 800g* sól, pieprz, oliwa, natka pietruszki – 60g, kapary – 20g, sos vinaigrette – 50ml**, szalotka – 50g, bagietka, oliwa-50ml Kości ułożyć przecięciem do góry. Posypać Zobacz więcej
Święta, święta i po świętach... Postanowiłam podzielić się z Wami jeszcze przepisem na znakomitą, pachnącą, soczystą pieczeń z karkówki, którą miałam gotową na święta, ale nie zdążyłam wrzucić. Nic Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Szpik wołowy pieczony

Szpik wołowy pieczony 994

kości szpikowe pocięte, kawałki długości 6-8 cm sól w płatkach – kwiat solny tymianek, 1 ząbek czosnku, kilka plasterków cienko pokrojonego ciemnego chleba – litewski, oliwa lub smalec do smażenia Zobacz więcej
Zielony koktajl, powietrze i piękna pogoda, nic dodać nic ująć Czytaj więcej » Zobacz więcej
Kolejną propozycją na pyszne jedzenie, które można zabrać ze sobą na wycieczkę są piknikowe bułeczki ze szpinakiem. Przygotowuje się je dość szybko, wychodzą bardzo smakowite i co najważniejsze możesz Zobacz więcej
Soczysta i pełna niezapomnianych smaków. Składniki 1 kg szynki wieprzowej 100 g musztardy z całymi ziarnami gorczycy 100 g słoniny 5 ząbków czosnku 2 łyżki masła marynata : po pół łyżki roztartego Zobacz więcej
Właśnie wróciłam z Cinema City. Obejrzałam. Jeszcze go przeżywam, bo film Jana Komasy wbija w fotel. I ukazuje prawdę o Powstaniu Warszawskim, o tym jak wpuszczono młodych ludzi w kanał. Wysłano ich Zobacz więcej
Soczysty schabik na niedzielny obiad SKŁADNIKI: schab/bk -1,5-2 kg jabłka -1 kg sól pieprz czosnek granulowany -1 łyżka oliwa z oliwek -3 łyżki. PRZYGOTOWANIE Schab umyć, osuszyć, natrzeć Zobacz więcej
To nieprawda, że pieczona indycza pierś musi być sucha. Wręcz przeciwnie, musi być krucha i soczysta. Trzeba ją odpowiednio przygotować, by taka właśnie była. To łatwe. Idealnie jest, gdy ma się Zobacz więcej
wmapacy
wmapacy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasiążka Kucharska Marty
Szpikowana wołowina

Szpikowana wołowina 306

Składniki:1 – 1,5 kg wołowiny bez kości5 dag słoninyszklanka bulionu2 łyżki mąki2 łyżki olejusłodka paprykasólpieprzopcjonalnie: 2-3 marchewki, 1 pietruszka i kawałek seleralub4-5 ogórków kiszonych, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: