Przepis na auvergne

Powiązane przepisy:

francja na talerzu
francja na talerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Francja na talerzu
Auvergne od kuchni

Auvergne od kuchni 79

Auvergne od kuchni Gdyby zapytać przeciętnego Francuza z czym kojarzy mu się region Auvergne to niestety z lekkim kpiącym tonem odpowiedziałby, że kojarzy mu się z wiochą i zacofaniem.Potem dodałby Zobacz więcej
Fourme d'Ambert smak Auvergne Wracamy do Auvergne, bo jeszcze nie podzieliłam się z wami wszystkim, co widziałam. Dzisiaj pokosztujemy trochę regionalnego sera. Jak już pisałam we wcześciejszym poście Zobacz więcej
francja na talerzu
francja na talerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Francja na talerzu
Auvergne

Auvergne 44

ten BYK mega ogromny sial postrach juz z odleglosci 10m. Z daleka go zauwazylismy. Na dodatek byl czarny!!! potrawy juz wkrotce!obiecuje. Musze jednak najpierw wrocic do mojego kuchennego swiata Zobacz więcej
francja na talerzu
francja na talerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Francja na talerzu
na targu w Riom

na targu w Riom 49

Jak już wspomniałam na Facebook'u w sobotę miałam okazję robić małe zakupy na targu w Riom (Auvergne). Jak widać zima już za pasem...królują jeszcze dynie ale pojawiają się już inne sezonowe warzywa : Zobacz więcej
Na 10 sztuk ( małe około 4 cm) Przygotowanie 15 minut Pieczenie 25 minut 150 g sera morbier ( to żółty ale miękki ser z czarną wstęgą pośrodku, wstęgą popiołu, to ser z Auvergne…) 150 g mąki 2 Zobacz więcej
mus z soczewicy Ciąg dalszy serii verrines tym razem z soczewicą w roli głównej. Ten przepis dedykuję Pannie B. Chciałam wam przedstawić soczewicę zieloną z Puy (region Auvergne , pol. Owernia) : o Zobacz więcej
Tydzień dość specyficzny bo już w czwartek rano wyjeżdżamy na wakacje kierunek Auvergne i jej wygasłe wulkany na pierwsze dwa dni następnie 2 tygodnie w Alpach po francuskiej i po szwajcarskiej Zobacz więcej
Jak sobota, to wiadomo, że jadę na targ. W ten poranek było biało od szronu, a na aucie wartswa nieprzyjemnego nalotu. Nie cierpię skrobania! Ale wszystko wynagradzało cudowne słońce. Przede mną Zobacz więcej
Gallette or crêpes de sarrasin, so pancakes made with buckwheat flour, are one of my favourite kind of pancakes. They are typical and traditional Breton pancakes. There are sweet and savory versions - Zobacz więcej
I znowu wracamy do Leszczyńskich, a mianowicie do córki Stanisława Leszczyńskiego - Marii - małżonki króla Francji Ludwika XV, której to francuska gastronomia zawdzięcza przepis na tę przystawkę. Mówi Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Aligot

Aligot 38

ViveLaCuisine • Aligot Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ PRODUKTY Zobacz więcej
Gdzie zjeść (ser) w Lizbonie? Deszcz jest dobry, bo może zaprowadzić w takie miejsca, jak to. W Lizbonie deszcz pada znienacka, nie z chmur. Wiosną i jesienią prognoza nie ma większego znaczenia. Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dania kontra ania
Aubergine (Kraków)

Aubergine (Kraków) 100

Aubergine to jedna z dwóch nowo powstałych restauracji w pobliżu Rynku specjalizujących się w kuchni śródziemnomorskiej (tutaj recenzja drugiej). W dniu mojej wizyty przed budynkiem stał „naganiacz” Zobacz więcej
Plants on the Plate | roasted tomatoes and aubergine Search About Ask Recipe Index Pantry Pinterest Subscribe breakfast \ soups \ sides \ mains \ desserts \ more gluten-free \ Polish \ Italian \ Bread Zobacz więcej
This is a portion for 2 people Ingredients: — 1 eggplant /aubergine — 1 onion — 2 tomatoes — 8 slices sun-dried tomatoes — 2 slices of bread — 1 teaspoon of honey — 1 teaspoon of lemon — a handful of Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Pan-fried fruity aubergine...

Pan-fried fruity aubergine... 37

You know how I like Indian food and usually it's really fuss free and labor free meal. The below dish, even tho there aren't many ingredients, turned out to take quite a long time to prepare. Imagine Zobacz więcej
This is a portion for 2 people Ingredients: — 1 eggplant /aubergine — 1 onion — 2 tomatoes — 8 slices sun-dried tomatoes — 2 slices of bread — 1 teaspoon of honey — 1 teaspoon of lemon — a handful of Zobacz więcej
Aubergine façon géorgienne - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Zobacz więcej
I love, love, love aubergine dips and pâtés. Unfortunately all of the recipes I have been through contain garlic and as much as I love garlic I am unable to eat it during the day - I don't want to Zobacz więcej
When I tried aubergine for the first time I hated it or at least I think I hated it :) I have no real recollection of how it tasted, I guess it was kinda blank. So when my OH brought me 8 kg of Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: