auvergne

ZOBACZ TAKŻE:

francja na talerzu
francja na talerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Francja na talerzu
Auvergne

Auvergne 42

ten BYK mega ogromny sial postrach juz z odleglosci 10m. Z daleka go zauwazylismy. Na dodatek byl czarny!!! potrawy juz wkrotce!obiecuje. Musze jednak najpierw wrocic do mojego kuchennego swiata Zobacz więcej
francja na talerzu
francja na talerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Francja na talerzu
Auvergne od kuchni

Auvergne od kuchni 79

Auvergne od kuchni Gdyby zapytać przeciętnego Francuza z czym kojarzy mu się region Auvergne to niestety z lekkim kpiącym tonem odpowiedziałby, że kojarzy mu się z wiochą i zacofaniem.Potem dodałby Zobacz więcej
Fourme d'Ambert smak Auvergne Wracamy do Auvergne, bo jeszcze nie podzieliłam się z wami wszystkim, co widziałam. Dzisiaj pokosztujemy trochę regionalnego sera. Jak już pisałam we wcześciejszym poście Zobacz więcej
Ten ser, warzę właśnie dzisiejszej niedzieli. Ciekawe, czy wyjdzie coś, co choć w niewielkim stopniu przypomina oryginał? Niestety sery z niebieską pleśnią, robione w warunkachdomowych, są dosyć Zobacz więcej
Zapraszam na kolejny przepis z wykorzystaniem pysznych świeżych fig. Często łączone są z serem pleśniowym, dlatego jako wielbicielka risotta pomyślałam, by zestawić je w tym daniu. Efekt był Zobacz więcej
W ostatnią środę miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach na temat #Cointreau. Były to warsztaty dla kobiet, poprowadzone przez Nikole Kot, z którą miałam przyjemność poznać pracując za barem :) Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via Facebook Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: pierś z kurczaka/ chicken breast/ petto di pollo bakłażan/ eggplant (aubergine)/ melanzana grande o qualche Zobacz więcej
Risotto z brukselką i kalerosse Yotama Ottolenhiego z Plenty More chciałam zrobić od momentu, gdy zobaczyłam przepis w książce. Jeszcze wtedy nie wiedziałam czym są te zielone listki widoczne na Zobacz więcej
Feuilletés d'asperges vertes au jambon cru - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Zobacz więcej
Biała lazania nazywa się tak, gdy nie dodaje się do niej pomidorów (podobnie jak pizza bianca). Moje dziecko poprosiło mnie o zrobienie lazanii "takiej jak w szkole" :) bo taką dobrą panie robią. Zobacz więcej
Tartine façon gourmande - la brousse fraiche de brebis et les mûres sauvages - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Zobacz więcej
Jak na pewno stali czytelnicy mojego bloga wiedzą, bardzo lubię wszelkie zdrowe słodycze i nigdy nie brakuje ich w moich zapasach. Zrobione z suszonych owoców i orzechów przysmaki zazwyczaj okazują Zobacz więcej
Dzięki zaproszeniu Vancouver Schools miałam niepowtarzalną okazję przeprowadzić mini warsztaty kulinarne pod hasłem „Zdrowe słodycze”. Radowałam się niezmiernie z tego powodu, bo uwielbiam pracować z Zobacz więcej
(Nouvelle Recette) palmiers à la sardine et piment d'espelette. Aujourd'hui je vous propose une recette Accord Mets et Vins.Les beaux jours arrivent et on a tous envie de soleil, d'apéritifs entre Zobacz więcej
Aubergines caramélisées aux saveurs d'Asie - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Zobacz więcej
qualietta
qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Skarbnica smaków
Ɖuveč

Ɖuveč 136

Moi Drodzy! Kalendarz wskazuje 15. 09., tak więc rozpoczynam akcję "Kuchnia Krajów Słowiańskich 2016". Na początek proponujęƉuveč -rodzaj gulaszu popularnego na całych Bałkanach. W zależności od Zobacz więcej
TortoweKreacje
TortoweKreacje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tortowekreacje.blogspot.com
Juve

Juve 14

O mnie Zaistniałam w wirtualnym świecie blogerów dzięki Asi i jej przekonaniu o moich kulinarnych umiejętnościach ,dzięki Małgosi i jej konstruktywnej krytyce tego czym zachwyca się bezkrytycznie Zobacz więcej
Quiche popełniona wiele razy - nie pamiętam nawet ile ;) Wypatrzona u Moniki z Gotuje bo lubizyskała miano evergreena okoliczności gościowych (i nie tylko). Na dole słodko, na górze wytrawnie. Mój Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: