awangarda smaku

Venidle
Venidle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Venidle
Akcja: Awangarda Smaku

Akcja: Awangarda Smaku 35

0
Zapraszam wszystkich, którzy lubią eksperymentować i bawić się smakiem do mojej akcji: Awangarda Smaku. Zastąp prozę poezją smaku! Szukam przepisów, pomysłów i dań niebanalnych, niekiedy Zobacz więcej
Linki do akcji: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/awangarda-smaku http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/awangarda-smaku Organizując tę akcję do pewnego stopnia zdawałam sobie sprawę, że przysparzać Zobacz więcej
Przepis powstał spontanicznie. Niezły miks z tego co było w lodówce. Naprawdę ciekawepołączaniesmaków. Składniki na 1 porcję: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy pęczak 3 łyżki białego sera (wiejskiego) 150 Zobacz więcej
venidle25 stycznia 2013 19:45 To jest bardzo niebanalne połączenie! Zachęcam, byś dodała ten przepis do akcji Awangarda Smaku (http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/awangarda-smaku) Pozdrowienia, Zobacz więcej
Czekaliśmy długo. I ten długo wyczekiwany moment właśnie nadszedł. Prawdziwa wiosna zawitała nie tylko w lasach, ale też w naszej lekkiej, zielonej kuchni. Wyczekiwanie przez pełny rok na dary lasu Zobacz więcej
Venidle
Venidle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Venidle
Gorgonzola i cytrusy

Gorgonzola i cytrusy 64

0
połączenie smaków? Dołącz do akcji Awangarda Smaku (http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/awangarda-smaku) lub zostaw komentarz :) Dodaj do ulubionych: Lubię Wczytywanie... Related Zamieszczone w Zobacz więcej
Po grillu zostały nam warzywa i mięso na szaszłyki, wiec postanowiłam zrobić z nich coś kolorowego. Padło na gulasz. Jako, że latem nikt nie ma ochoty na ciężkie sosy postawiłam na odrobinę awangardy Zobacz więcej
. Buraki i maliny, do tego czosnek, tymianek i estragon? Taka kulinarna awangarda... Choć lubięeksperymentować ze smakami, nie byłam przekonana, czy to połączenie mi przypasuje. Moje wątpliwości były Zobacz więcej
zimowe wieczory, wspominając smaki lata. Skład: - 1/2 średniego arbuza - 150 ml octu winnego - 1 łyżeczka mielonego imbiru - 100 g cukru trzcinowego - 1 liść laurowy - 1 ząbek czosnku - 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
piekarnika i piekę przez ok.20 - 25 minut. Po upieczeniu wykładam na kratkę do odparowania i wystygnięcia. Muffiny polewam roztopioną białą czekoladą. MÓJ KOMENTARZ Od paru dni mam fazę na bakalie i Zobacz więcej
Od początku lutego prowadzę na Durszlaku oraz Zmiksowanych.pl akcję „Awangarda Smaku”. Zdecydowałam się na moderowanie wpisów zdając sobie sprawę, że to, co ktoś rozumie pod pojęciem ‚awangarda’ jest Zobacz więcej
zdaniem rybę łatwo spieprzyć. Poza tym kocham smak ryb samych w sobie do tego stopnia, że bardziej wyraziste dodatki w rybnych daniach przyprawiają mnie jedynie o niepohamowane napady złości. Na ten Zobacz więcej
+ kiełki, albo masło orzechowe + banan. ale mam też wersje, na które nie wszyscy by wpadli, na które nie wszyscy się skuszą lub po skuszeniu połączenie smaków na kanapce nie podejdzie czyimś gustom. Zobacz więcej
przebrzydłe, podnoszące cukier i wywołujące wzdęcia zgubne idee protobreizmu – doktryny, o której ojciec święty w encyklice Stomachus meum wyraził się jako o “awangardzie kulinarnej cywilizacji Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję Wam coś lekkiego, pysznego, a zarazem bardzo pożywnego. Idealny obiad czy też kolacja na letni, gorący dzień. Co ciekawe w Polsce faszerowane warzywa wydają się być większą awangardą Zobacz więcej
Venidle
Venidle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Venidle
Toffee cytrynowo-kokosowe

Toffee cytrynowo-kokosowe 44

0
Post ten zainspirowany jest przepisem z bloga Kucharnia i który spodobał mi się „od pierwszego wejrzenia”, a także jest formą utrwalenia akcji Awangarda Smaku i moich ulubionych z niej przepisów. Mój Zobacz więcej
Odrobina awangardy na studenckim żywocie. Pff, oczywista oczywistość! Rezygnując z mięsa wiedziałam, że nie poradzę sobie z odstawieniem ryb. Zawsze uwielbiałam ich delikatność, smak, lekkość - nawet Zobacz więcej
Smaki Dzieciństwa były tematem przewodnim dwunastej edycji łódzkiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbył się w Łodzi w dniach 25-28 czerwca. Ostatnio próbowaliśmy festiwalowych dań (klik: Zobacz więcej
również o pewnej awangardzie i podać frytki solo, a smak uzupełnić sosami i dipami. Najodpowiedniejsze do tego są frytki belgijskie. Dla pary młodej zainteresowanej podaniem frytek na swoim weselu, z Zobacz więcej
szparagami. Po drugie otuliłam w nie pstrąga i upiekłam na grillu. I ciągle było mi mało. Już niedługo pokrzywy zakwitną. Przestaną być moim przedmiotem zainteresowania. Pora wykorzystać ich kolor i Zobacz więcej