awangarda smaku

Venidle
Venidle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Venidle
Akcja: Awangarda Smaku

Akcja: Awangarda Smaku 38

0
{{headerMessage}}
Zapraszam wszystkich, którzy lubią eksperymentować i bawić się smakiem do mojej akcji: Awangarda Smaku. Zastąp prozę poezją smaku! Szukam przepisów, pomysłów i dań niebanalnych, niekiedy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Linki do akcji: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/awangarda-smaku http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/awangarda-smaku Organizując tę akcję do pewnego stopnia zdawałam sobie sprawę, że przysparzać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis powstał spontanicznie. Niezły miks z tego co było w lodówce. Naprawdę ciekawepołączaniesmaków. Składniki na 1 porcję: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy pęczak 3 łyżki białego sera (wiejskiego) 150 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
venidle25 stycznia 2013 19:45 To jest bardzo niebanalne połączenie! Zachęcam, byś dodała ten przepis do akcji Awangarda Smaku (http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/awangarda-smaku) Pozdrowienia, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czekaliśmy długo. I ten długo wyczekiwany moment właśnie nadszedł. Prawdziwa wiosna zawitała nie tylko w lasach, ale też w naszej lekkiej, zielonej kuchni. Wyczekiwanie przez pełny rok na dary lasu Zobacz więcej
Venidle
Venidle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Venidle
Gorgonzola i cytrusy

Gorgonzola i cytrusy 66

0
{{headerMessage}}
połączenie smaków? Dołącz do akcji Awangarda Smaku (http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/awangarda-smaku) lub zostaw komentarz :) Dodaj do ulubionych: Lubię Wczytywanie... Related Zamieszczone w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po grillu zostały nam warzywa i mięso na szaszłyki, wiec postanowiłam zrobić z nich coś kolorowego. Padło na gulasz. Jako, że latem nikt nie ma ochoty na ciężkie sosy postawiłam na odrobinę awangardy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Buraki i maliny, do tego czosnek, tymianek i estragon? Taka kulinarna awangarda... Choć lubięeksperymentować ze smakami, nie byłam przekonana, czy to połączenie mi przypasuje. Moje wątpliwości były Zobacz więcej
Magdita
Magdita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jemy w domu
Jak zrobić chutney z arbuza ?

Jak zrobić chutney z arbuza ?  105

0
{{headerMessage}}
zimowe wieczory, wspominając smaki lata. Skład: - 1/2 średniego arbuza - 150 ml octu winnego - 1 łyżeczka mielonego imbiru - 100 g cukru trzcinowego - 1 liść laurowy - 1 ząbek czosnku - 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
piekarnika i piekę przez ok.20 - 25 minut. Po upieczeniu wykładam na kratkę do odparowania i wystygnięcia. Muffiny polewam roztopioną białą czekoladą. MÓJ KOMENTARZ Od paru dni mam fazę na bakalie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od początku lutego prowadzę na Durszlaku oraz Zmiksowanych.pl akcję „Awangarda Smaku”. Zdecydowałam się na moderowanie wpisów zdając sobie sprawę, że to, co ktoś rozumie pod pojęciem ‚awangarda’ jest Zobacz więcej
Ola
Ola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cztery Pory Smaku
Dorsz w jogurtowym beszamelu.

Dorsz w jogurtowym beszamelu. 212

0
{{headerMessage}}
mąkę. Patelnię zdjęłam z ognia, odczekałam minuta i wlałam jogurt z przyprawami cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Dwa małe naczynia do zapiekania wylałam połową jogurtu, na którym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
+ kiełki, albo masło orzechowe + banan. ale mam też wersje, na które nie wszyscy by wpadli, na które nie wszyscy się skuszą lub po skuszeniu połączenie smaków na kanapce nie podejdzie czyimś gustom. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przebrzydłe, podnoszące cukier i wywołujące wzdęcia zgubne idee protobreizmu – doktryny, o której ojciec święty w encyklice Stomachus meum wyraził się jako o “awangardzie kulinarnej cywilizacji Zobacz więcej
Venidle
Venidle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Venidle
Toffee cytrynowo-kokosowe

Toffee cytrynowo-kokosowe 48

0
{{headerMessage}}
Post ten zainspirowany jest przepisem z bloga Kucharnia i który spodobał mi się „od pierwszego wejrzenia”, a także jest formą utrwalenia akcji Awangarda Smaku i moich ulubionych z niej przepisów. Mój Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zdaniu egzaminu zawodowego stwierdzę, że to nie to? Gotowanie to całe moje... życie? Nie wiem, czy tak mogę powiedzieć, chyba jeszcze zbyt wcześnie. Niemniej kręci się wokół jedzenia i chciałabym w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaki Dzieciństwa były tematem przewodnim dwunastej edycji łódzkiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbył się w Łodzi w dniach 25-28 czerwca. Ostatnio próbowaliśmy festiwalowych dań (klik: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
również o pewnej awangardzie i podać frytki solo, a smak uzupełnić sosami i dipami. Najodpowiedniejsze do tego są frytki belgijskie. Dla pary młodej zainteresowanej podaniem frytek na swoim weselu, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szparagami. Po drugie otuliłam w nie pstrąga i upiekłam na grillu. I ciągle było mi mało. Już niedługo pokrzywy zakwitną. Przestaną być moim przedmiotem zainteresowania. Pora wykorzystać ich kolor i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jak: telemarketing, czy merchandising; solidny dom – podłogi z prawdziwych klepek parkietowych, meble z litego drewna, ręcznie malowana ceramika i szklana zastawa z huty dwie ulice dalej; kulinaria - Zobacz więcej