awokado hass

Czy Wy też kiedyś staliście w sklepie zastanawiając się dlaczego połowa owoców awokado ma czarną skórkę, a połowa zieloną? Otóż są to dwie różnie odmiany, różniące się tylko odrobinę, obie zdrowe i Zobacz więcej
Składniki 1 awokado hass 2 banany ok 0,5-0,75kg truskawek sok z połowy cytryny opcjonalnie trochę miodu Przygotowanie Truskawki umyjcie i odszypułkujcie. Z awokado wyciągnijcie miąższ (przekrójcie na Zobacz więcej
Składniki: 200 ml chłodnej herbaty z pokrzywy 1/2 miękkiego awokado Hass 1 kiwi sok i skórka z 1 limonki 1 mały banan 1 pomarańcza Przygotowanie: Kiwi, banana i pomarańczę obrać ze skórki i pokroić na Zobacz więcej
awokado (najlepiej Hass) jeden spory ogórek gruntowy klika dymek ze szczypiorem (wg uznania) szczypta słodkiej papryki sok z połowy cytryny pieprz i sól dwie – trzy łyżki majonezu łyżka gęstej, Zobacz więcej
awokado (najlepiej Hass) jeden spory ogórek gruntowy klika dymek ze szczypiorem (wg uznania) szczypta słodkiej papryki sok z połowy cytryny pieprz i sól dwie – trzy łyżki majonezu łyżka gęstej, Zobacz więcej
Zielone pesto, w sam raz do pieczywa, makaronu, ryby czy jako farsz do mięsnych roladek. Składniki: 2 duże garście listków jarmużu duży pęczek natki pietruszki awokado (Hass) sok z połówki cytryny 1/3 Zobacz więcej
Składniki na 10 pralinek: 1/2 dużego, miękkiego awokado Hass 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka aromatu pistacjowego garść obranych pistacji szczypta morskiej soli 1 łyżka kakao Przygotowanie: Zobacz więcej
Kremowa pasta z awokado, z nutą chilli i aromatyczną bazylią, jajko w koszulce, świeże pieczywo i cudowne śniadanie gotowe :) Jeśli nie przepadacie za charakterystycznym smakiem koziego serka, użyjcie Zobacz więcej
Ta sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu i zachwycająca w smaku. Dzięki dodaniu limonki jest świeża i lekka. Można całkowicie ułatwić sobie sprawę i wykorzystać ciecierzycę z puszki, ja jednak Zobacz więcej
Tak, przyznaję się bez bicia. Zakochałam się w awokado. Jego mięsisty, kremowy miąższ ma cudowne właściwości. Smakuje idealnie sam, lekko oprószony solą ale też świetnie komponuje się z innymi Zobacz więcej
Odkąd jestem na diecie na stałe zamieszkało z nami awokado. Nie jest może małokaloryczne, ale jest za to bombą witaminową zawierającą korzystne tłuszcze i składniki wspomagające odchudzanie. Ponoć Zobacz więcej
Zakupiliśmy ponownie dużą ilość przepysznego awokado Hass z Sycylii. Jest to odmiana o bardzo ciemnozielonej, prawie czarnej, chropowatej łupince i maślanym smaku. Po wyjęciu z lodówki idealnie Zobacz więcej
Kupiłam ostatnio awokado Hass, zadziwona tą niewiele mówiącą nazwą i skuszona potencjalną niespodzianką. Od standardowego awokado, różniło się ono jedynie kolorem skórki, ponieważ była ona prawie Zobacz więcej
Chrupiąca tortilla wypełniona nadzieniem z sera gorgonzola, gruszki i orzechów smakuje wyśmienicie. W jej środku znajdziecie również pastę z awokado i mnóstwo roszponki. Charakterystyczny smak sera Zobacz więcej
Poniedziałek, a zatem już tradycyjnie mam dla Was kolejny smaczny koktajl. Tym razem jest to bardzo energetyczny, smaczny i zdrowy koktajl z jarmużem, awokado, gruszką i bananem. Dla lepszego efektu Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka suchej cieciorki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 ząbki czosnku pół pęczka kolendry 6 łyżek pasty tahini 1 łyżka ziaren sezamu 4 łyżki oleju z awokado 1/3 szklanki wody z kostką Zobacz więcej
Nie każdy burger musi być z mięsem, te warzywne są równie pyszne. A ten jest naprawdę wyjątkowy - jego wnętrze wypełnia cudownie przysmażona, ogromna pieczarka portobello, pasta z awokado i suszonych Zobacz więcej
Awokado pochodzi z Meksyku. Moją ulubioną odmianą dostępną w Polsce (i najczęściej uprawianą na świecie) jest Hass. Jej nazwa pochodzi od Rudolpha Hassa, który w 1935 wprowadził na rynek tę odmianę. Zobacz więcej