azjatycka sałatka

Chrupiące warzywa, sos sojowy i chilli to składniki, które łączymy z kuchnią azjatycką. Zimą, gdy świeżych warzyw nie ma zbyt wiele, a ich smak pozostawia wiele do życzenia, taka sałatka jest wprost Zobacz więcej
Mimo że sałatka jest najlepsza, gdy trochę postoi w lodówce, to trudno się powstrzymać, żeby jej w całości nie zjeść po spróbowaniu jednej łyżki, a potem drugiej i kolejnej. Ta sałatka bardzo dobrze Zobacz więcej
Bazą tej prostej sałatki jest kapusta pekińska, a cały smak nadajeszybki trzyskładnikowy dressing: masło orzechowe, sos sojowy i sok z cytryny. Fajny dodatek do azjatyckich dań albo samodzielna Zobacz więcej
Błyskawiczna, orzeźwiająca sałatka z ogórka. Idealnie sprawdza się jako dodatek do azjatyckich dań, jest bardzo delikatna i zrównoważona w smaku. Sałatkę można urozmaicić dodając namoczone wcześniej Zobacz więcej
Jadę dziś na grzyby, pierwszy raz od 7 lat, mam nadzieję, że grzyby dopiszą i nie zaleje nas deszcz w lesie :) A tym czasem przed wyjazdem przepis na szybką sałatkę z resztką kaczki po azjatycku. Od Zobacz więcej
Ta sałatka to prawdziwa bomba smaku i świeżości, zawiera mnóstwo białka, witamin, a do tego niewiele kalorii. Jest dobrym przykładem na to, że zdrowe jedzenie wcale nie musi pochodzić od regionalnych Zobacz więcej
potrawy. Wszystko wygląda teraz pięknie, ale każdy wie: blogerzy jedzą zimne ;) Dzisiaj zabrałam się za szykowanie bardzo prostego przepisu - czas przygotowania około 20 min. Wiosenna sałatka Zobacz więcej
Azjatycka sałatka z kurczakiem Przymierzałam się do wypróbowania tego przepisu już jakiś czas ale jakoś nie było okazji. Niby żadna filozofia, przepis banalnie prosty ale moja słabość do azjatyckich Zobacz więcej
Azjatycka sałatka z kaczką jest idealna na lunch, obiad lub kolację. Kaczka świetnie łączy się ze słodkim granatem i orzeźwiającym dressingiem imbirowym. Chili nadaje ostrości, marchewka chrupkości, a Zobacz więcej
Kto powiedział, że sałatki nie mogą być pełnowartościowym i fascynującym daniem? Z całą pewnością nie ja! Dzisiaj przedstawiam Wam kontynuację moich rozważań nad ekscytującymi sałatkami i zabieram Was Zobacz więcej
Mam nadzieję, ze tak jak ja, uwielbiacie sałatki! Podpytując Was na Fanpagu smykwkuchni, co chcielibyście abym przygotowała, jakim przepisem powinnam się z Wami podzielić i co Was interesuje, jedna z Zobacz więcej
Jak wiecie, wygląd potrawy jest dla mnie nie mniej ważny, niż jej smak. Lubię piękne, kolorowe i estetycznie podane dania, bo w tej sposób można pokazać, jak bardzo kochamy gotowanie i że zależy nam Zobacz więcej
Oto kolejna inspiracja z najnowszej Elle à table. Wspaniały dodatek do obiadowej rybki! Kapusta pekińska w...azjatyckim wydaniu...(tak, tak:)). U mnie taka zagościła na stole po raz pierwszy, ale nie Zobacz więcej
Zła wiadomość dla przeciwników kolendry – dziś z nowu danie z dużą jej ilością. Wybaczycie? Ta sałatka z ryżowego makaronu została jedną z moich z moich ulubionych tego lata. Podawana na zimno, lekka Zobacz więcej
Warzywa dla tej sałatki w stylu azjatyckim pokroiłam za pomocą obieraczki do warzyw. Wystarczy poszatkować w cienkie, ale szerokie plasterki, które nadają sałacie doskonałą konsystencję. Jeśli Zobacz więcej
W sklepach pojawiły sie już owoce pomelo. Pomelo to owoc pochodzacy z Malezji o smaku przypominającym grejpfrut. Dla tych co nie wiedzą, co można z niego zrobić - sałatka z pomelo na sposób azjatycki. Zobacz więcej
Czy lubicie azjatyckie inspiracje w kuchni? Tak się składa, że ja bardzo. Pewnie dlatego, że uwielbiam wyraziste smaki, tworzące w daniu jedną spójną całość. W kuchni azjatyckiej wszystkie składniki Zobacz więcej
Azjatycka sałatka z makaronem ryżowym i kiełkami Składniki: 2 źdźbła trawy cytrynowej sok z jednej limonki garść świeżo posiekanej kolendry garść świeżo posiekanej mięty 200g grzybów shiitake 2 dymki Zobacz więcej
Azjatycka sałatka z kurczakiem i orzechami ziemnymi Składniki: pół szklanki orzechów ziemnych pierś kurczaka (obrana z błon i pokrojona w cienkie paseczki) 1 czerwona papryka (pokrojona w cieniutkie Zobacz więcej
Bardzo smaczna fasolka z sosem lekko azjatyckim. Imbir, sos sojowy, czosnek i ocet ryżowy to dobre połączenie. Ważne aby fasolki nie ugotować zbyt mocno, ma pozostać chrupiąca, taka jest Zobacz więcej