Przepis na azuki

AsiaSH
AsiaSH Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakhiszpanii@gmail.com
Dynia z fasolą azuki

Dynia z fasolą azuki 171

Popularna w krajach azjatyckich- wszczególnościw Japonii i Chinach -fasola azuki, zwana także czerwoną soją, zawiera duże ilości białka, żelaza, wapnia i kobaltu oraz aminokwasów. Pierwszy raz Zobacz więcej
Ziarna azuki i ich wartość odżywcza | Kompendium praktycznych informacji Kompendium praktycznych informacji Toggle Navigation Strona główna Porady Zdrowie Wygląd Trudne sprawy Kontakt Porady Ziarna Zobacz więcej
ekomentalnie
ekomentalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EKOMENTALNIE
Pasta kanapkowa z fasoli azuki

Pasta kanapkowa z fasoli azuki 36

Tweet Cieszę się bardzo, że rośliny strączkowe są coraz bardziej popularne w naszych kuchniach. Różnorodność odmian, smaków i ich zastosowań jest naprawdę ogromna, a dodatkowo uraczą nas cennymi dla Zobacz więcej
ekomentalnie
ekomentalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EKOMENTALNIE
Pasztet z fasoli azuki

Pasztet z fasoli azuki 39

Tweet Pasztet z fasoli azuki należy do moich ulubionych, jest pożywny i doskonale komponuje się z ziołami, które do niego dodajemy. W moim przypadku najczęściej pada na tymianek lub rozmaryn, ale Zobacz więcej
Zacznijmy od tego, ze nie umiem zrobić ładnego zdjęcia paście. Przepis prosty i łatwy w wykonaniu. Tsubuan, słodka pasta z fasolki azuki to popularny składnik japońskich deserów. Przepisów na Zobacz więcej
Wczoraj w Polsce miała premierę najnowsza książka japońskiego pisarza Murakamiego "Słuchaj pieśni wiatru / Flipper roku 1973". Z tej okazji w kilkudziesięciu miastach odbyła się kolacja, na której Zobacz więcej
Smaczna sałatka z mixu sałat do tego duża ilość białka z małej kolorowej fasolki . Piękny kolor czerwieni z truskawek i pomidorów . Wszystko połączone sosem winegret . Sałatka z truskawkami i fasolką Zobacz więcej
Danie nie wymagające od Nas dużego wysiłku, proste i smaczne. Na jesienną pogodę idealne. Dla lubiących ostre smaki polecam dodanie, już na talerzu, szczypty chili. Przygotowując posiłek zawierający Zobacz więcej
Składniki (3 porcje) 250 g fasolki adzuki (azuki), namoczyć na noc 2 duże cebule, drobno posiekane 2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane 2 pomidory, obrane ze skóry 1 garść świeżej kolendry 3 Zobacz więcej
Bajaderka to ulubione ciacho mojego dzieciństwa. Pamiętam, że je uwielbiałam i radośnie pałaszowałam niezależnie od tego, co w nim było i ile na ten temat wiedziałam. ;-) Bo bajaderka według Wikipedii Zobacz więcej
Wczesna wiosna to dobry czas na kiełki. Mamy ochotę na coś zielonego, ale nowalijki dostępne w sklepie o tej porze roku są sztucznie pędzone i niezdrowe. Jeśli zrobimy sobie kiełki z ekologicznych Zobacz więcej
Zapraszam do obejrzenia mojego filmiku na YouTube - ,,krok po kroku"! :) Ciasto 1 1/2 łyżeczki drożdży instant 1 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szklanki cieplej wody 3 łyżeczki stopionego masła 1/4 Zobacz więcej
Fasolkę azuki możemy podawać do dań głównych ale bardziej sprawdzi się jako dodatek do deserów. Dziś zrobimy bułeczki drożdżowe z pasta z owej fasolki. Przepis na pastę podam jutro. W mojej wersji Zobacz więcej
I rozpoczął się Nowy Rok. Oby był pomyślny. Myślmy ciepło, działajmy sprawnie, marzmy zamaszyście. Ja nie snuję planów, jedynie nadzieje. Które z nich uda się spełnić?... Mam nadzieję, że dobrze się Zobacz więcej
Prosta, smaczna i wiosenna pasta kanapkowa na bazie fasoli azuki, mrożonego groszku, pasty tahini i natki pietruszki. Z racji tego, że chleba nie jadam, upiekłam do niej wytrawne gofry bezglutenowe z Zobacz więcej
To moje pierwsze danie z tej fasolki zwanej czerwoną soją i powiem nieskromnie - curry wyszło wyśmienite, kremowe i aromatyczne. I just love it! Jak możemy przeczytać w Wikipedii jest to roślina Zobacz więcej
Kasia
Kasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarygary
Mochi

Mochi 4247

Japońskie mochi, czy też koreańskie chapssalddeok, to ciasteczka ryżowe, nadziewane najczęściej pastą z czerwonej fasoli azuki (adzuki) zwanej czerwoną soją. Tradycyjnie przygotowywane z ciasta Zobacz więcej