b11 kwas foliowy

), pół szklanki malin (zawierają witaminę C, A, K, PP, kwas askorbinowy, kwas foliowy, żelazo, miedź...), pół banana (duże ilości ilości beta-karotenu, potasu, witaminy A, B1, B2, B3, PP, B5, B6, B11, Zobacz więcej
boczniaka jest około: · 37 mg niacyny, (wit. PP, Wit. B3) · 2,41 mg ryboflawiny (wit. B2) · 0,15 mg kwasu foliowego (folacyna,witaminaB9,witamina M,witamina B11, kwas listny) Dodatkowo w 100 g suchej Zobacz więcej
, E, K), składniki mineralne (wapń, żelazo, fosfor, cynk, miedź, magnez, potas, kobalt, fluor, jod, mangan, selen, krzem i sód) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe, koenzym Q10, saponiny, albuminy, Zobacz więcej
Wartości odżywcze szpinaku W szpinaku znajdziemy korzystne dla zdrowia składniki takie jak: witamina C, E, A, K, B, B2, B6, B11, żelazo i kwas foliowy, potas, magnez, fosfor, jod i mangan. - Jest Zobacz więcej
on wiele cennych wartości odżywczych, których nie sposób przecenić. Jego zielone liście zawierajądużo witamin i składników mineralnych. Ponadto są one bogate w łatwo przyswajalne żelazo. Spośród Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Placki bananowe

Placki bananowe 839

0
. Banany są jednym z najlepszych źródeł kwasu foliowego. Chroni on organizm przed nowotworami, wpływa dodatnio na system nerwowy i mózg, a także usprawnia funkcjonowanie układu pokarmowego. Banany Zobacz więcej
strawna i łagodna, nie drażni układu pokarmowego i nie wywołuje różnorakich doległości żołądkowych. Znajdziemy w niej witaminy z grupy B: B1 (tiaminę), B2 (ryboflawinę), B6 (pirydyksynę) B11 (kwas Zobacz więcej
zmiany skórne i łojotok. Aby się w nią zaopatrzyć musimy spożywać żółtka jaj, groch, pomidory i czekoladę. Witamina B11 – zwana także folacyną lub kwasem foliowym – przede wszystkim bierze udział w Zobacz więcej
wyhodowane kiełki brokuła.WARTOŚCI ODŻYWCZE:Witaminy -A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K;Składniki mineralne- wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk, selen, mangan;Inne- koenzym Q10, sulfofran, Zobacz więcej
, ryb oraz warzyw, w szczególności grzybów. Witamina B5 – kwas pantotenowy, jedna z witamin występujących w większości pokarmów. Bierze udział w wielu różnych procesach, w tym w metabolizmie i Zobacz więcej