babeczki francuskie

Owoce suszone w soku z pomarańczy gotujemy, ciasto cukrem brązowym posypujemy, orzechy dokładamy i gotowe babeczki francuskie mamy. Składniki: 400 g ciasta francuskiego, 150 g śliwek suszonych, 20 g Zobacz więcej
Bardzo smaczne, kruche babeczki z ciasta francuskiego, z kremem budyniowym i sosem owocowym. Idealne do popołudniowej kawki i pyszną przekąskę. SKŁADNIKI : 1 opakowanie Zobacz więcej
Najprostsze z najprostszych babeczek jakie do tej pory robiłam. Niestety chyba przyjdzie mi piec tylko takie małe słodkości bo coś ostatnio nikt prócz mnie nie ma ochoty na ciasta, placki czy Zobacz więcej
Przepyszne babeczki! Wersja dla lubiących szpinak i pieczarki. Idealne, gdy spodziewamy się gości, a nie mamy pomysłu czym ich ugościć. Składniki: przepis na ok. 24 sztuki 500g pieczarek 1 średnia Zobacz więcej
Wytrawne aromatyczne babeczki we włoskim stylu. Doskonałe na przystawkę. Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ich wielką zaletą jest łatwość i szybkość przygotowania. Nawet jeśli goście siedzą Zobacz więcej
Babeczki są bardzo proste i szybkie do zrobienia. Doskonale sprawdzają się na różne okazje, a że karnawał w pełni warto je wypróbować. Do środka możemy włożyć co nam się tylko podoba, dlatego Zobacz więcej
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g świeżego szpinaku 1 cebula 120g mozzarelli sól, pieprz oliwa odrobina mąki *pół szklanki czerwonej soczewicy Potrzebujesz: dużą, głęboką patelnię Zobacz więcej
Przepyszne, soczyste, ekspresowe babeczki z gotowanym kurczakiem na cieście francuskim są doskonałą propozycją na obiadek, a także wtedy, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście Składniki: 300g ciasta Zobacz więcej
Gotowe ciasto francuskie warto mieć w zapasie, można z niego wyczarować naprawdę szybkie przekąski. Do babeczek z ciasta francuskiego wrzucam prawie wszystko, są świetnym pomysłem na wykorzystanie Zobacz więcej
Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami to proste danie, które idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Babeczki można jeść zarówno na zimno, Zobacz więcej
galaretki, dopiero później przyszła pora na kreatywność. Jak wyszło - sami oceńcie, w smaku jest rewelka :) Składniki: - ciasto francuskie, - śmietana kremówka (30-36%), - 4 łyżki cukru pudru, - Zobacz więcej
Pochwalę się Wam moim nowym odkryciem. Babeczki są niesamowicie smaczne! Już drugi raz w tym tygodniu je piekę i chcę jeszcze :) Przepis pochodzi z propozycji Pascala (Pasteis). Wideo można obejrzeć Zobacz więcej
Dziś polecam waszej uwadze szybkie i smaczne babeczki z łososiem. Świetnie się sprawdzają w przypadku niezapowiedzianych wizyt gości. Lekkie, delikatnie słone – idealne na przekąskę. No i zdrowo zjeść Zobacz więcej
Dziś polecam waszej uwadze szybkie i smaczne babeczki z łososiem. Świetnie się sprawdzają w przypadku niezapowiedzianych wizyt gości. Lekkie, delikatnie słone – idealne na przekąskę. No i zdrowo zjeść Zobacz więcej
Koniec kwietnia nas rozpieszcza. Ze wszystkich sił zachęca, aby popołudnia spędzać z dala od domu. Tak też robimy. Jeść jednak coś trzeba. Te babeczki powstały na nasze potrzeby. Sprawdziły się jako Zobacz więcej
Przed wami przepis na bardzo szybką przekąskę, kolację lub nawet śniadanie. Główną rolę odgrywa tu szpinak i ciasto francuskie. To połączenie zazwyczaj stanowi bardzo dobrą kompozycję. Dodatek kilku Zobacz więcej
juska93
juska93 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kizikuki
Babeczki kawowo-rumowe z FR

Babeczki kawowo-rumowe z FR 45

0
kilkanaście przepisów na wykorzystanie tych smakołyków, ale żadne z nich nie wydawały mi się odpowiednie. Potrzebowałam czegoś mało słodkiego, lżejszego, prostego i delikatnego, żeby było bazą i nie Zobacz więcej
Składniki: 1 rulon ciasto francuskie, - w opisie nadzienie, 1 sztuka galaretka agrestowa, 400 ml woda gorąca z ciasta francuskiego z biedronki wykrawać szklanką krążki wyszło mi 17 sztuk wkładać je do Zobacz więcej
Składniki: - ciasto francuskie - papryka - pieczarki - cebula - odrobina oleju do smażenia - sól, pieprz, pieprz chili Ciasto francuskie kroimy na kwadraty trochę większe od foremek na babeczki. Zobacz więcej
Składniki: 1 rulon ciasto francuskie krem karpatkowy: 1/2 litra mleko, 1/2 szklanki cukier, 2 łyżki mąka ziemniaczana, 2 łyżki mąka tortowa, 2 sztuki żółtka, 1 kostka masło lub margaryna, 1/4 łyżeczki Zobacz więcej