babeczki z mąki żytniej z miodem

Dziś zapraszam Was na babeczki orkiszowo-jaglane, wyśmienite do kawki lub herbatki :-) 1,5 szkl mąki orkiszowej typ 700Kłos-Pol 1 szkl mąki jaglanejKłos-Pol 0,5 szkl otrąb żytnich 3 łyżki miodu 1/2 Zobacz więcej
ŚLIWKOWYM BANANOWE CIASTKO Z PATELNI SŁODZONE STEVIĄ GOFRY Z BUDYNIEM, JAK Z BUDKI ALE ZDROWSZE! CIASTECZKA DIGESTIVE ŻYTNIE MUFFINY MALINOWE AMARANTUSOWE, DIETETYCZNE GOFRY RAZOWY OMLET BISZKOPTOWY Zobacz więcej
Zapraszam na zdrowe babeczki Dodatek cukru muscovado sprawia, że mają wyjątkowy smak Składniki: 150 g mąki żytniej razowej 50 g zmielonych migdałów 1 średniej wielkości jabłko 1 łyżeczka cynamonu 2 Zobacz więcej
świąteczny 17) Chleb na zakwasie z żurawiną 18) Miodowe ciasteczka 19) Granola o smaku piernika 20) Chleb dla zapracowanych 21) Trufelki czekoladowe z orzechami22) Kompot żurawinowy 23) Pierniczki z Zobacz więcej
silikonowych. MIODOWE MUFFINY NA MAROKAŃSKĄ NUTĘ - 175 gram mąki pełnoziarnistej żytniej - 50 gram mąki pszennej - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki soli - imbir, kardamon ( po łyżeczce Zobacz więcej
Jesienne śniadanie. W wesji z albo i bez glutenu. Jednak z owocami. Na dobry początek dnia. Ciacho czy może wielka babeczka albo muffinka dla jednej osoby. Składniki: 30 g mąki żytniej lub owsianej Zobacz więcej
. Składniki: 1 łyżka masła orzechowego 30 g odżywki białkowej 40 g mąki owsianej lub żytniej 2 jajka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka miodu Rozgrzać urządzenie do wypieku babeczek. Białka oddzielić od Zobacz więcej
Bananowe babeczki z masłem orzechowym powstały bardzo spontanicznie. Banan sprawił, że były delikatne, słodkie i rozpływały się w ustach :) Składniki: 3 banany 0,5 szklanki cukru lub 2-3 łyżki miodu 1 Zobacz więcej
Jednak nieporzuciłamdyni i dobrze, bo pod postacią dodatku do muffinek zdecydowanie mi odpowiada i smakuje ;) Może dlatego, że nie czuć w nich jej smaku? i dodaje tylko lekkiej słodyczy babeczką? ;) Zobacz więcej
Niezmiernie cieszy mnie fakt, że wielkimi krokami zbliża się koniec roku. W końcu odetchnę, zrobię wszystko to, na co teraz nie mam czasu i siły. Póki co cieszę się wolną chwilą, którą znalazłam na Zobacz więcej
Dzisiejsze muffiny, to dowód na to, że słodycze też mogą występować w wersji zdrowszej nie tracąc przy tym walorów smakowych! Jeżeli zwykłą mąkę pszenną zastąpimy mąką razową, zamiast białego cukru Zobacz więcej
Składniki: 2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 3-4 średnie starte marchewki 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki miodu 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka sody 1 łyżeczka cynamonu Zobacz więcej
podejść do tematu ponownie i przygotować muffiny, które przecież zawsze się udają :) i udały się! Wyszły puszyste, wilgotne i bardzo smaczne. Z pewnością spróbuję jeszcze niejednokrotnie upiec jakąś Zobacz więcej
Dziś wychodzę naprzeciw tym, których nękają wyrzuty sumienia po zjedzeniu ciastka, kawałka sernika lub babki. Proponuję zdrową alternatywę - muffiny wykonane wyłącznie z mąki razowej żytniej. Z Zobacz więcej
będą sezamowe ), - łyżeczka pasty z nasion wanilii/ekstraktu waniliowego/nasionka z 1 laski, - opcjonalnie 1 jajko ( jeśli mamy małe banany lub za mało ), - 250 g mąki żytniej/orkiszowej/z Zobacz więcej
miksera! Składniki: 225 g mąki żytniej razowej 50 g zmielonych migdałów 50 g cukru muscovado 100 g masła 100 ml golden syrup (zamiennie można dodać miód) 1 jajko 2 średniej wielkości jabłka liczi z Zobacz więcej
Zdecydowanie nie są to babeczki deserowe, ale właśnie na śniadanie. Są stworzone do dżemu, więc z niego nie rezygnujcie. Samo ciasto jest dość ciężkie, jakby bułkowe, za sprawą mąki żytniej i dodanej Zobacz więcej
Lekkie, śniadaniowe muffiny, w sam raz na nadchodzącą wolnymi krokami jesienną aurę. Jabłko próżone z miodem i cynamonem... do tego zdrowe ciasto z otrębami żytnimi... brązowy cukier... Drogie Panie, Zobacz więcej