babeczki z mąki żytniej z miodem

Dziś zapraszam Was na babeczki orkiszowo-jaglane, wyśmienite do kawki lub herbatki :-) 1,5 szkl mąki orkiszowej typ 700Kłos-Pol 1 szkl mąki jaglanejKłos-Pol 0,5 szkl otrąb żytnich 3 łyżki miodu 1/2 Zobacz więcej
ŚLIWKOWYM BANANOWE CIASTKO Z PATELNI SŁODZONE STEVIĄ GOFRY Z BUDYNIEM, JAK Z BUDKI ALE ZDROWSZE! CIASTECZKA DIGESTIVE ŻYTNIE MUFFINY MALINOWE AMARANTUSOWE, DIETETYCZNE GOFRY RAZOWY OMLET BISZKOPTOWY Zobacz więcej
Zapraszam na zdrowe babeczki Dodatek cukru muscovado sprawia, że mają wyjątkowy smak Składniki: 150 g mąki żytniej razowej 50 g zmielonych migdałów 1 średniej wielkości jabłko 1 łyżeczka cynamonu 2 Zobacz więcej
Dla wszystkich poszukujących bożonarodzeniowych inspiracji zbiór sprawdzonych przepisów :) Wystarczy, że klikniesz w nazwę, a automatycznie zostaniesz przeniesiony/a do przepisu. Od lewej: 1) Makowe Zobacz więcej
żytniej 4 łyżki otrębów pszennych 4 łyżki otrębów owsianych jajko szklanka mleka czubata łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu 25g słodzika/ miód/ cukier jabłko (ok.100g po obraniu i Zobacz więcej
Prawie bym przegapiła dzisiejszy dzień muffina! Dzięki namowom siostry udało mi się upiec orientalne muffiny, które przy użyciu miodu są przyjemnie wilgotne. Przyprawy przenoszą nas, aż do Afryki. Zobacz więcej
. Składniki: 1 łyżka masła orzechowego 30 g odżywki białkowej 40 g mąki owsianej lub żytniej 2 jajka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka miodu Rozgrzać urządzenie do wypieku babeczek. Białka oddzielić od Zobacz więcej
Bananowe babeczki z masłem orzechowym powstały bardzo spontanicznie. Banan sprawił, że były delikatne, słodkie i rozpływały się w ustach :) Składniki: 3 banany 0,5 szklanki cukru lub 2-3 łyżki miodu 1 Zobacz więcej
Zrobienie muffinek (a może zjedzenie ;)) chodziło za mną od dawna, więc w ten weekend piekłam je z przyjemnością (bazując na tym przepisie). Składniki: · 1,5 szklanki mąki żytniej, · pół szklanki mąki Zobacz więcej
Jednak nieporzuciłamdyni i dobrze, bo pod postacią dodatku do muffinek zdecydowanie mi odpowiada i smakuje ;) Może dlatego, że nie czuć w nich jej smaku? i dodaje tylko lekkiej słodyczy babeczką? ;) Zobacz więcej
Niezmiernie cieszy mnie fakt, że wielkimi krokami zbliża się koniec roku. W końcu odetchnę, zrobię wszystko to, na co teraz nie mam czasu i siły. Póki co cieszę się wolną chwilą, którą znalazłam na Zobacz więcej
Dzisiejsze muffiny, to dowód na to, że słodycze też mogą występować w wersji zdrowszej nie tracąc przy tym walorów smakowych! Jeżeli zwykłą mąkę pszenną zastąpimy mąką razową, zamiast białego cukru Zobacz więcej
Składniki: 2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 3-4 średnie starte marchewki 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki miodu 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka sody 1 łyżeczka cynamonu Zobacz więcej
Na przeglądanych przeze mnie blogach kulinarnych często pojawiają się słodkie wypieki sporządzane z mąki razowej. Przyznam szczerze, że moje doświadczenie w tej materii sprowadza się do próby Zobacz więcej
Dziś wychodzę naprzeciw tym, których nękają wyrzuty sumienia po zjedzeniu ciastka, kawałka sernika lub babki. Proponuję zdrową alternatywę - muffiny wykonane wyłącznie z mąki razowej żytniej. Z Zobacz więcej
Świetne, błyskawiczne ( jak to muffiny ) babeczki :). Można je zrobić w różnych wersjach, tak aby były wegańskie, bezglutenowe, bez cukru itp. W przepisie podaję różne opcje. Wszystkie wychodzą :). W Zobacz więcej
miksera! Składniki: 225 g mąki żytniej razowej 50 g zmielonych migdałów 50 g cukru muscovado 100 g masła 100 ml golden syrup (zamiennie można dodać miód) 1 jajko 2 średniej wielkości jabłka liczi z Zobacz więcej
Zdecydowanie nie są to babeczki deserowe, ale właśnie na śniadanie. Są stworzone do dżemu, więc z niego nie rezygnujcie. Samo ciasto jest dość ciężkie, jakby bułkowe, za sprawą mąki żytniej i dodanej Zobacz więcej
Lekkie, śniadaniowe muffiny, w sam raz na nadchodzącą wolnymi krokami jesienną aurę. Jabłko próżone z miodem i cynamonem... do tego zdrowe ciasto z otrębami żytnimi... brązowy cukier... Drogie Panie, Zobacz więcej