Przepis na babeczki z powidłami

Rzutem na taśmę zamieszczam fantastyczny przepis na piernikowe babeczki nadziewane powidłami śliwkowymi. Mogą być też z nutellą lub dowolnym wsadem. Robiłam także wersję bez niczego i też jest super. Zobacz więcej
Piernikowe babeczki są miękkie i puszyste, dobre korzenne przyprawy, miód i powidła sprawiają, że są bardzo aromatyczne. Zrobienie ich trwa kilka minut więc można je nazwać babeczkami dla leniwych. Zobacz więcej
Dziś połączenie czekolady i śliwek – przyznacie, że to świetne połączenie Zapraszam na babeczki czekoladowe z powidłami śliwkowymi – proste, szybkie i niesamowicie smaczne (mój syn się nimi zajadał). Zobacz więcej
Niecodzienny przepis na babeczki/ciasteczka podkradłam od babci. Osobiście wydają mi się za słodkie, jednak nie jestem osobą, która lubi się opychać słodyczami, tylko delektować, także weźcie na to Zobacz więcej
Lubię przygotowywać babeczki w ilościach hurtowych, zaczynam się w tym robić wręcz coraz szybsza ;) Babeczki te można porównać do bardzo delikatnego murzynka, który nie dość, że jest lekko wilgotny, Zobacz więcej
Jakiś czas temu piekłam babeczki z powidłami. Smakowały mi i znajomym. Postanowiłam zrobić je jeszcze raz z dodatkiem czekolady. Proponuję więc babeczki z powidłami śliwkowymi i gorzką czekoladą Zobacz więcej
Pamiętaciemocno czekoladowe babeczki? Postanowiłam lekko zmodyfikować przepis i tym razempodaćje z orzechowymi powidłami. Jest to świetna propozycja na świąteczny stół lub sylwestrową zabawę. Małe, Zobacz więcej
Pamiętaciemocno czekoladowe babeczki? Postanowiłam lekko zmodyfikować przepis i tym razempodaćje z orzechowymi powidłami. Jest to świetna propozycja na świąteczny stół lub sylwestrową zabawę. Małe, Zobacz więcej
Pyszne babeczki z ciasta francuskiego , faszerowane powidłami śliwkowymi z rumem ORZECH oraz serem białym. Idealna propozycja na wiosne. Zapraszam do odwiedzenia FPORZECH. oraz do wzięcia udziału w- Zobacz więcej
Przygotowujemy spody do kruchych babeczek według przepisu- klik Składniki: 0,5 l. śmietanki 30%, 2 fixy do śmietany, łyżka cukru pudru, 1/3 puszki masy kajmakowej, 2 łyżki żelatyny, Słoik powideł Zobacz więcej
Odkąd babeczki te zrobiłam po raz pierwszy z przepisu JUSTYNKI w Kuchni Bez Kitu, uznałam, że to naprawdę prosty sposób na zaserwowanie sobie czekoladowej przyjemności. Przepis na kruche ciasto z Zobacz więcej
Kochani, po bardzo długiej przerwie powracam do prowadzenia bloga. Święta Bożego Narodzenia zbliżają się do nas naprawdę dużymi krokami więc chciałabym Wam zaprezentować przepis na babeczki Zobacz więcej
pada śnieg. ogromnymi płatami. szaleje wiatr. nie, żebym się garnęła na spacer. za to w kuchni tak ciepło i przytulnie. w piekarniku dynia piżmowa. wszędzie słodkawy, lekko przypieczony zapach. Zobacz więcej
Mąkę przesiać, wymieszać z resztą suchych składników (proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą do piernika i cukrem). W drugiej misce wymieszać mleko, jajka i olej. Dodać do suchych składników i Zobacz więcej
Bardzo smaczne babeczki, mocno korzenne, wilgotne. Idealne na zbliżający się okres świąteczny. Dobrze komponują się z powidłami śliwkowymi, ale myślę, że inne nadzienie też się sprawdzi, np. budyń lub Zobacz więcej
Babeczki w wersji mini. Kruchy spód, w środku powidła śliwkowe a na górze orzechowa beza. Smaczne i podzielne. Długo zachowują świeżość i idealnie sprawdzają się w świątecznych dniach. Składniki: 200 Zobacz więcej
Z tych babeczek jestem naprawdę dumna! Nie tylko świetnie (i odświętnie) wyglądają, ale też bosko smakują. Kiedy w ubiegłym roku szukałam świątecznych inspiracji natknęłam się na kilku stronach na Zobacz więcej
Powoli wchodzę już w klimat świąteczny, postanowiłam więc wczoraj upiec takie pyszne babeczki. Połączenie korzennego ciasta z powidłami śliwkowymi i kawałkiem czekolady wyszło wyśmienicie i bardzo Zobacz więcej
Postanowiłam je upiec z malutkimi modyfikacjamii oto rezultaty. Wyszły idealnie. Mocno czekoladowe. Przełamane smakiem sliwek. Świetnie pasują jako zimowy i bożonarodzeniowy wypiek. Składniki na 12 Zobacz więcej
Babeczki można upiec z dowolnym nadzieniem – owocami, powidłami, czekoladą. Ja wybrałam powidła dyniowo-jabłkowe. Kruche ciasto: 150 g masła 250 g mąki 70 g cukru 2 żółtka Ciasto wyrabiamy i Zobacz więcej