Niemal każdy, kto codziennie musi rano wstawać do pracy wie, czym pachnie dzień wolny. Piszę prawie, bo są takie indywidua jak mój Tato na przykład, które dzień u dnia wstawać będą o piątej rano. Siła
Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju czekoladowe wypieki ... nie umiałam więc odmówić i tej babce znalezionej u Wiosenki ( klik ):). Upiekłam, spróbowaliśmy i stwierdziliśmy, że taka sobie ... za mało
Zobacz więcej
Bardzo lubie drozdzowe buleczki nadziewane owocami lub serem,sa podzielne,a nadmiar zawsze mozna zamrozic.Za babkami drozdzowymi nigdy nie przepadalam i nigdy ich nie pieklam.Dopoki nie zobaczylam
Zobacz więcej
« Jajka faszerowane wiosennie Babka czekoladowa na jogurcie W poszukiwaniu pomysłów na wielkanocne ciasta trafiłam na ten przepis. Zastanawiałam się czy potrzebuję jeszcze jednej babki ale nie mogłam
Zobacz więcej
Babka drożdżowa jest bardzo wysoka,pulchna i smaczna,moja ulubiona :) Przygotowuję ją nie raz w ciągu roku,a na Święta Wielkanocne nie powinno jej zabraknąć. SKŁADNIKI :
Zobacz więcej
Pyszna babka nie tylko od święta. Dla tych, którzy (jak ja) lubią ciasta wilgotne. Źródło: mojewypieki.blox.pl Składniki: 250g miękkiego masła 200g drobnego cukru 3 jajka 45g wiórków kokosowych 30g
Zobacz więcej
To tegoroczna babka drożdżowa, nieco lżejsza, niż te, które robię zazwyczaj.Ten wpis miał być wczoraj , ale przygotowania do Świąt za bardzo mnie pochłonęły i nie bardzo miałam czas. Zatem dzisiaj
Zobacz więcej
Witam Was serdecznie w Nowym Roku! Zycze wszystkim aby byl radosny, szczesliwy i zeby spelnily sie wszystkie Wasze marzenia. Miniony rok byl dla mnie rokiem pelnym wrazen, nowych doswiadczen i
Zobacz więcej
Drożdżówki z Serem Drożdżówki z Serem – najlepszy przepis na Serowy Drożdżowy Zawijaniec. Jest to kolejny bardzo prosty przepis na smaczne i szybkie Bułki Drożdżowe z serem. Dawno już nie robiłem
Zobacz więcej
Zbliżają się Święta Wielkanocne, a to idealny czas aby upiec babkę. Pieczemy babki jasne i ciemne, z polewą i posypane cukrem. Dobre są te duże, jak i te małe. Ja zdecydowałam się na babkę cytrynową z
Zobacz więcej
Bardzo czekoladowa babka z dodatkiem jogurtu greckiego. Polana gęstą polewą czekoladową. Jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Ciasto jest bardzo gęste, więc najlepiej wymieszać je za pomocą
Zobacz więcej
Ta pyszna babka była przygotowana na majowy, ciepły piknik. Ze wszystkich planów została tylko babka. Jest ona idealną propozycją na podwieczorek z herbatką w gronie przyjaciół. Babka cytrynowa należy
Zobacz więcej
Babka drożdżowa z dodatkiem jogurtu jest bardzo zwartym wypiekiem, który długo zachowuje świeżość. Można ją przygotować wcześniej i nie martwić się, że podamy na stół wysuszone ciasto. Polecam bardzo
Zobacz więcej
Ta babka nie była planowana. Powstała spontanicznie i w wyniku różnych miłych okoliczności. A mianowicie – zdjęcie moich ciasteczek zostało opublikowane na Wykrywaczu Smaku jako 1000 a co za tym idzie
Zobacz więcej
Mocno czekoladowa babka. Wilgotna za sprawą jogurtów greckich. Łatwa i szybka do zrobienia. Pierwsza babka czekoladowa na blogu. Całość zwieńcza polewa z czekolady i masy kajmakowej dla przełamania
Zobacz więcej
Wyrośnięta, pachnąca, drożdżowa babka wielkanocna musi pojawić się na naszych stołach w okresie świątecznym. Dziś prezentuję sprawdzony rodzinny przepis. To bardzo prosta babka, która zawsze się
Zobacz więcej
To bardzo prosta i szybka w wykonaniu babka, którą przygotowuje się w kilka minut. Pozostały czas to już tylko pieczenie w piekarniku. Przepis pochodzi z bloga mojewpieki. Składniki: 60 g miękkiego
Zobacz więcej
To jedna z moich ulubionych babek. Jest bardzo aromatyczna i lekko wilgotna. Polana jest cytrynowym syropem, który dodatkowo podkreśla jej smak oraz nadaje piękny połysk. SKŁADNIKI:(foremka do babek
Zobacz więcej
Jesteśmy już u siebie. Mamy internety, mamy kuchnię, mamy łazienkę. Pan Synek ma swój własny pokój z nowym łóżkiem, regał na książki, szafkę na swoje ubrania i dywanik z siecią ulic. Mamy też całe
Zobacz więcej
Naprawde duza,aromatyczna i warta naszej uwagi. Jak w przypadku wszystkich ciast drozdzowych,potrzebuje czasu na wyrastanie,--to klucz do udanego ciasta drozdzowego. Mam nadzieje ,ze to zdjecie
Zobacz więcej