babka włoska

Beatrice
Beatrice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Babka włoska

Babka włoska 105

0
Babka. Nie babka. Ciasto przypominające w wykonaniu biszkoptowe, jednak z dodatkiem twarożku (można użyć również ricotty), dzięki czemu jest wilgotne i sprężyste. Pyszne. Aromatyczne. Z pysznymi Zobacz więcej
Babka włoska jest doskonała, uwielbiam ją. Nie jest trudna w wykonaniu i znika w mgnieniu oka. Potrzebne składniki: 1 kostka tłuszczu 1 szklanka cukru 6 jajek 2 szklanki mąki krupczatki 6 łyżek oleju Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Babka włoska

Babka włoska 71

0
Wielkanoc tuż, tuż. Co roku staram się, by na wielkanocnym stole pojawiło się coś nowego. Dlatego najwyższy czas na testowanie nowych przepisów. Na początek babka włoska z twarożkiem i skórką Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Babka włoska

Babka włoska 131

0
Wielkanoc tuż, tuż. Co roku staram się, by na wielkanocnym stole pojawiło się coś nowego. Dlatego najwyższy czas na testowanie nowych przepisów. Na początek babka włoska z twarożkiem i skórką Zobacz więcej
« Babka włoska - zajączek :D Babka włoska 2 - owieczka Pisałam wczoraj , że z podanego przepisu na babkę włoską ( rogalikblog.pl) wyszło mi ciasta na 2 formy sylikonowe . Dziś wspomniana wcześniej Zobacz więcej
Panettone to włoska babka drożdżowa. Kiedy jeżdżę do Włoch zawsze przywożę do domu miękką i słodką babkę drożdżową w kształcie tradycyjnego gołębia (chociaż czasem trudno dopatrzeć się tego dzióbka, Zobacz więcej
Włoska babka z ziemniaków. Właśnie teraz ziemniaki zaczynają być dobre. Jeszcze na początku września były niewiadomo jakie- już nie młode, a jeszcze nie stare (zupełnie jak ja:)) Teraz mają swój czas. Zobacz więcej
Panettone po raz pierwszy jadłam u mojej kuzynki Ani, która przywiozła to ciasto z Włoch. Bardzo zasmakowała mi ta drożdżowa babka - inna od naszych, bardziej wilgotna, delikatna, pomarańczowa z Zobacz więcej
Zaczynam testowanie babek wielkanocnych . Co roku na Wielkanoc robiłam tradycyjną babkę marmurkową , która jest bardzo dobra , ale ..... no właśnie .... szukam babki idealnej , wilgotnej , puszystej Zobacz więcej
To wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony w okresie Zobacz więcej
Ostatni przepis przed świętami. We włoskim klimacie. Na Święta Bożego Narodzenia piekłam Panettone, a na Wielkanoc Colombę. Obie babki wymagają sporo pracy. Mają długi czas wyrastania, ale smak Zobacz więcej
Greta
Greta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
winegreta
Babka włoska z serem ricotta

Babka włoska z serem ricotta 149

0
Babka włoska z serem ricotta | Wariacje Grety :) Przejdź do wpisów Makarony Miary i porady Zupy Przystawki Dania główne Ciasta i torty Wariacje Grety :) Pomysły na smaczne dania….Zapraszam serdecznie Zobacz więcej
Ciambella z szafranem - włoska babka - Wiszniówka Toggle navigation Przepisy Zapiski kuchenne Porady O Blogu Współpraca Ciasta i Ciastka Przepisy Ciambella z szafranem – włoska babka Posted on 8 Zobacz więcej
Panettone jest tradycyjną włoską babką pieczoną najczęściej w czasie świąt Bożego Narodzenia. Na polskie standardy, częściej pieczemy babki w okresie Wielkanocnym, właśnie dlatego postanowiłam ją Zobacz więcej
Hiszpańska tortilla dla ... » Włoska babka ziemniaczana – przepis z filmem Torta di patate Dzisiaj kolejny przepis jaki zrealizowałam z książki „Kuchnia włoska – 222 proste przepisy” po zupie Zobacz więcej
Babka włoska w wersji klasycznej już była. Tym razem czas na coś bardziej ekstrawaganckiego, czyli trzy smakowa ;) Sposób wykonania: Kostkę tłuszczu ucieramy ze szklanką cukru na białą masę. Dodajemy Zobacz więcej
po brakujące składniki. Nie wymagał tego i w dodatku pomagał mi wykorzystać te, które miałam zdecydowanie "na zbyciu";) Ciasto wychodzi odpowiednio słodkie, wilgotne i pyszne, zwłaszcza kiedy jest Zobacz więcej
(u Nas już nie ma połowy). DROŻDŻOWA BABKA MAK-ORZECH WŁOSKI-SER-POWIDŁA Składniki: ciasto 40 g drożdży świeżych 3/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1/2 kg mąki pszennej szczypta soli 100 g masła 3 całe Zobacz więcej
Panettone, a więc włoską babkę, którą serwuje się w okresie Bożego Narodzenia, pierwszy raz spróbowałam na pierwszym roku studiów, gdy spontanicznie wybrałam się na 3 dni do Włoch. To były czasy. Zobacz więcej
Przeprosiłam się ze swoją kolekcją książek kucharskich, a najbardziej i najdłużej błagałam o wybaczenie Nigellę we włoskim wydaniu, która trafiła do mnie w Boże Narodzenie 2012. Jak widać długo Zobacz więcej