Patisony faszerowane Dzisiaj prezentuję przepis na patisony faszerowane. Mam nadzieję, że przypadnie on Wam do gustu. Przepis na patisony faszerowane: (na 4 sztuki) - 0,2 kg mięsa z indyka - 0,2 kg
Zobacz więcej
Patisony to zmora przeszłości. Pamiętam, że będąc dzieckiem miałam okazję smakować patisonów w zalewie octowej. Było to dla mnie tak ohydne, że przez długie lata nie próbowałam zmienić o nim zdania.
Zobacz więcej
Pierwszy raz z nazwą baba ganousch zatknęłam się czytając podsuniętą przez córkę świetną książkę ” Nogi jak patyki” Toma Robbinsa. Głowna bohaterka , pracująca w knajpie założonej przez Araba i Żyda
Zobacz więcej
Patisony marynowane są fajną przystawką,zakąską lub dodatkiem do dań mięsnych. Przepis pochodzi z książki ''Przetwory Siostry Anastazji '' Składniki : młode patisony koper czosnek Zalewa: 4 szklanki
Zobacz więcej
Jaką alternatywę macie u siebie dla kotletów schabowych? U mnie były już różne próby, ale zawsze z niecierpliwością czekam, aż w ogrodzie pojawią się patisony. A kiedy już są, rosną w zaskakującym
Zobacz więcej
Zrobiłam jepodobnie jak placki z cukinii z tą różnicą, że zamiast 1 jajka dałam 2. Na placki użyłam: 2 średnie patisony - starłam na tarce i odciskałam wodę. Czyli użyłam 2 odciśnięte kule startego na
Zobacz więcej
Patison. Znienawidzony smak w dzieciństwie – sama nie wiem dlaczego, choć śmiem przypuszczać, że silne skojarzenia z rządkiem ozdobnych dyń na szkolnym parapecie musiało mieć w tym spory udział. Dziś,
Zobacz więcej
Sezon na patisony trwa;) A w tym roku w moim ogródku posiałam patisony... Co można zrobić ze śmiesznie wyglądających warzyw? Ja najprościej w świecie je usmażyłam ;) Można je wtedy zjeść jako dodatek
Zobacz więcej
Patisony na mojej działce obrodziły i zrobiłam tez patisony marynowane. Mąż twierdzi że zauważył u mnie oznaki starzenia się, ponieważ zaczynam robić przetwory. Nigdy wcześniej mi się nie chciało
Zobacz więcej
Patisony czyli małe dynie z Ameryki Południowej, a jak aż stamtąd to wiadomo, że do Europy sprowadzili je Hiszpanie. Jak wiele innych rzeczy. W Polsce można spotkać je w postaci świeżej - w
Zobacz więcej
W zeszły piątek na bazarze "przemówiły" do mnie żółte patisonki. Wyglądały jak małe słoneczka: Chciałam je podać w jakiś ciekawy sposób w weekend. Jednak w międzyczasie plany obiadowe się nam
Zobacz więcej
Patisony, hmmm... Kojarzą mi się ze schyłkiem upalnego lata i początkiem jesieni, jak wszystkie dyniowate z resztą:) ...a co z tego zrobić, z czym to jeść ? wielka zagadka... a może smakowita podróż w
Zobacz więcej
Byłam dzisiaj doglądnąć moją działkę, Nie miałam wiele ostatnio okazji tam zaglądać (bo jest za miastem), a tam wyrosły już patisony. Nie bardzo wiem co z nic zrobić więc proszę o radę, może ktoś ma
Zobacz więcej
Patisony faszerowane I w końcu zabrałam się za patisony. W końcu, bo chodziły za mną od dawna. Pewno nie każdy je jadł, bo nie są w Polsce zbyt popularne. W sklepach nigdy się z nimi nie spotkałam,
Zobacz więcej
Pierwszy raz z nazwą baba ganousch zatknęłam się czytając podsuniętą przez córkę świetną książkę ” Nogi jak patyki” Toma Robbinsa. Głowna bohaterka , pracująca w knajpie założonej przez Araba i Żyda
Zobacz więcej
Patison Smaczne i lekkostrawne warzywo. Najbardziej lubię małe patisony w occie, choć smażone w panierce „ala” kotlet schabowy tez pycha. Oprócz smaku można je jeść i jeść ponieważ są niskokaloryczne
Zobacz więcej
Przepis zaczerpnęłam z gotuj.pl Składniki : patisony - ja miałam małe, żółte kawałek chrzanu koper z nasionami pieprz ziarnisty , liście laurowe ziele angielskie 4 szklanki wody 4 łyżki cukru 1
Zobacz więcej
5 sierpnia 2011 / Wpisany w Warzywnie, Wegetariańskie Smażone patisony to smaczne wspomnienie z dzieciństwa. Gdy spędzałam część wakacji na wsi u rodzinki, to zawsze trafiło się na patisona.
Zobacz więcej
W tym rokuposadziłam patisony (głównie na życzenie mojej średniej córki, gdyż bardzo lubi marynowane). Mam żółte, zielone i białe. W smaku przypominają cukinię. Składniki ; malutkie patisony
Zobacz więcej
Dań z patisonem ciąg dalszy. Tym razem w wersji smażonej z czosnkiem - prosty, lecz pyszny dodatek do głównego dania lub samodzielna kolacja. Patisony pieprz ziołowy sól 2 ząbki czosnku olej do
Zobacz więcej