baccala

ZOBACZ TAKŻE:

Dorsz w stylu Livorno (Baccalà alla Livornese) - My Blueberry Corner Szukaj Menu głównePrzeskocz do treści Strona główna Przepisy śniadanie pieczywo obiad zupy dania główne do obiadu sałatki i surówki Zobacz więcej
Smaczna rybna zapiekanka ,robi się w oka mgnieniu. Składniki 750 g filetu z dorsza 750 g ziemniaków 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka natki pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 5 łyżek Zobacz więcej
Zapewne większość z Was zna największy polski festiwal restauracyjny jakim jest Restaurant Week, ale! czy wiecie, że festiwal Restaurant Week to nie tylko pałaszowanie pyszności w najlepszych Zobacz więcej
5 listopada prowadziłam warsztaty we wspaniałym miejscu – Baccaro, jest to studio kulinarne w którym każdy czuje się jak w domu, na luzie a jednocześnie jak gość bo „opieka” jest niezwykle miła, ale Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Adoro fare il baccano…

Adoro fare il baccano… 15

…czyli o hałasie Gianny Nannini. źródło: media.cinquequotidiano.it Gdy mówimy o włoskiej muzyce, na myśl przychodzą takie szlagiery jak „Felicità”, „Acapulco”, czy „Volare” (nawet jeśli nie jest to Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebook Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla 400 g mąki zwykłej lub orkiszowej/ 14 oz plain all purpose flour Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Śledzie alla polacca

Śledzie alla polacca 48

Śledzie po polsku są przygotowane z ogórkiem małosolnym, cebulką i śmietaną Śledzie alla polacca, czyli po polsku. O dziwo, mało znane u nas. Czy dobre? Jak sam śledź jest dobry, to co z nim zrobisz, Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Polish/English/Italiano Składniki/Ingredients/ Ingredienti Spód/Pastry/L'impasto 150 g - 200 g sucharek/ 5-7 oz melba toasts/ 150- 200 g di fette biscottate 100 g masła/ Zobacz więcej
Gotuje, bo lubi, a potem jest cała w mące - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
krakownatalerzu
krakownatalerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kraków na Talerzu
Calavera Mexican Grill

Calavera Mexican Grill 15

ADRES: Piastowska 20, Bezogródek, Kraków KUCHNIA: meksykańska ZAKRES CEN: 5-18PLN W INTERNECIE:facebook|www Chociaż kuchnia meksykańska w świecie jest niemal tak popularna jak włoska czy azjatycka w Zobacz więcej
Cukiniowa tortillia jest teraz moją ulubioną wersją tego hiszpańskiego omletu! fot. D.Szymborska Uwielbiam hiszpańskie tapas, najprostszym do przygotowania w domu jest….tortillia de patatas. Wystarczą Zobacz więcej
Na blogu jest sporo dań kuchni włoskiej, ale nie zapominam o kuchni polskiej. Dziśchciałabympodzielićsięz Wami przepisem na bigos staropolski z przepisu mojej babci. Bigos z dodatkiem suszonej śliwki, Zobacz więcej
Przepis na podsuszaną kiełbasę z Kalabrii Smak lokalnych przysmaków to jedno z tych wspomnień, które towarzyszy nam jeszcze na długo po powrocie z podróży. Któż nie zna tego uczucia, gdy po Zobacz więcej
adzia28
adzia28 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zaczynamy od deseru
Ice Macca

Ice Macca 160

Żar leje się z nieba... Lubię lato, ale te temperatury to już przesada... Brak siły na cokolwiek, brak chęci.. Tylko PIĆĆĆ!!!!!!!!! Jeśli też tak macie, to mam coś idealnego dla Was, idealnego na Zobacz więcej
Do przygotowania dorsza w wersji pil pil będziecie potrzebować sporą dawkę oliwy z oliwek. Oliwa przechodzi aromatem czosnku, papryki i ryby i smakuje wybornie wyjadana chrupiącą bagietką.. Oryginalna Zobacz więcej
Local Foodie
Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Local Foodie
Piccalilli

Piccalilli 88

Już myślałam, że z przetworami w tym sezonie skończyłam, gdy wtem! „W internetach” zobaczyłam przepis na coś, czego jeszcze nie znałam. Nazwa podobna dopikli i to rzeczywiście są piklowane warzywa, Zobacz więcej
Witajcie! Jakże mijają Wam dni? ;) Cudownie rozpoczęta wiosna, haha, z opadami deszczu.. :D Ale docenimy przynajmniej promienie słońca, które nas nawiedzą już niedługo, podobno! :) Oh.. ja jestem Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Cała „prawda”  o kurczakach

Cała „prawda” o kurczakach 36

Dobrze wiedzieć co się gotuje, w centrum uwagi szef Andrzej Polan, wcześniej była bardziej naukowa prelekcja o kurczakach fot. D.Szymborska Że z antybiotykami, że hormonami karmione, że modyfikowane Zobacz więcej
Hej, hej! :) Jakże mija Wam weekend? Przyznać się szczerze, kto skusił się na brukselkę z poprzedniego postu? :) Uwierzcie mi, że coraz więcej osób z mojego otoczenia jest zarażona jej smakiem ;) Bo Zobacz więcej
PaniPa
PaniPa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pichce i knocę
Cała ja...

Cała ja... 79

Niecierpliwa, wkładające łapy tam gdzie gorące ale nie...ja mam ręce ze stali :D Jeden ślad po oparzeniu piekarnika, drugi- mniejszy- po dotknięciu tostera :) Minę miałam jak postać na plakacie z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: