bactoferm

Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Smakowity ferment

Smakowity ferment 15

Kiedyś kisiliśmy na potęgę. Głównie po to by jedzenie przetrwało zimę.Wracamy do korzeni. Kiszonki są modne, zdrowe i pyszne. Warto na nowo zaprzyjaźnić z bakteriami. Kiszenie odkryto przez Zobacz więcej
Składniki: Na jeden słoik (375 ml) potrzebujemy: świeże jagody (250 g), 1 łyżka syropu klonowego, 1 łyżka kombuchy, sól himalajska (szczypta), woda filtrowana Sposób przygotowania: Jagody, syrop Zobacz więcej
Daretocook.pl
Daretocook.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dare to cook
The Brick Coffee Factory

The Brick Coffee Factory 22

The brick coffee company Zmiana mieszkania to spora rewolucja, która kosztuje mnie ogromną dawkęstresu, uczy cierpliwości, pokory, a także asertywności. Możecie sobie wyobrazić z jaką ulgą odkryłam Zobacz więcej
Witajcie :-) Dziś mam dla Was recenzję prawdziwej perełki :-) Pierwszą wersję książki autor napisał 15 lat temu. Nie miałam okazji przeczytać "Sztuki fermentacji" więc na jej temat nie mogę się Zobacz więcej
Kolejny dzień, kolejna recenzja i kolejna odwiedzona przez nas restauracja. Tym razem Maestra przy Operze Nova. Nie ukrywam, że ja byłam tam po raz pierwszy, Mati oczywiście nie, ale on czasem więcej Zobacz więcej
Witajcie :) dzisiaj zapraszam do lektury książki Dzika fermentacja. Uwielbiam takie książki kulinarne które mają w sobie to coś co powoduje że niejako dawkuję sobie ich zawartość, przeglądam, czytam Zobacz więcej
"Dzika fermentacja" - wyniki konkursu - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
Do świąt Wielkanocnych już niecały miesiąc, krokusy i przebiśniegi już kwitną, a to niechybny znak, że wiosna nadchodzi. Będzie coraz cieplej i w końcu będzie można ruszyć w plener. A święta to czas Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb "Pięć Ziaren" na pate fermente

Chleb "Pięć Ziaren" na pate fermente 28

Kolejny pszenny wypiek. Tym razem, wyjątkowo, bez zakwasu !!! ale z ziarnami :-) Źródło wg Tatter na cincini oczywiście u Mistrza Hamelmana. Chleb "Piec Ziaren" na pate fermente Soaker: 80g lamanego Zobacz więcej
Na przedpremierowej degustacji przetestowaliśmy wina ze świątecznej oferty Lidl Polska, które będzie można kupić w sklepach już od 20 marca. Nam do gustu przypadło kilka butelek i chętnie postawimy je Zobacz więcej
silkdressdiet: Sztuka fermentacji! Kiszone cytryny rządzą! niedziela, 11 czerwca 2017 Sztuka fermentacji! Kiszone cytryny rządzą! Zapach gnojówki z pokrzyw to niezawodny znak, że wiosna osiągnęła już Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Cukrowe kartofelki

Cukrowe kartofelki 51

Kto zeŚląska ten wie, o czym mówię. Cukrowe kartofelki, zwane też ziemniaczkami, to słodkiprzysmak śląskich odpustów. Kupuje się je na wagę, a w sprzedaży są również kokosanki, makrony, kostki, Zobacz więcej
Jestem bardzo zaskoczona smakiem tych cukierków.To niesamowite ,że z tak prostego warzywa jak ziemniak ,można wyczarować coś tak pysznego i niebiańskiego jak marcepan.Moja znajoma była pewna że to Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Polish/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: kilka sucharków/ several melba toasts/ qualche fetta biscottata 1-2 łyżki likieru kokosowego/ 1-4 table spoons Zobacz więcej
Kilka dni temu otrzymałam do testowania produkty odDan Cake, w tym baranek wielkanocny, babki i ciasta idealne na świąteczny stół. O firmie Dan Cake. Dan Caketo duńska firma założona w 1931 roku przez Zobacz więcej
Kiszonki. Cały świat kisi. Ten nowy/stary trend w kuchni posuwa się lawinowo. Kisi się wszystko – warzywa, owoce, łodygi, chwasty, liście, ziarna, ryby i mięso. I choć kisiło się od zawsze, to swoje Zobacz więcej
W cale nie chodzi mi o hybrydę psa z podziemnym gryzoniem. Mowa tutaj o parówce zamkniętej w gofrze. Zamkniętej tak dobrze, że nam nie ucieknie, dzięki czemu idealnie nadaje się na podróż. Prawie tak Zobacz więcej
Sama nie wiem, kiedy do mojej głowy wpadła dzika myśl, żeby samodzielnie fermentować wieprzowinę. Nie mniej zdziwieni byli Wietnamczycy z naszego ulubionego sklepu, którym nieskładnie próbowałam Zobacz więcej
mysweetalife
mysweetalife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mysweetalife
Kartofelki

Kartofelki 24

Kartofelki Nie dawno w mojej miejscowości odbył się odpust parafialny, jak zawsze na tego tupu uroczystościach nie mogło zabraknąć też straganów, które aż uginały się od słodkości.Jednymi z typowych Zobacz więcej
Bakterie kwasu mlekowego to pożyteczne mikroorganizmy, dzięki którym zachodzi proces fermentacji. Fermentacja od setek lat służyła jako przedłużenie przydatności produktów do spożycia.Skupmy się więc Zobacz więcej