bagietka pszenno razowa na drożdżach

laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
BAGIETKI PSZENNO-ŻYTNIE

BAGIETKI PSZENNO-ŻYTNIE 133

1
Świetne urozmaicenie domowego pieczywa, którym ostatnio najczęściej są razowe żytnie chleby. Takie bagietki możecie podać na śniadanie - ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Jeśli przygotujecie Zobacz więcej
Kolejny mój przepis z serii domowa piekarnia. Tym razem po serii różnorakich bagietek upiekłam bułki domowe wielozbożowe. Czemu wielozbożowe, gdyż wykorzystałam trzy rodzaje mąki: pszenną, żytnią i Zobacz więcej
nie zrobiła tego po swojemu. Moja wersja włoskiego chleba razowego na bidze: Biga: 225g mąki razowej orkiszowo - pszenno - żytniej 1/4 łyżeczki drożdży instant 140g letniej wody Wszystkie składniki Zobacz więcej
mąki razowej są bardziej treściwe i bogate w błonnik. Dzięki wysokiej temperaturze pieczenia i naparowaniu piekarnika, bagietki pszenno-razowe mają chrupiącą skórkę i miękki środek. Dodam, że nie Zobacz więcej
udział i zachęcam do przeglądania wypieków, odwiedzania się na blogach oraz komentowania. W sierpniu listę ponownie prowadzi Wisła na blogu Zapach Chleba. Pieczywo na zakwasie.... Chleb Kielecki Zobacz więcej
znajduje się tutaj. Il modulo di domanda è qui. Entry form is here. Na zakwasie… Chleb pokrzywowo-macierzankowy justa Kitchen Chleb pszenno-orkiszowy z otrębami Fabryka Kulinarnych Inspiracji Chleb Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Chleb wiejski

Chleb wiejski 413

0
Czas gotowania 50 mins Całkowity czas 1 hour 5 mins Autor: Anna Typ dania: Pieczywo Ilość porcji: 1 Składniki 550 g letniej wody 120 g zakwasu żytniego 20 g świeżych drożdży lub 8 - 10 g suchych 20 Zobacz więcej
zaczynu. Chleb z dzisiejszego przepisu nie wymaga wcześniejszego przygotowania zaczynu, wszystkie składniki mieszamy na około trzy godziny przed upieczeniem chleba. Fermentację ciasta chlebowego Zobacz więcej
Dziękuję za wszystkie październikowe wypieki z ziołami. Zgromadziłam je na zdjęciu powyżej. W listopadzie listę "Na zakwasie i na drożdżach " prowadzi Marcin naswoim blogu Grahamka, weka i kajzerka. Zobacz więcej
i siemieniem lnianym Chleb z prażonymi pestkami dyni Chleb z płatkami owsianymi Chleb z żurawiną Chleb żytni 100% Chleb żytni razowy z ziarnami Chleb żytni z pestkami dyni Chleb żytni z żurawiną i Zobacz więcej
jest pieczywu na zakwasie, zaczyna się więc od dokładnego wyjaśnienia jak przygotować od podstaw własny zakwas z mąki żytniej razowej. Potem następują przepisy na chleby – głównie czysto żytnie, Zobacz więcej
villanelle
villanelle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Od kuchni
Bagietka dla leniwych

Bagietka dla leniwych 101

3
Tak, tak... dokładnie tak! Dla kuchennych leniuszków. Przepis pochodzi z książki Artisan Bread in Five Minutes a Day, a więc przedstawiam leniwą bagietkę, która ostrzegam(!) nie zachwyci najbardziej Zobacz więcej
. Sporządziłam również słowniczek wypieków na zakwasie i na drożdżachz różnych państw. Dzięki niektórym z Was powiększył się,za co serdecznie dziękuję :) Zachęcam do korzystania z niego i dalszego Zobacz więcej
Ósma lista "Na zakwasie i na drożdżach" wita 121 pozycjami! Na początku faworki. Nie zasypały listy tak jak przewidywałam, ale wszystkie zgłoszone przepisy są warte wypróbowania jeszcze w tym, Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Chleb codzienny

Chleb codzienny 340

0
i siemieniem lnianym Chleb z prażonymi pestkami dyni Chleb z płatkami owsianymi Chleb żytni 100% Chleb żytni razowy z ziarnami Chleb żytni z pestkami dyni Chleb żytni z żurawiną i morelą Chleb żytni Zobacz więcej
Chleb na zakwasie z karmelizowanym porem Kulinarne Przygody Gatity Chleb na zakwasie z karmelizowanym porem Zapach chleba Chleb pszenno-żytni razowy na zakwasie Zakalce mego życia Chleb piwny Zobacz więcej
dominika.zdeb@wp.pl
dominika.zdeb@wp.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkamuffinka
Bagietki

Bagietki 90

0
z Moich wypieków ale jest zmodyfikowany. Powiązane wpisy: Bułeczki a’la pizza Zawijane bułeczki pizzerinki Chleb razowy pszenno-żytni Pełnoziarniste bułeczki z kruszonką Brak komentarzy Napisane Zobacz więcej
smaczne i aromatyczne. Koniecznie musicie poczuć zapach unoszący się podczas pieczenia chleba… Chleb z czosnkiem niedźwiedzim Print Czas przygotowania 10 mins Czas gotowania 45 mins Całkowity czas Zobacz więcej
Składniki na zakwas 108 g wody 136 g mąki żytniej chlebowej 6 g dojrzałego zakwasu Składniki na ciasto właściwe 490 g wody 770 g mąki pszennej chlebowej 17 g kminku - całego 17 g soli morskiej 5 g Zobacz więcej