bagietka z gruszką

17 paź 2012 Bagietka z grillowaną gruszką Bagietka z grillowaną gruszką, kozim serem, suszonymi pomidorami, chrupiącą sałatą, figami…Taką właśnie bagietkę proponuję dziś na śniadanie, ale może pojawić Zobacz więcej
17 paź 2012 Bagietka z grillowaną gruszką Bagietka z grillowaną gruszką, kozim serem, suszonymi pomidorami, chrupiącą sałatą, figami…Taką właśnie bagietkę proponuję dziś na śniadanie, ale może pojawić Zobacz więcej
Składniki na śniadanie dla 2 osób: 1 duża bagietka lub 2 mniejsze 1 gruszka 1 opakowanie sera camembert garść orzechów włoskich garść liści rukoli 1 łyżka miodu 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka Zobacz więcej
Eleganckie śniadanie albo stylowa kolacja. Zaskakujące, jak szybko można przeistoczyć kanapki z serkiem twarogowym w takie apetyczne i niecodzienne danie. Karmel z sosu balsamicznego ma unikatowy Zobacz więcej
Ostry, kremowysmak sera na bagietce polanej miodem i zapieczonej. Słodka gruszka i konkretny smak rukoli dopełnia całości. Ta francuska przekąska powstała na konkurs Blogerszefa jako danie Kuchni Zobacz więcej
W zeszłym tygodniu spotkaliśmy się z przyjaciółmi na śniadaniu w jednej z restauracji. Podawali tam przepyszną, świeżą bagietkę. Postanowiłem ją odtworzyć w lekko zmienionej wersji w domowym zaciszu. Zobacz więcej
Dzisiaj kontynuacja zabawy z połączeniem smaków gruszki i gorgonzoli.Na pomysł nietypowych kanapek wpadłam gotując penne( przepis wczorajszy).Ich skład jest właściwie taki sam, różnią się jedynie Zobacz więcej
Łatwa, szybka, smaczna i bardzo efektowna przekąska oparta na ciekawym połączeniu kwaśnej sałaty z prostym sosem vinegrette ze słodyczą gruszki i smakiem sera gorgonzola oraz orzechów włoskich na Zobacz więcej
Łatwa, szybka, smaczna i bardzo efektowna przekąska oparta na ciekawym połączeniu kwaśnej sałaty z prostym sosem vinegrette ze słodyczą gruszki i smakiem sera gorgonzola oraz orzechów włoskich na Zobacz więcej
Dzisiaj przekąska, która znika za szybko;) Bagietka nadziana masełkiem czosnkowo - koperkowym, zapieczona. Na niej ułożone na świeżo plasterek camemberta i plasterek gruszki z konfiturą malinową i Zobacz więcej
Kiedyś już pojawiły się tu kanapki z gruszką i camembertem. Było to wspaniałe połączenie i jedna z najlepszych kanapek jakie jadłam. Tym razem serwuję połączenie z serem pleśniowym i miodem. Zobacz więcej
sałatka z gruszką i sałatą lodową składniki: - 4 gruszki - 1 główka sałaty lodowej - 1 papryka - 2 pomidory - szklanka łuskanych ziaren słonecznika - śmietana 12% Sałatę myjemy i liście dzielimy na Zobacz więcej
Truskawkowe szaleństwo w pełni: serniki, roladki i inne lody. Moja dzisiejsza propozycja to grzanki z kozim serem z truskawkowym keczupem polane octem balsamicznym, czyli truskawki nie na słodko. Zobacz więcej
Moje śniadanie z dzisiaj. Bagietka z ziarnami z serem wędzonym, awokado, gruszką i orzechami. Dodatkiem była rukola, pieprz i odrobinę soku z cytryny. Musiałam Wam pstryknąć fotki, bo R "marudził mi", Zobacz więcej
Skład. 1 opakowanie rukoli 1 camembert 1/2 awokado 1 nieduża gruszka kilka plastrów łososia wędzonego kilka pomidorków koktajlowych kilka posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek Zobacz więcej
Chociaż sałatki kojarzą mi się głównie z wiosną i latem, ta ma wyjątkowo jesienny charakter. Łączy w sobie najlepsze o tej porze gruszki, winogrona (prosto z przydomowego pnącza), orzechy włoskie i Zobacz więcej
Chociaż sałatki kojarzą mi się głównie z wiosną i latem, ta ma wyjątkowo jesienny charakter. Łączy w sobie najlepsze o tej porze gruszki, winogrona (prosto z przydomowego pnącza), orzechy włoskie i Zobacz więcej
Zapisałam się na kilkudniowe warsztaty - kuchnia bankietowa i cateringowa. Dzisiaj tematem przewodnim były wytrawne przekąski. Przygotowałam grzanki z serem gorgonzola i mascarpone. Polecam bardzo Zobacz więcej
Składniki bagietka gruszka halloumi szynka parmeńska Sposób przygotowania Bagietkę, gruszkę i halloumi pokroić w plastry. Patelnię grillową ustawić na średnim ogniu. Kiedy będzie rozgrzana ułożyć Zobacz więcej
Bardzo smaczna sałatka - dobra na przyjęcie. Przepis pochodzi z "Moje gotowanie" nr 1/2013. Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: 4 Składniki: 1/2 bagietki 1 pęczek rukoli 2 gruszki 10 dkg Zobacz więcej