bajgle z rodzynkami

Do lipcowego wspólnego pieczenia Amber tym razem zaproponowała nam pieczenie bajgli z przepisu z bloga http://gotujebolubi.pl/. Może nie jestem jakaś super fanką bajgli, ale i tak chętnie zabrałam się Zobacz więcej
Co sobie myślał człowiek wrzucający po raz pierwszy ciasto drożdżowe do wrzątku? Co mu przyszło do głowy? Jaki miał zamysł? A może wpadło mu ono do garnka przez przypadek? Nie mam pojęcia. Wiem Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Pieczywo

Pieczywo 151

0
z parówką Chleb orkiszowo żytni na zakwasie Zakwas żytni Chleb z rodzynkami i orzechami Bułki greckie Tiropsomo Krokiety z chleba Bułki śniadaniowe Chleb tygrysi Bułeczki z nadzieniem Rogaliki Zobacz więcej
Zawsze poszukuję łatwych i szybkich przepisów na przekąski, które można zabrać ze sobą i jeść między zajęciami. To jest świetna alternatywa dla bułek, bajgli, paluszków czy czipsów. Scones to Zobacz więcej
Atelier Pâtisserie
Atelier Pâtisserie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Atelier Pâtisserie
Bajgle.

Bajgle. 181

1
Wspomnienie bajgli przywiozłam z Kanady. To jedna z najbardziej popularnych bułeczek na kanapki, która jest tam wszechobecna - w piekarniach są bajgle na tysiąc sposobów, zaczynając od zwykłych, Zobacz więcej
na recenzję, ale bardziej obfitą! Z dodatkiem inspiracji śniadaniowej.. :) New York Bakery Co Co to? Bajgle upieczone według amerykańskiej receptury z cynamonem i rodzynkami Skład: Mąka pszenna, Zobacz więcej
kaśku
kaśku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lizak na patyku
Bajgle oszukane

Bajgle oszukane 156

0
i przypiekają podniebienie. Mimo wszystko są to cierpienia warte poświęcenia dla ich niesamowitego, domowego smaku. Przepis zaczerpnęłam z Makaronu i Rodzynek.Kłaniam się do stópek z wdzięczności za Zobacz więcej
osobie, chwilami pociesznie, można się uśmiechnąć. Cytuję dokładnie cały przepis, by pokazać Wam jak bardzo warto ją mieć. Polecam. ' Balbina najpierw zalewa ciepłą wodą rodzynki i odstawia do Zobacz więcej
dostaje 12! Pełnoziarnista chałka (2 średnie sztuki) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 20g drożdży świeżych 2 łyżki cukru 2 jajka szczypta soli 20g masła 100ml mleka Zobacz więcej
) Jajka i cukier mieszamy ze sobą/ucieramy/ troszkę ubijamy- uzyskujemy jednolitą, lekką konsystencję 4) Do jajek z cukrem dolewamy powoli olej-wciąż mieszając 5) Dodajemy do płynnej masy Zobacz więcej
, takie jak słodki butik - Mr Simms Olde Sweet Shoppe, w którym zakupiłam miętówki "Kiss with confidence" i nugat z suszonymi malinami. Mogłabym tam spędzić całe popołudnie... Jak nie lubię gotowych Zobacz więcej
Tomkai co widzę? No i mnie zatkało :) Wziąłem się więc do roboty raz jeszcze i wpadłem na pomysł nieco inny :) Składniki: Szynka wędzona Henryk Kania Maesro; Chleb z polentą, jabłkami i rodzynkamiZobacz więcej
Leniwa niedziela, kiedy nie chce się iść do sklepu. Już jakiś czas po śniadaniu, ale do obiadowego sushi jeszcze dłuuugo. Przypominam sobie widziany niedawnoprzepis na preclena blogu Makaron i Zobacz więcej
pasteryzacji rabarbarowy dżemor świetnie się przechowuje. Ostatnio otworzyłem roczny słoik i smakował jakbym go dopiero co zdjął z patelni :). PS. Jeśli chcecie, żebym został social media ninją (a Zobacz więcej
oraz orzechami włoskimi BAJGIEL ZAKOPIAŃSKI - bajgiel z bryndzą, świeżym ogórkiem, rzodkiewką, świeżymi kiełkami oraz oliwą BAJGIEL BLT - bajgiel z chrupiącym bekonem, jajkiem sadzonym, pomidorami, Zobacz więcej
sztuk: 500 g maki 1/2 lyzeczki mielonego szafranu 2 jajka 1 zoltko jaja 100 g rodzynek sultanek 20 g swiezych drozdzy 2 lyzki cukru 100 ml mleka 100 g kwasnej smietany 80 g masla 2 lyzki rumu Zobacz więcej
z porzeczkami Moje domowe kucharzenie Bienenstich - użądlenie pszczoły Moje domowe kucharzenie Drożdżówka zawijana z makiem Moje domowe kucharzenie Ciasto drożdżowe z ziemniakami Moje domowe Zobacz więcej
. 30-40g pszennej razowej); 75g miękkiego masła; 150g brązowego cukru (najlepiej ciemnego muscovado lub – jeszcze lepiej - ciemnego z melasami); 1 jajo, roztrzepane; łyżeczka sody szczypta mielonej Zobacz więcej
pozdrowieniem! Amber Chleb owocowy Fruit Bread przepis z książki Artisan Breads, Jana Hedh’a Uwaga! W przepisie oryginalnym używa się miary cup co daje 225 ml 4 bochenki idealna temperatura Zobacz więcej