baklava jabłkowa

niecodziennikpary
niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niecodziennikpary
Baklava

Baklava 31

Niedawno udało nam się kupić w dobrej cenie ciasto filo, którego od dłuższego czasu wypatrywaliśmy na półkach wielu sklepów. Bartek nawet przymierzał się do jego samodzielnego wykonania, ale ponieważ Zobacz więcej
jaglusia
jaglusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jaglusia
Baklava

Baklava 28

Pewnie nie raz słyszeliście o baklawie. Jest to deser pochodzenia głównie tureckiego, jednak jest on rozpowszechniony we wszystkich krajach bałkańskich. Przygotowuje się go głównie z ciasta filo, Zobacz więcej
Ola Milc
Ola Milc Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bake with Ola
Baklava/bakława

Baklava/bakława 49

Nie wiem czy w to uwierzycie, ale w końcu mam laptopa! Tak, przez cały czas od ostatniego wpisu byłam bez komputera, a najważniejsze rzeczy robiłam na telefonie. Ale teraz wracam z poprzednią Zobacz więcej
jaglusia
jaglusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jaglusia
Baklava

Baklava 63

Pewnie nie raz słyszeliście o baklawie. Jest to deser pochodzenia głównie tureckiego, jednak jest on rozpowszechniony we wszystkich krajach bałkańskich. Przygotowuje się go głównie z ciasta filo, Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Baklava różana

Baklava różana 33

Baklava różana - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Zobacz więcej
boskaflorence
boskaflorence Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tylko pysznie
Baklava po polsku

Baklava po polsku 57

Hej! Wcześniej wyszedł mi niechcący pyszny deser.Do pieczenia ciastek zrobiłam za dużo masy makowej i z reszty powstała baklava w wersji polskiej. Potrzebujemy: Czytaj więcej » Zobacz więcej
andakos
andakos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pysznie & Pięknie
Baklava

Baklava 61

Baklava to deser rozpowszechniony w kuchni bałkańskiej miedzy innymi w Turcji i Grecji. Są to bardzo cieniutkie warstwy ciasta filo przełożone mielonymi orzechami lub migdałami. Polane słodkim syropem Zobacz więcej
Jabłka jemy cały rok i pod wieloma postaciami, m.in. tej słodkiej tarty. Niedawno nasi goście delektowali się nią i nie mogli wyjść ze zdziwienia, że ta wegańska tarta smakuje jak “prawdziwa” tzn. Zobacz więcej
ILoveBake
ILoveBake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I Love Bake
Tarta jabłkowa

Tarta jabłkowa 50

Tarta jabłkowa - I Love Bake Tweety użytkownika @ilovebakeblog Newsletter Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać informacje o nowościach Home Przepisy Kategorie Składniki Wszystkie przepisy Jak Zobacz więcej
mrsreadbooks
mrsreadbooks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dobry kęs
Rolada jabłkowa

Rolada jabłkowa 60

* Przepyszna rolada jabłkowa z niesamowicie prostym nadzieniem i puszystym biszkoptem. Idealna o każdej porze dnia. Ciasto, które można zrobić "na ostatnią chwilę" Składniki: - 6 średnich jabłek - 1 Zobacz więcej
wojtus781
wojtus781 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne odsłony pati
Baklava

Baklava 9

Baklava to tradycyjne ciasto w Turcji oraz w Grecji. Zrobione jest z ciasta filo przełożonego orzechami, które po upieczeniu zalewa się syropem. Pierwszy raz jadłam baklavę w Grecji i wtedy się w niej Zobacz więcej
Ostatnio na moim blogu możecie znaleźć wiele wakacyjnych inspiracji. Już od dawna grecka kuchnia skrada moje serce i kubki smakowe. Po ostatnich kreteńskich dakos, przyszła kolej na odrobinę Zobacz więcej
misiask
misiask Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog nieco słodzony
Baklava

Baklava 272

Dziś będzie nieco orientalnie, głównie za sprawą namowy paru osób ;] Krótko mówiąc upiekłam baklavę ;p żeby sobie nieco utrudnić życie nie użyłam gotowego ciasta filo. Zamiast tego przygotowałam moje Zobacz więcej
rustykalna kuchnia
rustykalna kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rustykalna Kuchnia
Baklava

Baklava 82

Baklava, obecna w tradycjach wielu narodów, ma swój początek w Turcji. Charakteryzuje się cienkimi warstwami ciasta, orzechowym farszem i wielką słodyczą. Najpopularniejsze są wypieki z pistacjami, Zobacz więcej
liliana77
liliana77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne życie
Baklava

Baklava 65

Pierwszy raz robiłam Baklave, nie miałam na nią konkretnego przepisu a z tych, które znalazłam na intrenecie nie mogłam sią zdecydować, który wybrać, więc z różnych coś wybrałam, pozmieniałam według Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat Ciasta
Baklava

Baklava 63

Baklava nazywana również bakława lub baklawa – to deser znany zarówno w kuchni tureckiej, perskiej, ormiańskiej, greckiej, bułgarskiej jak i innych państwach bałkańskich. Mi Baklava zawsze kojarzyć Zobacz więcej
Raz Się Tyje
Raz Się Tyje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Raz Się Tyje
Baklava

Baklava 53

Baklava DanieCiasta, Desery, Wypieki KuchniaTurecka Składniki 250g pistacjewaga bez łupinek, posiekane 250g orzechy włoskieposiekane 250g cukier puder 2łyżeczki cynamon 1duża szczypta goździkimielone Zobacz więcej
e.slesinska89@gmail.com
e.slesinska89@gmail.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aromatycznie w kuchni
Baklava

Baklava 30

Mega słodki deser, pochodzący z krajów bałkańskich i bliskowschodnich. Mnóstwo orzechów i pyszne ciasto filo. Miliony kalorii, ale warto skusić się choć na kawałeczek. Widziałam wiele odmian - z Zobacz więcej
nikol
nikol Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nikol od Kuchni
Baklava

Baklava 419

Baklava, baklawa, bakława za tymi nazwami kryjesię bardzo słodkie i lepkie, bogate w orzechy ciasto, które pochodzi z kuchni tureckiej, spotykane również w kuchni ormiańskiej, bałkańskiej i Zobacz więcej
Zielaczek
Zielaczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zielakowo
Baklava

Baklava 439

Wydawało mi się, że baklava jest bardzo ciężka do zrobienia w warunkach domowych. Nie, jeśli kupimy gotowe ciasto filo! :) Wtedy praca jest szybka i przyjemna. Na przyszłość zrezygnuję z orzechów Zobacz więcej