bakłażan faszerowany pieczarkami

na nasz metabolizm. Pieczarki charakteryzuje również wysoka zawartość błonnika (aż 8g/100 g produktu!). Można je smażyć, grillować, dusić, gotować i marynować. Nic, tylko wcinać- bez wyrzutów Zobacz więcej
Obiad przygotowany z samych warzyw może być równie pożywny jak ten z mięsem; zresztą ja często wybieram opcję warzywną, mięso wystarczy mi raz-dwa w tygodniu. Polecam Wam bakłażany, które można Zobacz więcej
Bardzo syte i wyśmienite danie. Dzięki dodaniu pieczarek smażonych na maśle wraz z lubczykiem i słodką papryką farsz jest niezwykle aromatyczny. Wydrążone bakłażany podpiekłam wcześniej w piekarniku, Zobacz więcej
Moi domownicy bardzo lubią faszerowane zapiekane warzywa.Zazwyczaj nadziewam je mięsem mielonym, które jest pożywne i sycące. Od jakiegoś czasu staram się urozmaicić posiłki, wobec czego na stole Zobacz więcej
Wreszcie tyle pyszności na sklepowych półkach z warzywami.. Stanowczo muszę stwierdzić, że sezon na prowadzenie bloga z dietetycznymi przepisami w końcu w pełni! Dziś mam dla Was bardzo łatwy przepis Zobacz więcej
Mnogość sezonowych warzyw przytłacza stragany i nadwyręża barki niosące skrzynie pełne skarbów. Większość z nich nadaje się idealnie do faszerowania! W tym przepisie na tapecie bakłażany z farszem na Zobacz więcej
Uwielbiam tę porę roku, kiedy dzień jest coraz dłuższy, ciepły i słoneczny. Aż chce się żyć :) Wupalne dni nie mam ochoty na ciężkie dania, wybieram więc lekkie, zdrowe, a zarazem sycące potrawy. Zobacz więcej
Bakłażany faszerowane kaszą, pieczarkami i suszonymi pomidorami Faszerowane bakłażany to ulubiony obiad mego syna, mogący konkurować chyba tylko z pizzą i spaghetti po bolońsku. No, może jeszcze z Zobacz więcej
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym, pieczarkami, czarnymi oliwkami oraz gorgonzolą | Committobefit Committobefit Jedz zdrowiej, żyj lepiej! Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom W skrócie o mnie i moim Zobacz więcej
się bardzo ciekawie. A jak przeczytam, to opowiem. W międzyczasie trzeba coś jeść, prawda? Bakłażan nadziewany pure z pieczarkami przepis na 2 porcje 1 średni bakłażan 1 duży ziemniak 6 pieczarek 1 Zobacz więcej
Wszystkie drogi prowadzą do stoiska z pieczarkami? ;) Chyba rzeczywiście teoria indukcyjna wysnuta przez Maćka zaczyna chwiać się w posadach ;) Prawdą jest, że chwyciłam z półki pojemnik z Zobacz więcej
Idealne i proste rozwiązanie na letni obiad (oczywiście pod warunkiem, że lubicie bakłażany), bo ja bardzo :) SKŁADNIKI dla 3-4 osób 3 bakłażany średniej wielkości 1 por-biała część 200 g pieczarek Zobacz więcej
Gdyby bakłażany nie były tak drogie, jak niestety często są, jadłabym je kilka razy w tygodniu. Uwielbiam ich smak, konsystencję, za łatwość z jaką można je połączyć z prostymi składnikami w genialne Zobacz więcej
Nigdy nie byłam wielką fanką bakłażana, ale bardzo polecam to danie. Podsmażone na patelni warzywa przyprawione czosnkiem, pietruszką i oregano idealnie się komponują z delikatną skórką bakłażana. Zobacz więcej
Znowu mam dla Was pysznego bakłażana tym razem nadzianego farszem bezmięsnym. Jest bardzo sycący i pożywny i napewno zasmakuje także mięsożercom. Mężuś tak zajadał że nawet nie wyczuł, że tam nie ma Zobacz więcej
Nigdy nie byłam wielką fanką bakłażana, ale bardzo polecam to danie. Podsmażone na patelni warzywa przyprawione czosnkiem, pietruszką i oregano idealnie się komponują z delikatną skórką bakłażana. Zobacz więcej
Pieczone bakłażany z intensywnym farszem i delikatnym beszamelem. Bardzo efektowne wegetariańskie danie zainspirowanie przepisem z "Kwestii Smaku". Do farszu dodałam niezwykle ostrego sera rokpol, Zobacz więcej
radości, czego i Wam z całego serca życzę... A na koniec przepis, który w tym roku został także opublikowany wczoraj w Teraz Rzeszów. Składniki: 6 jajek 1 mały bakłażan 150 g pieczarek 2 gałązki Zobacz więcej
na 3 osoby 6 dużych pieczarek 1 bakłażan 1/4 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku sól pieprz szczypta oregano żółty ser boczek wędzony w plastrach Bakłażana pokroić w kostkę i posolić, odstawić na kilka Zobacz więcej
Bakłażany faszerowane pieczarkami, orzechami włoskimi, zieloną pietruszką, tymiankiem i pomidorami, zapiekane z serem mozzarella. Danie jest lekkie, wegetariańskie i bardzo łatwe do przygotowania. Zobacz więcej