bakłażan z mozzarellą

Grillowany bakłażan z mozzarella podany na ryżu Kupiec składniki * 1 szt bakłażan, * 1 szt mozzarella, * 3 łyżki musztarda francuska, * oliwa, * natka pietruszki, * Ziarenka smaku Winiary * 1 Zobacz więcej
Bakłażan z mozzarellą Składniki: bakłażan, mała cebula, 60 ml oliwy z oliwek, 60ml przecieru pomidorowego, kulka mozzarelli, ząbek czosnku, łyżeczka suszonej bazylii, sól, pieprz. Przygotowanie: Zobacz więcej
Składniki: 1 bakłażan 2 pomidory 250 g mozzarelli 3 łyżeczki bazylii 1 cebula 1 zielona papryka sos: mały kubek śmietany 12% 2 zgniecione ząbki czosnku 2 żółtka 3 łyżki natki pietruszki 1 łyżeczka Zobacz więcej
Do tego dania przymierzałam się od czasu...gdy mi się przyśniło! Po przeglądaniu przepisów z "Giallo zafferano" całą noc przez głowę przewijały mi się przepisy, a że do bakłażana mam wyjątkową Zobacz więcej
Przepis pochodzi z gazetki biedronkowej Podróże Kulinarne Jak dla mnie danie idealne .Ma w sobie wszystko co lubię .Smakuje wybornie ,a do tego proste jak drut .Przepis ciut zmodyfikowałam ,więc Zobacz więcej
Dawniej wierzono, że jedzenie bakłażanów wywołuje szaleństwo i ataki epilepsji, dziś uważane są za afrodyzjak (chociaż, jakby się zastanowić, to od jednego do drugiego nie aż tak znowu daleko...) Zobacz więcej
Prawie jak pochwała prostoty. Przepis szalenie prosty, na dobrą sprawę raptem trzyskładnikowy, a najprawdziwsze w gębie niebo! Nie napiszę nic więcej, bo tu po prostu żadna rekomendacja niepotrzebna! Zobacz więcej
Fantastyczny pomysł na danie z bakłażanów wzbogacone smakiem mozzarelli. Idealne na starter, gdy przyjmujemy gości. A do tego łatwe w przygotowaniu i nie zajmuje dużo czasu. Do przygotowania potrzeba: Zobacz więcej
Wczorajsza kolacja. Na stół wjeżdżają bakłażany. Przykrywa je pierzynka z zapiekanej mozzarelli; spod pierzynki wyłania się gęsty sos pomidorowy. W powietrzu czuć zapach czosnku i przypieczonego sera. Zobacz więcej
Na zdjęciach potrawa ta może i nie jest przesadnie apetyczna, ale wierzcie, mi sama byłam zaskoczona jej subtelnym i delikatnym smakiem.. Bakłażan dosłownie rozpływał się w ustach nadając potrawie Zobacz więcej
« Murzynek z wiśniami i ... Kurczak w coca-coli. Hit! » Bakłażany zapiekane z mozzarellą Powiew lata i włoskiej kuchni. Lekka potrawa pasująca do różnego rodzaju mięs. Podobno bakłażan wspomaga ich Zobacz więcej
Smaczna, zdrowa, grillowana przystawka. A może przekąska? Dobra na przyjęcia, bo i wygląda atrakcyjnie i nie wymaga dużo pracy. Przepis na 4 piramidki: 1 nieduży bakłażan 2 pomidory 1 duża kulka Zobacz więcej
Czas przygotowania: 80 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 26,00 zł SKŁADNIKI: 2 bakłażany 100 g startej mozzarelli 30 g tartego parmezanu SKŁADNIKI na farsz: 500 g mielonego mięsa wieprzowego Zobacz więcej
Bakłażan to popularne warzywo kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej. Określany jest także jako oberżyna, gruszka miłosna czy jajko krzewiaste. Najprawdopodobniej pochodzi z Chin lub Indii. Należy do Zobacz więcej
Bakłażan! To chyba najpiękniejsze warzywo. Gdyby był ciuchem, byłby królową wszystkich jesiennych wybiegów modowych. Królewska oberżyna, zaokrąglony kształt, satynowe odbicie światła w skórce. Mam Zobacz więcej
Dzisiaj czas na ... bakłażana! Siedziałam, siedziałam, aż wymyśliłam. Ale...zanim przepis to ... Biorę udział w konkursie z Monini na danie - moje znajdziecie TUTAJ. szukaj podobnego zdjęcia jak w tym Zobacz więcej
składniki: 1 bakłażan 2 kulki mozzarelli 2 suszone pomidory z zalewy 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz wykonanie: Zobacz więcej
Ta przystawka to ewidentna pochwała prostoty i chyba trudno o coś jeszcze prostszego. Najważniejsze w tego typu daniach jak i całej włoskiej kuchni jest jakość użytych składników. Polecam zatem Zobacz więcej
Niedawno jedna z czytelniczek poprosiła mnie na facebook'owym profilu bloga o przepis na przystawkę. Przygotowałam więc takie tartaletki. Proste i szybkie do przygotowania. Dobrze smakują zarówno na Zobacz więcej
:) Bakłażan jest sam w sobie delikatny i trochę bez smaku, więc ser musi być ostrzejszy. Mozzarellę pomieszałam z innym serami, dodałam też sporo parmezanu i sos beszamelowy. Składniki: 1 bakłażan 1 Zobacz więcej