bakłażany z passatą

AnKa
AnKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Spaghetti z passatą i bazylią

Spaghetti z passatą i bazylią 21

Duuużo czosnku, oliwa z oliwek, kilka świeżych pomidorków, pachnąca latem bazylia, passata, aromatyczne zioła roztarte w dłoni. Całe danie. Smaczny i aromatyczny obiad. Prostota, klasyka. Makaron + Zobacz więcej
Jak tam po Świętach ? Bardzo przejedzeni? U mnie oki, troszkę się pojadło, ale bez przesady. Dobrze, że tylko dwa dni, bo co za dużo to nie zdrowo ;-). Dzisiaj u mnie zupa z batatem, czerwoną Zobacz więcej
justylla
justylla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Readeat.pl
Bakłażany z sambal matah

Bakłażany z sambal matah 19

Jakiś czas temu otrzymałam od wydawnictwa MUZA nową książkę Mai Sobczak ” Przepisy na szczęście”. Tradycyjnie, po pobieżnym przekartkowaniu, książka musiała odleżeć swoje, zanim zabrałam się do Zobacz więcej
Uwielbiam warzywa, a bakłażan jest w ścisłej czołówce. Jak tylko lato zaczęło się zbliżać jego ceny znormalniały i częściej można go spotkać w sklepach. Dlatego jak tylko mogę przynoszę tą krągłą Zobacz więcej
Nadpływają łódeczki z bakłażanaz farszem ryżowo-warzywnym. Pełne pyszności i zdrowia. Lubiębakłażana pieczonego w piekarniku, nadziewanego farszem ryżowo-pomidorowym. To lekka, pyszna w smaku potrawa Zobacz więcej
BAKŁAŻANY PIECZONE, Z SOSEM SEZAMOWYM | LEMONS&more | Foodblog by Lilia Jankowska SZUKAJ |PL | |EN| (angielski) HOME Blog Przepisy Pora Roku Wiosna Lato Jesień Zima Całoroczne Dieta Dla Wszystkich Zobacz więcej
Jedna z tych potraw, które robią się same. A często wiele ze skłądników (no, moze poza bakłążanem) kryje się w kuchennych szafkach. Dobre na zimno, na ciepło, na obiad w samotności lubw gronie Zobacz więcej
Klopsiki w sosie pomidorowym Cirio - ach miałam smaka na nie od kilku dni. Delikatne indycze mięso, a do tego pyszny pomidorowy sos - uwielbiam i polecam! A poniżej zapraszam do przepisu:)Składniki: Zobacz więcej
Ach, co to jest za zupa:). Ta z koncentratu ma coś w sobie, ale z passatą jest jeszcze lepsza. Można podać ją z makaronem lub ryżem. Jeśli okaże się za kwaśna trzeba ją dosłodzić, wszystko zależy od Zobacz więcej
Jeśli macie nadwyżkę pomidorów lub po prostu lubicie robić swoje własne przetwory na zimę w myśl zasady "wiem co jem", polecam zrobić domową passatę, która idealnie nadaje się do późniejszego Zobacz więcej
Dziś proponuję proste danie wegańskie, które przyrządza się w niecałe pół godziny. Aromatyczna, gęsta potrawka bakłażanowa z winnym posmakiem doskonale komponuje się z neutralną w smaku kaszą jaglaną. Zobacz więcej
Proste danie pachnące kuchnią Bliskiego Wschodu. Moje ulubione smaki… Bakłażany w pomidorach z cieciorką i papryką Wykonanie: Na oliwie podsmażam pokrojoną w duże kawałki cebulę. Dodaję papryki, Zobacz więcej
Bardzo proste i szybkie danie, które jest w pełni wartościowe i zawiera pożyteczne kalorie. Idealne na zimowe dni, bo bardzo szybko rozgrzewa i syci. Składniki: 100g mięsa mielonego drobiowego 100g Zobacz więcej
Połączenie pieczarek i kaszy gryczanej z bakłażanem, z dodatkiem natki pietruszki i sera to gwarantowany, wspaniały efekt Składniki na 2 osoby: 2 średniej wielkości bakłażany 100 g. kaszy gryczanej Zobacz więcej
Kolejna odsłona gruzińskiej kuchni,którą jestem zafascynowana tak samo, jak krajem, ludźmi, przyrodą. Dziś bardzo popularna gruzińska przystawka, szybka w przygotowaniu i bardzo wyrazista w smaku. Zobacz więcej
KOLOROWA PASSATA Z WARZYWAMI I MAKARONEM pieczarki biała cebula kukurydza fasola czerwona papryka czerwona passata pomidorowa makaron olej kokosowy pieprz, sól Wstawiamy makaron. W między czasie na Zobacz więcej
Takie danie doskonale sprawdzi się na śniadanie, obiad czy kolacje. Jest uniwersalne, łatwe i pyszne. U mnie powstało z potrzeby ,,czyszczenia lodówki" :) Zawsze z takich kombinacji powstaje coś Zobacz więcej
Pozostaję w pomidorowych klimatach, próbując zamknąć ich smak w słoiku. I chyba się udało - passata smakuje niczym pomidorowa esencja: naturalnie słodka, aromatyczna, kremowa. Passata to inaczej Zobacz więcej
To danie ma w sobie śródziemnomorski klimat - minimum składników, prostota i pyszny smak. Klasyczne włoskie połączenie składników: makaron, pomidorowa passata, cebula, czosnek, oliwa i parmezan. Zobacz więcej
Nareszcie długi majowy weekend! Przez mojezamiłowanie dogotowania, pieczenia tood rana nie wiem wco ręce włożyć Wmoim dzisiejszym obiadowym menu pojawiła się najlepsza jaką dotej pory jadłam aksamitna Zobacz więcej