Przepis na bałabucha

Powiązane przepisy:

Urodziny bloga, rozwiazanie konkursu i pie ze slodkimi ziemniakami... Hurra! Moj blog doczekal drugich urodzin! Juz nie jest bobaskiem, a szalejacym dwulatkiem ;) Za rok pojdzie do przedszkola. Zobacz więcej
ZanimprzedstawięWam miejsca, w których warto zjeść w Rzeszowie chciałbym przybliżyć historię kulinarną regionu. Zapraszam do lektury i odwiedzin Rzeszowa i okolic !!! Region podkarpacki słynie z Zobacz więcej
Dzis moje urodziny- totalnie zakrecony dzien dzis byl. Za to jutro bedzie juz pewnie nieco spokojniej. Acha- i idziemy na obiad do steakhouse :) Zaczynam od pokazania wynikow minikonkursu- do wygrania Zobacz więcej
ZanimprzedstawięWam miejsca, w których warto zjeść w Rzeszowie chciałbym przybliżyć historię kulinarną regionu. Zapraszam do lektury i odwiedzin Rzeszowa i okolic !!! Region podkarpacki słynie z Zobacz więcej
Cholera, taki tłusty czwartek to jednak świetne "święto". Dzień dobroci nawet dla pracowników. Niezależnie od tego czy wierzysz w Boga, czy nie, czy jesteś za PISem, PO, Kukizem czy Panem w muszce, Zobacz więcej
Pyszny, niezbyt slodki korzenny chlebek dyniowy z dodatkiem orzechow wloskich i suszonych daktyli. Do jego przygotowania nie potrzeba miksera. Wystarczy tylko wymieszac suche skladniki z mokrymi (jak Zobacz więcej
Przelom kwietnia i maja to najlepszy miesiac na wprowadzenie do menu,mniej znanego gatunku czosnku,a mianowicie czosnku niedzwiedziego.Kwitnie od kwietnia do maja i jest to najwlasciwszy czas na jego Zobacz więcej
Kuchnia POLSKA REGIONALNA jest najlepsza, genialna. W każdym regionie specjałów można skosztować i w nich się rozsmakować. A tam gdzie tradycja, silnemakorzenie kulinarne, są dania proste, ale Zobacz więcej
Czasami nazwa potrawy niewiele mówi o jej pochodzeniu. Jest dużo takich dań, które wzbudzają konsternację: pierogi ruskie, w Rosji zwane polskimi, ryba po grecku, o której nie słyszała moja znajoma z Zobacz więcej
Wiem, że pewnie najciekawsze jest dla was skąd się wzięła nazwa „Babałuch”, ale zacznę od początku. Spodobała mi się idea wspólnego pieczenia i po spotkaniu z mamą i ciocią postanowiłam poprzeszkadzać Zobacz więcej
Witajcie:) Dla tych co nie znają,zapomnieli o jego istnieniu,przegapili jego wzrost tej wiosny:) Już jest, kochani pierwsze młode najsmaczniejsze listki czosnku niedźwiedziego można już dostać. Zobacz więcej
Pyszne, z wierzchu chrupiace a w srodku mieciutkie i puszyste gofry z przepisu Cynthii Barcomi. Cynthia Barcomi, zanim odkryla w sobie pasje pieczenia studiowala filozofie i teatrologie w Nowym Yorku Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
KUKBUK-owy Mikołaj – wyniki konkursu

KUKBUK-owy Mikołaj – wyniki konkursu 13

KUKBUK-owy Mikołaj - wyniki konkursu - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Kalendarz adwentowy Zobacz więcej
Coraz czesciej ulubione tradycyjne polskie nalesniki z serem zastepuja nalesniki wytrawne.Mozliwosci sa tu tak naprawde nieograniczone.Dzisiaj niezwykle smaczne nalesniki z bardzo zwyklych Zobacz więcej
Do świąt zostało 7 dni. Czas zabrać się już tak na poważnie za świąteczne przygotowania. Ambitnie zaczęłam od prezentów. Niestety zadanie mnie zupełnie przerosło… Zrobiłam kilka balanych błędów, które Zobacz więcej
Czas na podsumowanie akcji naleśnikowej. Nie spodziewałam się, że akcja będzie tak popularna i dodacie tyle świetnych przepisów na lekkie i zdrowe naleśniki, pancake, racuchy i inne formy Zobacz więcej
slodki-kompromis.pl
slodki-kompromis.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
slodki-kompromis.pl
Pączki

Pączki 144

Historia pączka w Polsce sięga XVII i XVIII wieku. Już wtedy znane były pączki z warszawskich cukierni. Szczycili się swoimi wyrobami nie tylko warszawscy cukiernicy, ale także cukiernicy dawnej Zobacz więcej
« Muffinki orzechowe z ... Na imieniny... mufiny cytrynowe z makiem Tym razem okazja do pieczenia byly moje imieniny :) Cytrynowo-makowa propozycja przypadla wszystkim do gustu: nie wiem, czemu w Zobacz więcej
Wspaniale, korzenne ciasto z dodatkiem kakao, suszonej zurawiny, orzechow wloskich, rodzynek, gorzkiej czekolady i... musu jablkowego. Mus jest tu skladnikiem ciasta, nadaje mu miekkosci i puszystosci Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
BAŁABUCHY

BAŁABUCHY 296

BAŁABUCHY - to bułeczki z mojego rodzinnego domu, można je podawać ze śmietaną, kefirem, maślanką, zsiadłym mlekiem. Składniki na bułki: Ok. 1 kg mąki Szklanka ciepłego mleka szklanki oleju 3 jajka Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: