Przepis na baltazar

Powiązane przepisy:

Ten post powinien pojawić się już jakiś czas temu, ale przez moje gapiostwo utknął gdzieś w zakamarkach wersji roboczych :-) Myślę, że nie jest jeszcze za późno, bo w sklepach cały czas można spotkać Zobacz więcej
To było laboratorium. Absolutnie wybuchowego smaku. Takiego, co wypełnia wszystkie zakamarki języka. Odkrywa ponętnątajemnicę. Zachwyca i zadziwia. Warsztaty z kulinarnych technik oczarowały mnie Zobacz więcej
Minął niewiele ponad miesiąc od wakacji a ja zupełnie zatraciłam się w pędzie wielkomiejskiego życia, pełnego obowiązków, pracy zawodowej, drobnych przyjemności, niestety w formie limitowanej. A Zobacz więcej
Nie tak za dawno... w czasach kiedy to nie było bakuganów a nawet angry birds(moim dzieciakom ciężko w to uwierzyć) także istniały piękne, interesujące i przede wszystkim ciekawe bajki. Jedna z nich Zobacz więcej
Penne z suszonymi pomidorami i kurczakiem Siemanko, trzech Króli przed chwilą przylazło, jeden przyniósł kurę, drugi makaron, trzeci suszony pomidory i myślę sobie pomylili adres icholera, co ja z tym Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
PASTA  ŁOSOSIOWO - TWAROGOWA

PASTA ŁOSOSIOWO - TWAROGOWA 505

Dzisiaj będzie trochę mniej mojego gotowania, a więcej o pieczywie na przykład na śniadanie. Mieszkańcy Wrocławia z pewnością znają (jeśli nie, niech żałują) pieczywo z piekarni Biskupin. W piekarni Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Domowy chleb

Domowy chleb 227

Po wczorajszym dniu zastanawiam się czy już całkiem nie przejść na tzw. chleb domowy . Dom wypełniony aromatem pieczonego chleba. Puszysty i delikatny jednocześnie wyraźny i sycący. Świeży bochenek Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Wino we mgle

Wino we mgle 16

Gdy wchodzimy do sklepu z winami, mniej więcej wiemy co wybrać, nawet gdy nie ma win, które znamy czy lubimy. Mamy swoje pewniaki. Szczep, kraj, region... Mniej więcej wiemy z czym wychodzimy ze Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FoodTrek
Figa z makiem z pasternakiem

Figa z makiem z pasternakiem 158

źródło: http://joemonster.org/ „Figa z twoich pomysłów, o ty, Najsuchszy z panujących!” – zakrzyknął Baltazar Gąbka do Największego Deszczowca. Chciał przez to powiedzieć, że nic z tych pomysłów nie Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Pasta do chleba z wędzonej makreli

Pasta do chleba z wędzonej makreli 346

O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne... Jabłecznik - najprostszy ... » Pasta do chleba z wędzonej makreli Uwielbiamy pasty do chleba.Pasta z wędzonej makreli jest jedną z naszych ulubionych. Zobacz więcej
„Każdego z tych spokojnych, jasnych, coraz dłuższych dni Jolyon wyruszał na spacer; rączka Holly spoczywała w jego ręku, a przed nimi biegł pies Baltazar, rozglądając się pilnie za czymś, czego nigdy Zobacz więcej
Uwielbiam książki, uwielbiam czytać i uwielbiam baśnie. Według mnie to takie opowieści, które można czytać w każdym wieku. Nie ma znaczenia ile mamy lat - to historie mądre, pouczające i dla każdego Zobacz więcej
Kilka dni temu, do warszawskiej restauracji Baltazar by Mondovino, Lidlzaprosił nas na degustację win Węgierskich „Znad Balatonu i Tokaju”, które na półkach sklepowych pojawią się 2 lutego. Gdy Zobacz więcej
Mieszkając przez wiele lat w Portugalii, miałem możność porównać polskie i portugalskie świąteczne menu i po raz kolejny umocnić się w przekonaniu, że Polacy pod względem tradycji kulinarnej związanej Zobacz więcej
Zwiedzania ul. Kruczej w Warszawie ciąg dalszy. W miniony weekend pogoda nie nastrajała do długich spacerów, bardziej do przesiadywania przy jedzeniu, kawie i kieliszku wina oraz szybkiego Zobacz więcej
ViveLaCuisine • Jajka zapiekane w kokilkach ze szparagami Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À Zobacz więcej
Święto Trzech Króli to stara tradycja znana w wielu krajach na świecie (wszędzie tam, gdzie dotarło chrześcijaństwo). Określane jako epifania (od greckiego epifaneia - objawienie, ukazanie się), Zobacz więcej
Dziś zajrzałam do mojego zeszytu z przepisami. Mam go jakieś 20 lat (był raz przepisywany). Na trzeciej stronie mam przepis na zapiekankę z bakłażana z notatką, że spożywana z bagietką jest super! Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Kougelhopf

Kougelhopf 59

ViveLaCuisine • Kougelhopf Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
W miniony weekend razem Państwem Małgorzatą i Tomaszem Budytami, właścicielami restauracji Baltazar by mondovino w Warszawie, zaprosiłam kilkoro, nie tylko blogerów do wspólnego gotowania. Warsztaty Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: