bananowe kluski

Jaglano-bananowe kluski na mleku z mieszanką studencką + tost z powidłami. Zobacz więcej
Bananowe kluski SKŁADNIKI: 100 g twarogu 1 banan 4 łyżki mąki pszennej razowej 1 białko 2-3 łyżki mleka WYKONANIE: Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Gotujemy wodę Zobacz więcej
Niedzielne leniwe śniadania. Dzień niestety już nie zapowiada się tak leniwie, ale przynajmniej poranek można spędzić bez zbędnego pośpiechu. Dziś padło na kluski kładzione, jednak w wersji dość Zobacz więcej
Kluski leniwe: serowo-bananowe, bezglutenowe, bo na mące kukurydzianej, dietetyczne, lekkie. Niezwykle delikatne, mięciutkie i aromatyczne. Proste i szybkie do wykonania - dla dużych i małych. Gorąco Zobacz więcej
bananowe kluski lane na waniliowym napoju ryżowym z wiórkami, syropem klonowym i masłem orzechowym banana dumplings with vanilla rice drink with shredded coconut, maple syrup and peanut butter jajko Zobacz więcej
Wiele razy robiłam już kluski kładzione na mleku, ale jeszcze nigdy nie spróbowałam ich bananowej wersji. Dziś jest ten pierwszy raz i z pewnością nie ostatni. Jak to ja, lubię dodać chrupiące orzechy Zobacz więcej
tych kluseczek jest sos śliwkowo - orzechowy. Tradycyjne leniwe robi się z dużej ilości mąki i polewa obficie smażoną na masełku bułką tartą - wierzcie mi, że ta wersja jest równie pyszna, o ile nie Zobacz więcej
O zaletach kaszy jaglanej można mówić w nieskończoność, bo bezglutenowa, alkalizująca i jeszcze krzemionka, lecytyna, witaminy… Zalet bez liku, tylko czasem brak pomysłu na podanie jej w innej formie Zobacz więcej
siebie ;) GOTOWANE NA PARZE OTRĘBOWO-TWAROŻKOWE KLUSKI Z SOSEM BANOWYM Twaróg chudy- 250 g Jajko-1 Otręby owsiane- 1 szklanka Aromat migdałowy- 3 krople Fruktoza- 3+1 łyżka Banan- 1 duży dojrzały Zobacz więcej
Sposób przygotowania klusek, identyczny jak zwykłych klusek kładzionych. Różnica polega na użytych składnikach. Sama jestem zaskoczona ich smakiem:). Są delikatne, mięciutkie z wyczuwalnym smakiem Zobacz więcej
Nie jadam codziennie owsianki na śniadanie, ale lubię w niedzielny poranek albo wtedy, kiedy mam dzień wolny, przygotować te właśnie kluski. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a domownicy Zobacz więcej
Dzisiejsze śniadanie jest owocem mojej współpracy z Patrycją. Razem ustaliłyśmy temat przewodni, danie i jego składniki, czuję się więc, jakbyśmy razem je jadły. Cóż, a może nadejdzie dzień, w którym Zobacz więcej
z 1 łyżeczką soli i wrzucać do niej kluski, które wkładamy łyżką do zupy (uwaga: kluski rosną podczas gotowania). Gotować około 2 minut od wypłynięcia. sos: jabłko 1 łyżka cukru Jabłko zetrzeć na Zobacz więcej
W końcu się udały! Mogę śmiało stwierdzić, że to najlepsze kluski pod słońcem - słodycz banana, chrupkość pistacji, kokos, waniliowe mleko i cynamon. Cudowne, rozgrzewające śniadanie na deszczowy Zobacz więcej
Kiedy tylko ujrzałam te kluski u Darii, wiedziałam, że długo nie będę z nimi zwlekać. No, ale jak Pam zachwyciła mnie swoją wersją, postanowiłam, że zrobię je jak najszybciej czyli już dzisiaj! Daria Zobacz więcej
Mała wariacja na temat przepisu Sylwii. Banan ma lepsze właściwości wiążące, dlatego wyszły bardziej kluskowate niż jabłkowe :) Poranek z książką, żeby się przygotować na popołudnie ze statystyką Zobacz więcej
. Do wrzącej wody wkładamy oderwane kawałki ciasta (odrywamy je byle jak łyżką albo zmoczoną ręką na małe kawałki). Kluski gotujemy przez 2-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyławiamy je łyżką Zobacz więcej