bangers and mash

Bangers and mash czyli kiełbaski z puree ziemniaczanym. To jest tradycyjne angielskie danie, które jest wspaniałe w swojej prostocie. Ja oczywiście wykorzystałam angielskie wieprzowe kiełbaski Zobacz więcej
Originally posted on Bangers & Mash: Next week my family and I will be joining thousands of people across the country and internationally to take part in the Live Below the Line challenge. For Zobacz więcej
Originally posted on Bangers & Mash: Could you live on just 1 a day? Today I’vebeen busy getting ready for the Live Below the Line challenge, which kicks offtomorrow, Monday 28 April. I’m taking Zobacz więcej
na 1 godzinę. Na patelni rozgrzewamy olej a z kurczakowej mieszanki formujemy średniej wielkości kotleciki. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor (przez około 5-6 minut). Po usmażeniu Zobacz więcej
groszkami i ze smażonymi na maśle i miodzie bananami, posypanymi odrobiną cynamonu dla aromatu :) Przepis dołączam do akcji August’s Recipes for Life, organizowanej na blogu Bangers and Mash. Zobacz więcej
Fish&Chips, bangers and mash (pieczone kiełbaski z porcją tłuczonych ziemniaków), Cornish pasty (zapiekany pieróg nadziewany wołowiną i ziemniakami) i w końcu typowe angielskie śniadanie czyli Zobacz więcej
(!) topped with generous amount of cheese (which is always welcomed). You're getting a side of 2 different salads (not enough for me though... but it's only a small detail ;) ) and of course... chips. Zobacz więcej
sos chow mein i wszystko mieszamy razem bardzo dokładnie aż składniki się połączą. Podsmażamy przez 4-5 minut. Gotowe! Shared with March edition of Family Foodies hosted by Vanesther at Bangers & Zobacz więcej
lososia? Odpowiedzi znajdzie na pewno w ksiazce Albert'a Jack: "... Albert Jack reveals the bizarre and brilliant stories behind our favourite dishes and where they come from. From the romantic Zobacz więcej
un'idea sbagliata. Me lo ricordavo proprio diverso, ma il mio istinto culinario, non so perché, mi diceva che ... 3 dni temu nami-nami: a food blog Danish meatballs in curry sauce (boller i karry) - Zobacz więcej
... 3 dni temu Trattoria da Martina Calamarata al guanciale e fave - Non uso mai il guanciale e mi ero pure fatta un'idea sbagliata. Me lo ricordavo proprio diverso, ma il mio istinto culinario, non Zobacz więcej