barania

adazgajewska
adazgajewska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ada w kuchni
Kulka barania

Kulka barania 23

0
Taki smak dzieciństwa to cudowna rzecz. Kulkę baranią robiła moja babcia i robi moja mama. I to właśnie w Jej wykonaniu prezentuję tę potrawę. Mięso wprost rozpływa się w ustach, a dzięki specjalnym Zobacz więcej
Tym razem baranie jądra w panierce. Jeśli o mnie chodzi, ta wersja baranich jąder bardziej mi smakowała. Są to po prostu niewielkie kotleciki, bardzo delikatne i smaczne. Ja jako dodatek do kotlecików Zobacz więcej
Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Pieczony udziec barani

Pieczony udziec barani 2429

1
W Polsce baranina niestety nie jest zbyt popularna i dlatego tak mało przepisów na to pyszne mięso. Ja – mieszkając w Anglii – mam do niej dostęp i dlatego gorąco polecam to mięso. Ma specyficzny Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Gulasz barani w wolnowarze

Gulasz barani w wolnowarze 380

0
Bardzo lubię baraninę. Niestety nie często ją kupuję. Tym razem udało mi się kupić baranią łopatkę bez kości ale nie była zbyt ładna. Najlepszym pomysłem był barani gulasz. A że gulasz i wolnowar to Zobacz więcej
był przepisJamiego Olivera składniki ok 1400 g łopatki baraniej 8 - 10 ząbków czosnku 2 gałązki świeżego rozmarynu igiełki oberwane sól, pieprz (u mnie kolendrowy) 2 - 3 łyżki oliwy główka czosnku do Zobacz więcej
Składniki: 60 dag barania łopatka mielona, 2 szklanki ryż, 1 łyżka vegeta czerwona do ryżu, 2 sztuki jajka, 2 łyżki tymianek, 1 łyżka pieprz mielony, 1 pęczek koperek, - do smaku magi, 1 sztuka Zobacz więcej
Bardzo prosty i łatwy przepis wprowadzający do naszego grillowania trochę smaków z kuchni indyjskiej, która słynie przede wszystkim z specyficznych przypraw, smaków i aromatów. Dziś na ruszcie jest Zobacz więcej
Udziec barani pieczony w ziołach | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Andrzej Pastuszak, rocznik '73. W branży gastronomicznej zleciały mu 23 lata. Lata Zobacz więcej
octem jabłkowym jest krucha, traci zapach barani, żeberka wystarczy moczyć całą noc, większe mięsa jak kulka czy inne można do 2-3 dni co jakiś czas je obracając w trakcie moczenia = umyte porcje Zobacz więcej
jałowcem. Gulasz barani wyszedł miękki, sos pyszny. Jeśli tylko możecie jeść ziemniaki, podajcie go z kopytkami. Marzyłam o nich cały czas podczas jedzenia obiadu (choć z kaszą gryczaną niepaloną też Zobacz więcej
Po tych wszystkich sałatkach, które pojawiały się na blogu naszła mnie duża ochota na coś pieczonego. Czasem tak mam, że przez kilka dni jemy tylko zieleninę, ale potem nabieram ochotę na konkretny Zobacz więcej
Wolno pieczony karczek barani Baranina nie jest łatwo dostępna, dlatego rzadko gości na naszym stole. Poza tym te opowieści, że twarda i śmierdzi. Może z jakiegoś starego barana tak jest, ale nie Zobacz więcej
delikatnego baraniego mięsa, które pozostaje wewnątrz trochę różowe. Najważniejsze to nie przepiec mięsa! W przeciwnym razie można zapomnieć o tym, co napisałam powyżej, czyli o soczystości, Zobacz więcej
pieca piekły się chrupiące chlebki podawane na gorąco ... Na pustyni wieczory są dość chłodne ... Najważniejsze podczas przyrządzania tej potrawy to nie spieszyć się i dobrze udusić żeberka, a Zobacz więcej
Baranina to genialne mięso, aż żal że jest tak trudno dostępna w kraju, w którym hodowle owiec były dość spore. Baranie mięso nie dość że jest jednym z najzdrowszych mięs do na dodatek ma delikatny i Zobacz więcej
Solec 44: kozia chałwa, baranie jądra i lody różane. Napisane Luty 25, 2013 przez Klaudyna Hebda w Fotografie i fotorelacje | | Dzień dobry, Na Food Bloger Fest pojechałam już drugi raz (tutaj Zobacz więcej