baranie

Oscypek czyli nie daj zrobić z siebie barana - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te Zobacz więcej
Wykwintne ślimaki…kołduny baranie w prawdziwym rosole i ruiny zamku w Szestnie – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Z podróży małej i Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Udziec barani w wolnowarze

Udziec barani w wolnowarze 100

Byliśmy w Stolycy. Nabyliśmy udo baranka na targowisku. Pani Sprzedająca wydała nam wytyczne, jak najlepiej baranka potraktować.I pociachała udo siekierą w plastry. Taki będzie najsmaczniejszy, Zobacz więcej
Przepyszne, rozpływające się w ustach mięso. Dawno nie jedliśmy tak dobrej baraniny. Najlepiej wstawić mięso do wolnowaru na noc, rano wyjąć i ostudzić - łatwiej będzie się kroić w plastry. Z sosu, po Zobacz więcej
Składniki: baranina żeberka 1,5 kg, maślanka 1 litr, ocet jabłkowy 5 łyżek, gęsi tłuszcz 1 łyżeczka, cząber 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, cebula 5 sztuk, marchew 2 Zobacz więcej
Grillowany udziec barani z sałatką tabbouleh z quinoa - baranina - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Grillowany udziec barani z sałatką tabbouleh z quinoa Zobacz więcej
Nie znam potrawy z baraniny równie prostej i równie praktycznej, co kotlety z kostką. Podane z sosem, bo właśnie sos Soubise polecają jako wyborny wprostdo baraniny dodatekwszystkie chyba książki i Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Baranie kąski

Baranie kąski 86

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne baranie kąski. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: mięsa z baraniny, wina półwytrawnego, tymianku, majeranku i rozmarynu. Składniki: 1/2 kg mięsa Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Baranie szaszłyki

Baranie szaszłyki 249

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne baranie szaszłyki. Do ich przygotowania potrzebujesz: mięsa z baraniny, czosnku, cebuli, czerwonego wina, cząbru i kolendry. Składniki: kg baraniego mięsa Zobacz więcej
Byliście kiedyś na prawdziwym arabskim souku ? Ja przez wiele lat odwiedzałam wszystkie możliwe, ale przyznam, że ten z baranami zrobił na mnie największe wrażenie. Położony na peryferiach miasta, na Zobacz więcej
Jednak chyba nie lubię Zimy. Mam już dość tego ubierania się, palenia w piecu, zmiennej aury, wsiadania do zimnego samochodu i ... chcę już Wiosny ! Ptaki rano śpiewają - co trochę mnie dziwi, ale Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Gotuje
Panierowane baranie jądra

Panierowane baranie jądra 603

Tym razem baranie jądra w panierce. Jeśli o mnie chodzi, ta wersja baranich jąder bardziej mi smakowała. Są to po prostu niewielkie kotleciki, bardzo delikatne i smaczne. Ja jako dodatek do kotlecików Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Gotuje
Baranie jądra z boczniakami

Baranie jądra z boczniakami 866

Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Pieczony udziec barani

Pieczony udziec barani 3793

W Polsce baranina niestety nie jest zbyt popularna i dlatego tak mało przepisów na to pyszne mięso. Ja – mieszkając w Anglii – mam do niej dostęp i dlatego gorąco polecam to mięso. Ma specyficzny Zobacz więcej
Składniki na 3 sztuki. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na babkę Zobacz więcej
Składniki na 3 sztuki. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na babkę Zobacz więcej
Składniki: 60 dag barania łopatka mielona, 2 szklanki ryż, 1 łyżka vegeta czerwona do ryżu, 2 sztuki jajka, 2 łyżki tymianek, 1 łyżka pieprz mielony, 1 pęczek koperek, - do smaku magi, 1 sztuka Zobacz więcej
Miałam chałkę upiec, taką zwykłą plecioną, ale wpadłam na pomysł, że zrobię barana. Nie było czasu na myślenie, podzieliłam ciasto na cztery części, a dalej już jakoś poszło. To taka moja Zobacz więcej
Ten przepis został wymyślony po przeczytaniu książek arabskiej kuchni oraz wspomnień z wakacji w Tunezji gdzie miałam okazję spróbować lokalnych potraw. Jak zrobić pastę Harissa przeczytajcie Zobacz więcej
W sobotę byliśmy z Robaczkiem w Krakowie. Głównym celem była wystawa japońskich drzeworytów z widoczkami góry Fuji w Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha- jeśli ktoś nie ma pomysłu na długi Zobacz więcej