baranina duszona

{{headerMessage}}
Baraninę kupiłam przypadkowo, stojąc w kolejce za wołowiną ;) Niestety nie za często można spotkać w sprzedaży baraninę, więc niewiele myśląc nabyłam ją i wrzuciłam do zamrażarki. Tam trochę na mnie Zobacz więcej
Jedynka
Jedynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedynka gotuje
Duszona baranina z dynia

Duszona baranina z dynia 240

1
{{headerMessage}}
Zdaje sobie sprawe, ze baranina ma bardzo specyficzny smak, ktory nie kazdemu odpowiada, ja jednak bardzo lubie jej wyrazny, zdecydowany charakter. W moim domu rodzinnym w ogole nie jadalo sie Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Duszona baranina z kiszoną cytryną

Duszona baranina z kiszoną cytryną 65

1
{{headerMessage}}
do dzisiaj tkwiłabym w przekonaniu ze mogę się bez cytryn obejść, gdyby nie fakt, że znaleźliśmy świetne ich źródło. I nagle okazało się, że są świetne! Że bardzo je lubię, że podkręcają każde danie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od lat fascynuje mnie bułgarska potrawa - giuwecz. Jak by na nią spojrzeć to jest z nią tak jak z naszym bigosem. Co dom i kraina geograficzna to inny. Jest giuwecz z baraniną i jest z wieprzowiną. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosto, szybko i smacznie.. biała kiełbasa 2 -3 cebule smalec przyprawa do steków Kiełbasę włożyć do rondla, zalać zimną wodą. Dodać 2 łyżki smalcu i parzyć na małym ogniu bez przykrycia. Kiełbasę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisów Chilifigi! Będą pierogi, domowy chleb, drożdżówki i serniki, karp z masełkiem i śledzie po kaszubsku. Będzie ogórkowa i barszcz z uszkami, duszona baranina i zupa z dyni. I gorąca czekolada Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Buglama-kuchnia kaukaska

Buglama-kuchnia kaukaska 104

0
{{headerMessage}}
Buglama - to duszone mięso z kurczaka lub baranina z warzywami. Składniki: 1 kg. udek z kurczaka 3 duże bakłażany 2 duże pomidory 2 duże cebule '1 duży kawałek pora 2 ząbki czosnku natka pietruszki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Brzmi dostojnie a tymczasem to prosta i szybka w przyrządzeniu potrawa. Super dodatek do mięsa, szczególnie wieprzowiny i baraniny. 2 – 3 główki czosnku, 50 dkg. pieczarek, 1 łyżka soku z cytryny, 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
harmonizuje z niektórymi potrawami mięsnymi (baranina, dziczyzna) i rybami. Rozmaryn poprawia smak zup jarzynowych, ciemnych sosów, smażonych ziemniaków i pizzy. Szczególnie dobrze komponuje się z Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Domlama - kuchnia uzbecka

Domlama - kuchnia uzbecka 97

0
{{headerMessage}}
Domlama- to duszone warzywa z mięsem. To danie jest bardzo popularne w Azji Srodkowej. Jest bardzo smaczne i pożywne, najbardziej smakuje, gdy się je przygotowuje na otwartym ogniu, ale z garnka też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, maggi do smaku, wsypać mąkę i szybko zamieszać zagęszczając kapustę kotlety pokroić na grube plastry i podać na kapuście, można zjeść z ziemniakami, pieczywem.............SMACZNEGO!!! czubrica Zobacz więcej
bartoldzik
bartoldzik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Facet Na Talerzu
Rogan josh - smak Kaszmiru

Rogan josh - smak Kaszmiru 448

1
{{headerMessage}}
ugotowany ryż do podania W dużej misce wymieszać sok z cytryny, jogurt, sól, połowę rozgniecionego czosnku oraz imbir. Dodać jagnięcinę, wymieszać i przykryć - marynować całą noc w lodówce. W woku Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Pilaw po rosyjsku

Pilaw po rosyjsku 234

1
{{headerMessage}}
i to bardzo często. Oczywiście receptura została przystosowana do upodobań smakowych Rosjan. Składniki 1 szklanka ugotowanego ryżu 20 dag suszonych śliwek bez pestek 2 łyżki rodzynek 1 łyżeczka curry Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś kolejna kulinarna podróż, tym razem do Afryki. Tajine, tagine, tadżin (jak zwał tak zwał) jest tradycyjną i najpopularniejszą potrawą kuchni marokańskiej. Oryginalnie powinno się go przyrządzać w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia świata :D Już niedługo jedziemy na wakacje... Adana Kebab z kaszą pszenną Pilavlik Bulgur, ... w Polskim wydaniu :D SKŁADNIKI 0,5 kg mięsa mielonego (najlepiej baraniny, ale może być też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię dania typu pilaw. Oryginału to nie przypomina indyk to nie jagnięcina czy baranina. Przypraw niektórych brak. Ale ważne , ze zasada przygotowania jest podobna- ryż obsmażany , a potem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kg łopatki wieprzowej (w oryginale jagnięcina, baranina, cielęcina, wołowina) 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 4-5 kulki szpinaku (miałam mrożony brykiet) 2 dość duże łyżki keczupu (bo nie miałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PASTURMAS - mieso suszone - jest powszechna wedlina na terenach srodkowej i zachodniej Azji. Wprawdzie nazwa pochodzi ze slownictwa tureckiego ale ponoc pochodzi z Armenii. Jest wspaniala przekaska, Zobacz więcej
mężczyzna-gotuje
mężczyzna-gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mężczyzna gotuje
Mule po belgijsku

Mule po belgijsku 444

1
{{headerMessage}}
Dawno nie było niczego egzotycznego, prawda? :) Ta potrawa skierowana jest do ludzi lubiących nowości i inne smaki niż ogólnie dostępne. Jeśli chodzi o moje wrażenia, to cóż mogę powiedzieć, mule jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tymianku garść natki pietruszki kubek czerwonego półwytrawnego wina ( najlepiej włoskiego, rzecz jasna) oliwa pieprz, sól (ewentualnie, po naszemu anchois nadają potrawie wystarczająco słony smak) Zobacz więcej