baranina duszona ze śmietaną

Dawno nie było niczego egzotycznego, prawda? :) Ta potrawa skierowana jest do ludzi lubiących nowości i inne smaki niż ogólnie dostępne. Jeśli chodzi o moje wrażenia, to cóż mogę powiedzieć, mule jest Zobacz więcej
Lipiec zleciał nie wiadomo kiedy... Jak pisałam mnóstwo było u nas rocznic, ostatnio świętowaliśmy z połówką 23 lata od dnia ślubu :- ) Dzień spędziliśmy we dwoje wspominając minione lata, oglądając Zobacz więcej
Kuskus wywodzi się z kuchni północno-zachodniej Afryki. Łączy w sobie cechy makaronu i kaszy, jednak jest od nich dużo prostszy w przygotowaniu, ponieważ nie wymaga gotowania. Aby przygotować kuskus, Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam jagnięcinę, w Polsce niedoceniana, trudna nawet do kupienia. Od pewnego czasu pojawia się w jednym ze sklepów sieciowych. Z baraniną spotykałam się od lat dziecięcych, dosyć Zobacz więcej
Bigosy węgierskie różnią się od naszych .W zasadzie jak na nasze oczekiwanie jest to kapusta duszona na ostro z papryką i pomidorami oraz mięsem .Mięso może być różne zależnie od regionu . Począwszy Zobacz więcej
Wyjątkowo znane danie, jednak każdy przepis to inna receptura. Moim zdaniem - zdaniem fanki "dań wypalających kubki smakowe" jest wprost idealne. Przepis jest dość „bogaty” i inny - danie zrobiłam z Zobacz więcej
wiadomości z kraju i ze świata! 25 najlepszych miast świata Social Slider Polecamy 25 najlepszych miast świata Zdrowiej z SCD Dwa skrajne smaki, czyli duszona w winie baranina... bmichalczyk.blog.pl Zobacz więcej
może jedynie polików tu nie mają ;) ), ale także z mięsem z kaczki i baraniną! Jeśli tak ma być zawsze to będę wniebowzięta (mój mąż może nieco mniej - chyba za baraniną nie przepada...za Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Domowy paprykarz jagnięcy

Domowy paprykarz jagnięcy 48

1
kucharska, która nie podaje czasu gotowania. Przepis jest miłą opowieścią o gotowaniu, składniki podane są w przybliżeniu. Moje modyfikacje duże – unikam dodawania mąki, baraninę zamieniam na Zobacz więcej
przygotowywany z równych gatunków mięsa, jak wołowina, cielęcina, baranina, kurczak czy nawet ryba, a od pörkölt odróżnia go przede wszystkim dodatek śmietany. To, co wydawało się na początku Zobacz więcej
, pietruszkowy. W ograniczonej ilości chudy rosół z cielęciny, na esencjonalnych wywarach jarzynowych. PRZECIWWSKAZANE Tłuste, zawiesiste, na wywarach mięsnych, kostnych, grzybowych, zasmażane, Zobacz więcej
przyjęcie karnawałowe! Dziś upieczemy arabskie pierożki, w następnej kolejności falafel, szaszłyczki... (Po inne pomysły dań zapraszamy tu >>) Sambousek to małe pierożkiserwowanejakomezze Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Estragon

Estragon 110

0
smak. W kuchni stosujemy przyprawę w postaci świeżej i suszonej. Należy ją używać w niewielkich ilościach. Estragonem przyprawia się zupy, potrawy z mięs (cielęciny, jagnięciny, baraniny), ryby, sosy Zobacz więcej
sosu.Można go również dodać do pasztetów,zasmażonej kwaszonej kapusty,placków ziemniaczanych.Dodajemy go do potrawy pod koniec gotowania. Estragon Świeże listki dodajemy do twarożku,jajek ugotowanych Zobacz więcej
że zachwyci niejedno podniebienie, tak jak już dawno zachwyciła mnie i moją rodzinę. Dania tikka w kuchni indyjskiej oznaczają, że kawałki mięsa ( kurczaka, baraniny), owoce morza lub ser najpierw Zobacz więcej
do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przygotuj nadzienie. 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku, posiekany 1 szalotka, drobno posiekana 1/2 szk pokrojonego w drobną kostkę bakłażana 1 łyżka kaparów Zobacz więcej
że zachwyci niejedno podniebienie, tak jak już dawno zachwyciła mnie i moją rodzinę. Dania tikka w kuchni indyjskiej oznaczają, że kawałki mięsa ( kurczaka, baraniny), owoce morza lub ser najpierw Zobacz więcej
łyżki oliwy 1 łyżka suszonego tymianku sól i pieprz 4 łyżki mąki 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 1/4 szk czerwonego wina 300 ml śmietany kremówki do sosów świeża natka pietruszki do posypania Zobacz więcej
. Dodawany jest także do ponczów, wódek i likierów. Bazylia - ta aromatyczna przyprawa dodawana jest do sałatek, pasztetów, twarogu, jaj, omletów, zup (fasolowa, cebulowa), sosów, mięsa wieprzowego, Zobacz więcej
i ze świata! NA ŻYWO Anglicy strzelają "do szatni", gramy dalej Social Slider Polecamy NA ŻYWO Anglicy strzelają "do szatni", gramy dalej Zdrowiej z SCD Dwa skrajne smaki, czyli duszona w winie Zobacz więcej