baranina duszona ze śmietaną

Dawno nie było niczego egzotycznego, prawda? :) Ta potrawa skierowana jest do ludzi lubiących nowości i inne smaki niż ogólnie dostępne. Jeśli chodzi o moje wrażenia, to cóż mogę powiedzieć, mule jest Zobacz więcej
Lipiec zleciał nie wiadomo kiedy... Jak pisałam mnóstwo było u nas rocznic, ostatnio świętowaliśmy z połówką 23 lata od dnia ślubu :- ) Dzień spędziliśmy we dwoje wspominając minione lata, oglądając Zobacz więcej
Kuskus wywodzi się z kuchni północno-zachodniej Afryki. Łączy w sobie cechy makaronu i kaszy, jednak jest od nich dużo prostszy w przygotowaniu, ponieważ nie wymaga gotowania. Aby przygotować kuskus, Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam jagnięcinę, w Polsce niedoceniana, trudna nawet do kupienia. Od pewnego czasu pojawia się w jednym ze sklepów sieciowych. Z baraniną spotykałam się od lat dziecięcych, dosyć Zobacz więcej
Bigosy węgierskie różnią się od naszych .W zasadzie jak na nasze oczekiwanie jest to kapusta duszona na ostro z papryką i pomidorami oraz mięsem .Mięso może być różne zależnie od regionu . Począwszy Zobacz więcej
Wyjątkowo znane danie, jednak każdy przepis to inna receptura. Moim zdaniem - zdaniem fanki "dań wypalających kubki smakowe" jest wprost idealne. Przepis jest dość „bogaty” i inny - danie zrobiłam z Zobacz więcej
wiadomości z kraju i ze świata! 25 najlepszych miast świata Social Slider Polecamy 25 najlepszych miast świata Zdrowiej z SCD Dwa skrajne smaki, czyli duszona w winie baranina... bmichalczyk.blog.pl Zobacz więcej
może jedynie polików tu nie mają ;) ), ale także z mięsem z kaczki i baraniną! Jeśli tak ma być zawsze to będę wniebowzięta (mój mąż może nieco mniej - chyba za baraniną nie przepada...za Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Domowy paprykarz jagnięcy

Domowy paprykarz jagnięcy 49

1
kucharska, która nie podaje czasu gotowania. Przepis jest miłą opowieścią o gotowaniu, składniki podane są w przybliżeniu. Moje modyfikacje duże – unikam dodawania mąki, baraninę zamieniam na Zobacz więcej
przygotowywany z równych gatunków mięsa, jak wołowina, cielęcina, baranina, kurczak czy nawet ryba, a od pörkölt odróżnia go przede wszystkim dodatek śmietany. To, co wydawało się na początku Zobacz więcej
, pikantne sery dojrzewające, dżemy, jaja na twardo. ZUPY I SOSY GORĄCE ZALECANE Rosół jarski, mleczne, krupniki z dozwolonych kasz, ziemniaczana, warzywne z dozwolonych warzyw, przecierane, Zobacz więcej
przyjęcie karnawałowe! Dziś upieczemy arabskie pierożki, w następnej kolejności falafel, szaszłyczki... (Po inne pomysły dań zapraszamy tu >>) Sambousek to małe pierożkiserwowanejakomezze Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Estragon

Estragon 119

0
smak. W kuchni stosujemy przyprawę w postaci świeżej i suszonej. Należy ją używać w niewielkich ilościach. Estragonem przyprawia się zupy, potrawy z mięs (cielęciny, jagnięciny, baraniny), ryby, sosy Zobacz więcej
,flaków,ozorków,golonki,nóżek wieprzowych,zup-fasolowej,grochowej,ogonowej,ogórkowej,ziemniaczanej,żurku czy barszczu czerwonego.Dodawany również do marynat takich jak: ze śledzi,smażonych ryb Zobacz więcej
że zachwyci niejedno podniebienie, tak jak już dawno zachwyciła mnie i moją rodzinę. Dania tikka w kuchni indyjskiej oznaczają, że kawałki mięsa ( kurczaka, baraniny), owoce morza lub ser najpierw Zobacz więcej
do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przygotuj nadzienie. 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku, posiekany 1 szalotka, drobno posiekana 1/2 szk pokrojonego w drobną kostkę bakłażana 1 łyżka kaparów Zobacz więcej
że zachwyci niejedno podniebienie, tak jak już dawno zachwyciła mnie i moją rodzinę. Dania tikka w kuchni indyjskiej oznaczają, że kawałki mięsa ( kurczaka, baraniny), owoce morza lub ser najpierw Zobacz więcej
łyżki oliwy 1 łyżka suszonego tymianku sól i pieprz 4 łyżki mąki 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 1/4 szk czerwonego wina 300 ml śmietany kremówki do sosów świeża natka pietruszki do posypania Zobacz więcej
. Dodawany jest także do ponczów, wódek i likierów. Bazylia - ta aromatyczna przyprawa dodawana jest do sałatek, pasztetów, twarogu, jaj, omletów, zup (fasolowa, cebulowa), sosów, mięsa wieprzowego, Zobacz więcej
i ze świata! NA ŻYWO Anglicy strzelają "do szatni", gramy dalej Social Slider Polecamy NA ŻYWO Anglicy strzelają "do szatni", gramy dalej Zdrowiej z SCD Dwa skrajne smaki, czyli duszona w winie Zobacz więcej