baranina rozmaryn

Bardzo smaczna baranina z przepisu jaki znalazłam na stornie kochbar.de Potrzebujemy 1,2 kg baraniny z kością do marynty: 4 ząbki czosnku po 1 łyżeczce - ziaren pieprzu, ziaren kolendry, kuminu, Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 49

0
Jakie przyprawy lubi mięso WIEPRZOWINA czosnek, papryka słodka, gorczyca, kminek, kolendra, majeranek, chili, rozmaryn, liść laurowy, szałwia, tymianek, lubczyk. WOŁOWINA oregano, papryka czerwona, Zobacz więcej
Zapraszam na fb: https://www.facebook.com/jejkuchnia?ref=bookmarks Jogurtowa: Pojemniczek jogurtu wymieszaj z 2 posiekanymi ząbkami czosnku i rozgniecionymi listkami rozmarynu. Idealna do baraniny, Zobacz więcej
Młoda jagnięcina w przeciwieństwie do dojrzałej baraniny posiada łagodniejszy aromat i delikatniejszą strukturę, ale nawet łagodniejszy smak jest dość wyrazisty, dlatego świetnie łączy się z Zobacz więcej
To danie pochodzi z Chorwacji, gdzie przyrządza się je również z baraniny. Przypuszczam, że najlepiej čevapčići smakują upieczone na grillu, ja jednak przygotowałam je na patelni grillowej i były Zobacz więcej
Sól rozmarynowo-limonkowa Bardzo aromatyczna sól Potrzebujemy: 0,25 kg grubej soli morskiej drobno startą skórkę z 1 limonki kilka gałązek rozmarynu makutrę i pałkę do ucierania Do makutry wysypujemy Zobacz więcej
SKŁADNIKI na 2 porcje: makaron pappardelle - 250g 250g baraniny (mięso z udźca) prawdziwki mrożone - kilka sztuk sos fond - można kupić gotowy lub zrobić - ciemny sos do mięs sól, pieprz, czosnek Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Pieczony udziec barani

Pieczony udziec barani 2429

1
W Polsce baranina niestety nie jest zbyt popularna i dlatego tak mało przepisów na to pyszne mięso. Ja – mieszkając w Anglii – mam do niej dostęp i dlatego gorąco polecam to mięso. Ma specyficzny Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Kotleciki z jagnięciny

Kotleciki z jagnięciny 455

0
Coraz częściej gości u nas jagnięcina. Ma specyficzny smak i zapach ale jeśli ją odpowiednio przygotujemy to będzie naprawdę smaczna. Jagnięcina,baranina bardzo dobrze komponuje się z miętą i moja Zobacz więcej
mięsu całkiem innego smaku a dodatkowo zwieńczeniem całego posiłku był kieliszek wina Celebro Argentina www.facebook.com/KlubCelebro. Składniki na kebaby: dla 3 osób 0,5 kg mięsa mielonego z baraniny Zobacz więcej
było przyrządzić. Królik to mięsoczęsto podawane na stół wielkanocny /obok baraniny/we Włoszech i dlatego wybrałam włoską wersjęprzyrządzenia go. Składniki: bulion warzywny do uzupełnienia płynu Zobacz więcej
Jagnięcina i baranina są bardzo popularne w kuchni śródziemnomorskiej. Z tego smacznego mięsa łatwo jest przygotować interesujące danie. Z mięsa nie należy usuwać kości przed smażeniem czy pieczeniem Zobacz więcej
Moje ulubione przyprawy do baraniny to czosnek i rozmaryn. Ostatnio jednak oglądając jakiś program kulinarny dowiedziałam się, że również sardele (anchovy) bardzo pasują do baraniny. Cóż… musiałam to Zobacz więcej
Kuchnia chorwacka jest bardzo zróżnicowana. Możemy w niej znaleźć zarówno mięsa, jak i owoce morza i ryby. W części kontynentalnej tego kraju przeważają dania z baraniny, jagnięciny i wieprzowiny, Zobacz więcej
ziół i przypraw: do curry:kurkuma, imbir, kardamon, korzeń lubczyku, kolendra, pieprz czarny, papryka słodka, chili,cynamon. do pizzy:bazylia, oregano, cebula, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, Zobacz więcej
Zdaje sobie sprawe, ze baranina ma bardzo specyficzny smak, ktory nie kazdemu odpowiada, ja jednak bardzo lubie jej wyrazny, zdecydowany charakter. W moim domu rodzinnym w ogole nie jadalo sie Zobacz więcej