baranina w rosole

jacinto
jacinto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Najsmaczniejszy
Warszawski rosół z baraniny

Warszawski rosół z baraniny 1350

2
{{headerMessage}}
Bardzo łatwy i zaskakująco smaczny rosół z baraniny. Przepis dostałem od pani, która mi sprzedała żeberka baranie na Hali Mirowskiej w Warszawie. Daniejest ekstremalnie proste do zrobienia, wymaga Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wolno pieczony karczek barani Baranina nie jest łatwo dostępna, dlatego rzadko gości na naszym stole. Poza tym te opowieści, że twarda i śmierdzi. Może z jakiegoś starego barana tak jest, ale nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SMAK ORIENTU Tym razem pilaw, który był w XVI wieku bardzo popularną potrawą ze Wschodu. Składał się z ryżu z dodatkiem baraniny lub ryb smażonych w oleju lub gotowanych w rosole. Doczekał się wielu Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Kołduny w rosole

Kołduny w rosole 518

1
{{headerMessage}}
Od kiedy zobaczyłam konkurs z Maggi w roli głównej to cały czas o nim myślałam i nic poza rosołem i krupnikiem których nie wyobrażam sobie bez kropelki maggi nie przychodziło mi do głowy. Wczoraj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lipiec zleciał nie wiadomo kiedy... Jak pisałam mnóstwo było u nas rocznic, ostatnio świętowaliśmy z połówką 23 lata od dnia ślubu :- ) Dzień spędziliśmy we dwoje wspominając minione lata, oglądając Zobacz więcej
bagatelka
bagatelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pychotka
Niedzielny rosół z makaronem

Niedzielny rosół z makaronem 164

0
{{headerMessage}}
Rosół– niezagęszczana (w odróżnieniu od większości innych zup)zupazdrobiu(najczęściejkurylub kurczaka) lubwołowinyalbobaraniny, sporządzana nawywarzemięsno-warzywnym; może być z dodatkiem mięsa Zobacz więcej
Betti Blue
Betti Blue Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Betti
Rosół wołowo-drobiowy

Rosół wołowo-drobiowy 915

1
{{headerMessage}}
, kaszą jaglaną, kaszą kukurydzianą. Mięso użyć do farszu naleśnikowego. Jeśli chcemy, aby rosół był silnie rozgrzewający, gotujemy go tylko na wołowinie, cielęcinie lub baraninie. Źródło przepisu: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w XVI i XVII wieku potrawa wschodnia, złożona z ryżu z dodatkiem baraniny, ryb i kurczaka smażonych w oliwie lub gotowanych w rosole, z dodatkiem dużej ilości ostrych korzeni. O to i on! pierś z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co na dzisiaj? Proponuję obiad dla zapracowanych, ale lubiących dobrze I smacznie zjeść- w 30 min. Kurczak pilaw. Skad pochodzi potrawa? Pilaw (także pilau, pulau, pulao, płow, pilaf, pilafi) -potrawa Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Kibiny - pierogi karaimskie

Kibiny - pierogi karaimskie 1185

1
{{headerMessage}}
Poleca: Wrublik W Trokach jest wiele kawiarenek urządzonych w stylu rustykalnym, gdzie można spróbować tradycyjnych dań karaimskich – kibinów. Są to pierożki nadziewane mięsem, które ma być koniecznie Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Kołduny z wołowiną

Kołduny z wołowiną 214

0
{{headerMessage}}
Prawdziwe kołduny są z baraniny, ale z wielu powodów zastępuję je wołowiną. Jednak inne wariacje są właściwie niedopuszczalne. Farsz do kołdunów jest lekko twardawy, do ciasta wkłada się mięso surowe, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Te pierożki chodziły za mną od roku :) a dopiero dzisiaj odważyłam się je zrobić, widocznie wolny czas na macierzyńskim mi służy. Oryginalne Chinkali powinny być zrobione z baraniny lub wołowiny , w Zobacz więcej
Paszczaki gotują
Paszczaki gotują Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paszczaki gotują
Kołduny

Kołduny 163

1
{{headerMessage}}
Wpis Kołduny pochodzi z bloga Paszczaki gotują Kołduny. Baraniny, która powinna się w nich znaleźć nie dostaliśmy, ale i tak wyszły mega dobre. Wszystko za sprawą smalcu w farszu, który nadał moc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj kilka słów o tym, jak dobierać przyprawy do konkretnych dań, garść wskazówek odnośnie tego, co do czego pasuje. Co czym przyprawiać? Zupy: Fasolowa:liść laurowy, czerwona papryka, cebula, Zobacz więcej
PatiGotuje
PatiGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PatiGotuje
Chinkali z mięsem

Chinkali z mięsem 90

4
{{headerMessage}}
Dzisiaj po raz kolejny wracamy do gruzińskich smaków. Tym razem są to chinkali. To pierożki, które w oryginale przygotowuje się z surowej mielonej jagnięciny lub baraniny w kształcie sakiewki. Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Jak jeść chinkali?

Jak jeść chinkali? 100

0
{{headerMessage}}
mięsem. Nie należy spodziewać się delikatnego, cienkiego ciasta, nie udałoby się ugotować chinkali gdyby nie "solidne", szczelnie zlepione ciasto. Przygotowuje się je umieszczając kulkę surowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, żabich udek, ryb i owoców morza, Coq au vin, Quiche lorraine, Foie gras, zupy cebulowej Koniecznie przywieźcie: HISZPANIA: Koniecznie spróbujcie: flanu, kremu Katalońskiego, wszelkich hiszpańskich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obiad. Tradycyjnie farsz do pielmieni to mieszanka mięsa wołowego, wieprzowego i baraniny, jednak nie każdy lubi słodkawy smak tej ostatniej, więc w tym przepisie ograniczymy się do mięsa Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Tatarskie kołduny

Tatarskie kołduny 362

1
{{headerMessage}}
z dzieciństwa. Przygotowanie tatarskich kołdunów nie jest trudne, trudne jest przygotowanie odpowiedniego farszu. Odpowiedni farsz to taki, który podczas gotowania wypuszcza sok który wypijamy jedząc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Właściwie to nie przepadam za baraniną, jak wącham mięso to od razu wiem, że to baran :p. Ale podjęłam wyzwanie, także wszystkiego muszę spróbować. O dziwo danie było nawet smaczne, kwestia smaku. Zobacz więcej