barany

madzia2
madzia2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Baranie szaszłyki

Baranie szaszłyki 211

0
{{headerMessage}}
Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne baranie szaszłyki. Do ich przygotowania potrzebujesz: mięsa z baraniny, czosnku, cebuli, czerwonego wina, cząbru i kolendry. Składniki: kg baraniego mięsa Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Baranie kąski

Baranie kąski 70

0
{{headerMessage}}
Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne baranie kąski. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: mięsa z baraniny, wina półwytrawnego, tymianku, majeranku i rozmarynu. Składniki: 1/2 kg mięsa Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mama Gotuje
Panierowane baranie jądra

Panierowane baranie jądra 571

0
{{headerMessage}}
Tym razem baranie jądra w panierce. Jeśli o mnie chodzi, ta wersja baranich jąder bardziej mi smakowała. Są to po prostu niewielkie kotleciki, bardzo delikatne i smaczne. Ja jako dodatek do kotlecików Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Barani szaszłyk przepisu Ewy

Barani szaszłyk przepisu Ewy 127

0
{{headerMessage}}
Sprawdzone i pyszne przepisy na potrawy z baraniny. Tym razem przepis na barani szaszłyk. Do jego wykonania potrzebujesz: mięso z baraniny, rozmarynu, majeranku, imbiru i oliwy z oliwek. Składniki: 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 3 sztuki. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na babkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 3 sztuki. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na babkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Pieczony udziec barani

Pieczony udziec barani 3590

1
{{headerMessage}}
W Polsce baranina niestety nie jest zbyt popularna i dlatego tak mało przepisów na to pyszne mięso. Ja – mieszkając w Anglii – mam do niej dostęp i dlatego gorąco polecam to mięso. Ma specyficzny Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Gulasz barani w wolnowarze

Gulasz barani w wolnowarze 484

0
{{headerMessage}}
Bardzo lubię baraninę. Niestety nie często ją kupuję. Tym razem udało mi się kupić baranią łopatkę bez kości ale nie była zbyt ładna. Najlepszym pomysłem był barani gulasz. A że gulasz i wolnowar to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 1 sztukę. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto piaskowe: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 1 sztukę. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto piaskowe: Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Udziec barani w wolnowarze

Udziec barani w wolnowarze 69

0
{{headerMessage}}
młodego barana, z kością 8 ząbków czosnku 2 gałązki świeżego rozmarynu igiełki oberwane sól, pieprz (u mnie kolendrowy) 2 - 3 łyżki oliwy 2 gałązki rozmarynu do pieczenia 2 szklanki czerwonego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, po czym przekładane pastą i podgrzewane w mikrofali; żałosny efekt na zdjęciu poniżej). Po obejrzeniu wystawy udaliśmy się do restauracji Pod Baranem na ulicy Św. Gertrudy na obiad. Wnętrze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wolnego czasu nadrabiam książkowe zaległości. Pałaszując krem kalafiorowy liczyłam więc barany razem z Paulem Martinem. Generalnie książka całkiem ciekawa, chociaż przy niektórych rozdziałach Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Dzik z baranem na słodko

Dzik z baranem na słodko 254

0
{{headerMessage}}
. Niewiele droższa jest baranina. Do tego dania kupiłem udziec barani bez kości. Mięso zostało kupione zamrożone, dlatego nie wymagało długiego procesu marynowania i już po kilku godzinach skruszało. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miałam chałkę upiec, taką zwykłą plecioną, ale wpadłam na pomysł, że zrobię barana. Nie było czasu na myślenie, podzieliłam ciasto na cztery części, a dalej już jakoś poszło. To taka moja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Udziec barani pieczony w ziołach | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Andrzej Pastuszak, rocznik '73. W branży gastronomicznej zleciały mu 23 lata. Lata Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za oknem znowu deszcz. Głowa mi pęka :(... Nie lubię tego. Ale mam dla Was dzisiaj mojego konkursowego barana pomarańczowego z polewą i posypką migdałową. Prosty, pyszny, rozpływający się w ustach. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
octem jabłkowym jest krucha, traci zapach barani, żeberka wystarczy moczyć całą noc, większe mięsa jak kulka czy inne można do 2-3 dni co jakiś czas je obracając w trakcie moczenia = umyte porcje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jałowcem. Gulasz barani wyszedł miękki, sos pyszny. Jeśli tylko możecie jeść ziemniaki, podajcie go z kopytkami. Marzyłam o nich cały czas podczas jedzenia obiadu (choć z kaszą gryczaną niepaloną też Zobacz więcej