bardzo dobry jabłecznik

{{headerMessage}}
Jabłeczniknajlepszy - przepis Marty Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami O mnie Top 10 Zdrowa żywność Bezglutenowe Księga Gości Kontakt Jabłecznik – najlepszy Kiedy zobaczyłam u Kasi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis mojej mamy ...... To najlepszy jabłecznik jaki kiedykolwiek jadłam! Jabłeczniki najlepsze są na ciepło, więc od razu po upieczeniu w niewyjaśnionych okolicznościach zniknęło pół blachy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jabłecznik z lukrem na kruchym spodzie Przeróżnych jabłeczników na blogach mnóstwo. To jedno z tych ciast, które zawsze będzie lubiane przez większość z nas. Ja osobiście jabłecznik bardzo lubię, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisów na ciasta z jabłkami jest tyle ile gospodyń domowych. Kruche szarlotki, francuskie rożki, rolady, biszkopty z jabłkami i bitą śmietaną, drożdżówki, przekładańce… ja sama upiekłam już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przed weekendem przepis na absolutnie najlepsze ciasto tej jesieni. Jest w nim wszystko, co najbardziej lubię o tej porze roku – pyszne jabłka, chrupiące orzechy i niesamowita słodycz bezy. Mimo, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
NAJLEPSZY DOMOWY JABŁECZNIK BABCI ANI – przepis na to proste ciasto jest w mojej rodzinie od lat, pieką je kolejne pokolenia i zawsze tak samo dobrze smakuje, zawsze wychodzi i szybko znika . To Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Naprawdę nie sądziłam, że jakiś jabłecznik przebije wersję z budyniem z ostatniego postu. A jednak... uległam półkruchemu, ciasteczkowemu, ale jednocześnie delikatnemu, lekkiemu, puszystemu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jabłecznik najwspanialszy na świecie! Nigdy wcześniej tak dobrego ciasta nie jadłam :) Zasługi należą się wiórkom kokosowym, a raczej kokosowej kruszonce, bo to właśnie dzięki niej jabłecznik jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Subiektywnie rzecz ujmując oczywiście. Mamy przerwę w upałach. Rozpętało się nad Szczecinem małe piekiełko. Pada deszcz, wieje wiatr, błyska się, grzmi… Bardzo. Jesienny jabłecznik jest więc idealny. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przy piątku zdradzę Wam mój sekret.Dotyczy on czegoś wyjątkowo pysznego. Jabłecznika...Najlepszego pod słońcem. Kruchy spód, duże kawałki jabłek, masa budyniowa i lśniąca beza. Spróbujecie? Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy przychodzi weekend zazwyczaj pieczemy coś słodkiego. A co może być jesienią lepsze od domowego jabłecznika? Tylko jabłecznik na kefirze! :) Nie będę się dużo rozpisywać, bo po prosu trzeba go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powodów do dumy mamy z pewnością wiele, ale bez zagłębiania się w szczegóły powiem, że dziś chodzi mi o jabłka. I pomimo wpadki na Narodowym nadal zamierzam chodzić z czołem zadartym ku niebu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poniżej podaję przepis na najsmaczniejszy jabłecznik. Pierwszy raz jadłam go na 2 roku studiów. Przywiozła go moja kochana współlokatorka po wizycie u swojej mamy. Do dziś pamiętam jego smak. Był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
2. W celu przygotowania ciasta należy mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie przesiekać z nią tłuszc z. Potem dodać żółtka, cukier i śmietanę i wszystko dokładnie zagnieść. Następnie Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mała Kawiarenka
Jabłecznik Mamy - najlepszy!

Jabłecznik Mamy - najlepszy! 182

0
{{headerMessage}}
Uwielbiam ten jabłecznik, bo zawsze pachnie domem. Uwielbiam go, bo smakuje inaczej. Uwielbiam go jeszcze bardziej, gdy piecze go moja mama. Tradycyjny, z tartymi jabłkami i cynamonem. Składniki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szarlotka lub jak kto woli jabłecznik, to świetne ciasto do kawy czy herbaty. Jesień daje nam wspaniałe możliwościowy wypróbowania rożnego rodzaju jabłek. Ja jak mam dość słodkie jabłka dodaję sok z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto posypać cukrem pudrem. Jabłecznik gotowy Ja uwielbiam szarlotkę w połączeniu z mocną herbatą z cytryną (bez cukru!). Duża porcja ciasta, gorąca herbata i kolejny odcinek Gotowych na wszystko – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Absolutnie trzeba to ciasto zrobić. Jest delikatne, półkruche, mięciutkie, z pysznie jabłkowym wnętrzem. Jabłek nie trzeba przesmażać, wystarczy obrać i pokroić na połówki. Bardzo dobre ciasto, które Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten jabłecznik upiekła moja Mama. Zasmakował mi tak bardzo, że musiałam go sfotografować i opublikować na blogu. JEST REWELACYJNY! Wilgotny, nie za słodki, a ta kruszonka to po prostu mistrzostwo :D Zobacz więcej