Przepis na barolo

Powiązane przepisy:

Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo & Friends

Barolo & Friends 50

Włochy to oczywistość – wspaniałe zabytki, zniewalająca przyroda oraz doskonałe jedzenie i dużo wina. W powierzchni upraw, produkcji oraz spożyciu wina na głowę zawsze są w pierwszej światowej trójce. Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Barolo & Friends

Barolo & Friends 95

Ostatnio próbowaliśmy win Barolo i smakołyków pochodzących z Piemontu. Wina z Barolo są długo dojrzewające, ale i długowieczne. Można łatwo wśród nich znaleźć swoje ulubione smaki.Degustowaliśmy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo i Przyjaciele

Barolo i Przyjaciele 31

Ktoś kiedyś powiedział, że Barolo to raj dla miłośników wina i nie trudno się z tym stwierdzeniem nie zgodzić. Rokrocznie namiastkę tego raju możemy odkrywać dzięki Magazynowi Wino, które organizuje Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TAPENDA
Risotto z Barolo

Risotto z Barolo 44

Rubinowe risotto, dlaczego nie ! Składniki: · 100 g ryżu Arbrorio * · 2-3 ząbki czosnku · szklanki czerowonego wina Barolo lub innego czerwonego wina · 5 sztuk szparagów świeżych lub mrożonych · 4-5 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo & Friends - część I

Barolo & Friends - część I  89

10 września w Warszawie w hotelu Bristol odbyła się degustacja win z Piemontu – Barolo & Friends podczas której oprócz degustacji win odbyło się seminarium kulinarne z włoskimi producentami Zobacz więcej
KrytykKulinarny.pl
KrytykKulinarny.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Krytyk Kulinarny
Gęś, Barolo i Szafa

Gęś, Barolo i Szafa 149

Gościom Szafy wigilia św. Marcina pozostanie w pamięci na długo. Na stołach gęsina, w kieliszkach wino a w powietrzu oczekiwanie na otwarcie jedynej w swoim rodzaju butelki. Ha, ale cóż to za butelka! Zobacz więcej
Wczorajsze słowa o Barolo & Friends Event są już tylko poprzednim postem, należącym do przeszłości. Dzisiaj natomiast opiszę to, co zasługuje na miano dobrego i lepszego elementu wieczoru, czyli Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
100 smaków
T-bone stek i Barolo

T-bone stek i Barolo 249

Każdy facet ma takie dni, w których potrzebuje po prostu dobrego steka i Barolo. Liczba porcji: &nbsp 1 T-bone steak o wadze 500 g i grubości 2,5 cm2 łyżki kolorowego pieprzu w ziarnach1 szczypta Zobacz więcej
Przyjemność od święta Wybrać króla włoskich win jest zdecydowanie trudno, tak więc raczej powinno się mówić w tym wypadku o wielu książętach. I tak wśród nich z pewnością umieścić należy Barolo. Wino Zobacz więcej
Barbera to szczep winorośli, który ma długą tradycję upraw. Obecnie dziś we Włoszech wino Barbera stanowi, ponad połowę całej produkcji win czerwonych regionu Piemont. Wina wytwarzane z tego szczepu Zobacz więcej
Jak powinien smakować dobry parmezan? Jak odróżnić ser młody od dojrzałego? Jaki jest związek między zmęczoną krową a smakiem pleśniowego sera? Dziś odpowiem na kilka zasadniczych pytań serowych oraz Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Pierś gęsi w winie

Pierś gęsi w winie 15139

4 piersi gęsi bez kości, butelka czerwonego wina wytrawnego, garść majeranku, 3 ząbki czosnku, 8 goździków, 12 ziaren pieprzu czarnego, 12 kuleczek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, łyżka soli, Zobacz więcej
Jesień to czas, gdy natura dzieli się swymi darami z człowiekiem. 10 września 2012 w Hotelu Bristol w Warszawie pod patronatem Magazynu Wino odbyło się spotkanie Barolo & Frieds, gdzie mogliśmy Zobacz więcej
Spóźnione, ale szczere. Prosto z serca. Opinie i wrażenia dotyczące eventu, na którym miałam przyjemność - lub tylko okazję – być w ostatnią środę, 24 kwietnia 2013. Wszelkie przewodniki i przewodnicy Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Barolo&Friends Event

Barolo&Friends Event 20

Prześlij komentarz Dziekuję bardzo za komentarz. Pozdrawiam serdecznie Dota zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa Zobacz więcej
Dogliani „Sori dij But” DOCG 2011 Annamaria Abbona, Dolcetto 100%, alc. 13,5% Czerwone wytrawne wino o soczystej czerwieni. Na nosie subtelnie, eleganckie, czarujące bogactwem ziemi Zobacz więcej
O parkowaniu w Centrum Warszawy napisano już dużo, więc pominę ten temat milczeniem. Udało się to najważniejsze. Na trzecim piętrze na Mysiej 3 – Bar Cenzura. A w nim degustacja. Vini e Affini Zobacz więcej
Mozela winnice 5. Pago dei Fusi 2005, DOCG Taurasi, Terredora www.terredora.com Brak importera w Polsce, mamy nadziję, że już niedługo, bo wino nietuzinkowe. Wino zrobione w Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Ser Bursztyn

Ser Bursztyn 216

skip to main | skip to sidebar Ser Bursztyn Bursztyn to ser o kolorze żółtym z bardzo rzadko rozstawionymi małymi dziurami. Jest to ser pleśniowy twardy. Wytwarzany z najlepszego mleka krowiego z Zobacz więcej
II MAŁOPOLSKA JESIEŃ ENOLOGICZNA 2016 - INAUGURACJA WYDARZENIA Po raz drugi w Krakowie świętujemy wino i winiarstwo! Małopolska Jesień Enologiczna jest jednym z największych wydarzeń branży Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: