barolo

ZOBACZ TAKŻE:

Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Barolo & Friends

Barolo & Friends 89

0
Ostatnio próbowaliśmy win Barolo i smakołyków pochodzących z Piemontu. Wina z Barolo są długo dojrzewające, ale i długowieczne. Można łatwo wśród nich znaleźć swoje ulubione smaki.Degustowaliśmy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo & Friends

Barolo & Friends 48

0
%. Region Piemontu szczyci się 45 winami klasy DOC. „Wyższą klasę„ stanowią wina DOCG ( litera G - garantita oznacza, że pochodzenie i jakość wina są nie tylko kontrolowane, ale i gwarantowane przez Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Risotto z Barolo

Risotto z Barolo 42

0
Rubinowe risotto, dlaczego nie ! Składniki: · 100 g ryżu Arbrorio * · 2-3 ząbki czosnku · szklanki czerowonego wina Barolo lub innego czerwonego wina · 5 sztuk szparagów świeżych lub mrożonych · 4-5 Zobacz więcej
10 września w Warszawie w hotelu Bristol odbyła się degustacja win z Piemontu – Barolo & Friends podczas której oprócz degustacji win odbyło się seminarium kulinarne z włoskimi producentami Zobacz więcej
Gościom Szafy wigilia św. Marcina pozostanie w pamięci na długo. Na stołach gęsina, w kieliszkach wino a w powietrzu oczekiwanie na otwarcie jedynej w swoim rodzaju butelki. Ha, ale cóż to za butelka! Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo i Przyjaciele

Barolo i Przyjaciele 30

0
Ktoś kiedyś powiedział, że Barolo to raj dla miłośników wina i nie trudno się z tym stwierdzeniem nie zgodzić. Rokrocznie namiastkę tego raju możemy odkrywać dzięki Magazynowi Wino, które organizuje Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
T-bone stek i Barolo

T-bone stek i Barolo 172

0
Każdy facet ma takie dni, w których potrzebuje po prostu dobrego steka i Barolo. Liczba porcji: &nbsp 1 T-bone steak o wadze 500 g i grubości 2,5 cm2 łyżki kolorowego pieprzu w ziarnach1 szczypta Zobacz więcej
enolog A. Strucchi: „(…) pięcio- lub sześcioletnie wino Barbera będzie stanowiło doskonały dodatek do pieczonych mięs podobnie jak Barolo, od którego zdaniem wielu jest nawet lepsze.'' Doskonale Zobacz więcej
Jesień to czas, gdy natura dzieli się swymi darami z człowiekiem. 10 września 2012 w Hotelu Bristol w Warszawie pod patronatem Magazynu Wino odbyło się spotkanie Barolo & Frieds, gdzie mogliśmy Zobacz więcej
było i głaskać po głowie.. Dla zdecydowanie większej reszty, która nie zdołała jeszcze dojść ‘do koryta’, zostało trochę okruszków. Kolejnej dostawy, tak bardzo promowanych w materiałach reklamowych, Zobacz więcej
Wczorajsze słowa o Barolo & Friends Event są już tylko poprzednim postem, należącym do przeszłości. Dzisiaj natomiast opiszę to, co zasługuje na miano dobrego i lepszego elementu wieczoru, czyli Zobacz więcej
Przyjemność od święta Wybrać króla włoskich win jest zdecydowanie trudno, tak więc raczej powinno się mówić w tym wypadku o wielu książętach. I tak wśród nich z pewnością umieścić należy Barolo. Wino Zobacz więcej
Jak powinien smakować dobry parmezan? Jak odróżnić ser młody od dojrzałego? Jaki jest związek między zmęczoną krową a smakiem pleśniowego sera? Dziś odpowiem na kilka zasadniczych pytań serowych oraz Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Barolo&Friends Event

Barolo&Friends Event 19

0
Prześlij komentarz Dziekuję bardzo za komentarz. Pozdrawiam serdecznie Dota zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa Zobacz więcej
Dogliani „Sori dij But” DOCG 2011 Annamaria Abbona, Dolcetto 100%, alc. 13,5% Czerwone wytrawne wino o soczystej czerwieni. Na nosie subtelnie, eleganckie, czarujące bogactwem ziemi Zobacz więcej
Tagliatelle z suszonymi pomidorami i kurkami Naprawdę pyszne i proste. Użyłam tagliatelle z piemonckim winem Barolo. Jest z razowej mąki i ma wyczuwalny smak wina... Można go oczywiście zastąpić innym Zobacz więcej
w przypadku parmezanu czy Grana Padano, oraz serwowany w pokojowej temperaturze. Beczkowe wytrawne - Barolo, Rioja, Amarone, długo leżakujące wina półwytrawne -Tokaj, Sauternes, Madera, Marsala. wg. Zobacz więcej
Postanowiliśmy przygotować nasze pierwsze risotto. Po pomoc udaliśmy się do specjalistów, Włochów i ich kulinarnej biblii, "The silver spoon". Składniki: 100 g suszonych grzybów, użyliśmy borowików i Zobacz więcej
Postanowiliśmy przygotować nasze pierwsze risotto. Po pomoc udaliśmy się do specjalistów, Włochów i ich kulinarnej biblii, "The silver spoon". Składniki: 100 g suszonych grzybów, użyliśmy borowików i Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Jak żyć po maratonie?

Jak żyć po maratonie? 56

0
. Jest mostek, jest bajorko i na odcinku bajorkowy bardzo rzadko spotykam jakiś ludzi. Nic to trening wybiegany (choć to słowo trochę na wyrost). Dziś degustacja Barolo i seminarium. Długi dzień się Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: