barolo

ZOBACZ TAKŻE:

Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Barolo & Friends

Barolo & Friends 95

0
{{headerMessage}}
Ostatnio próbowaliśmy win Barolo i smakołyków pochodzących z Piemontu. Wina z Barolo są długo dojrzewające, ale i długowieczne. Można łatwo wśród nich znaleźć swoje ulubione smaki.Degustowaliśmy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo & Friends

Barolo & Friends 50

0
{{headerMessage}}
%. Region Piemontu szczyci się 45 winami klasy DOC. „Wyższą klasę„ stanowią wina DOCG ( litera G - garantita oznacza, że pochodzenie i jakość wina są nie tylko kontrolowane, ale i gwarantowane przez Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Risotto z Barolo

Risotto z Barolo 43

0
{{headerMessage}}
Rubinowe risotto, dlaczego nie ! Składniki: · 100 g ryżu Arbrorio * · 2-3 ząbki czosnku · szklanki czerowonego wina Barolo lub innego czerwonego wina · 5 sztuk szparagów świeżych lub mrożonych · 4-5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
10 września w Warszawie w hotelu Bristol odbyła się degustacja win z Piemontu – Barolo & Friends podczas której oprócz degustacji win odbyło się seminarium kulinarne z włoskimi producentami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gościom Szafy wigilia św. Marcina pozostanie w pamięci na długo. Na stołach gęsina, w kieliszkach wino a w powietrzu oczekiwanie na otwarcie jedynej w swoim rodzaju butelki. Ha, ale cóż to za butelka! Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo i Przyjaciele

Barolo i Przyjaciele 30

0
{{headerMessage}}
Ktoś kiedyś powiedział, że Barolo to raj dla miłośników wina i nie trudno się z tym stwierdzeniem nie zgodzić. Rokrocznie namiastkę tego raju możemy odkrywać dzięki Magazynowi Wino, które organizuje Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
T-bone stek i Barolo

T-bone stek i Barolo 196

0
{{headerMessage}}
Każdy facet ma takie dni, w których potrzebuje po prostu dobrego steka i Barolo. Liczba porcji: &nbsp 1 T-bone steak o wadze 500 g i grubości 2,5 cm2 łyżki kolorowego pieprzu w ziarnach1 szczypta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
enolog A. Strucchi: „(…) pięcio- lub sześcioletnie wino Barbera będzie stanowiło doskonały dodatek do pieczonych mięs podobnie jak Barolo, od którego zdaniem wielu jest nawet lepsze.'' Doskonale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień to czas, gdy natura dzieli się swymi darami z człowiekiem. 10 września 2012 w Hotelu Bristol w Warszawie pod patronatem Magazynu Wino odbyło się spotkanie Barolo & Frieds, gdzie mogliśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
było i głaskać po głowie.. Dla zdecydowanie większej reszty, która nie zdołała jeszcze dojść ‘do koryta’, zostało trochę okruszków. Kolejnej dostawy, tak bardzo promowanych w materiałach reklamowych, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczorajsze słowa o Barolo & Friends Event są już tylko poprzednim postem, należącym do przeszłości. Dzisiaj natomiast opiszę to, co zasługuje na miano dobrego i lepszego elementu wieczoru, czyli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyjemność od święta Wybrać króla włoskich win jest zdecydowanie trudno, tak więc raczej powinno się mówić w tym wypadku o wielu książętach. I tak wśród nich z pewnością umieścić należy Barolo. Wino Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak powinien smakować dobry parmezan? Jak odróżnić ser młody od dojrzałego? Jaki jest związek między zmęczoną krową a smakiem pleśniowego sera? Dziś odpowiem na kilka zasadniczych pytań serowych oraz Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Barolo&Friends Event

Barolo&Friends Event 19

0
{{headerMessage}}
Prześlij komentarz Dziekuję bardzo za komentarz. Pozdrawiam serdecznie Dota zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dogliani „Sori dij But” DOCG 2011 Annamaria Abbona, Dolcetto 100%, alc. 13,5% Czerwone wytrawne wino o soczystej czerwieni. Na nosie subtelnie, eleganckie, czarujące bogactwem ziemi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tagliatelle z suszonymi pomidorami i kurkami Naprawdę pyszne i proste. Użyłam tagliatelle z piemonckim winem Barolo. Jest z razowej mąki i ma wyczuwalny smak wina... Można go oczywiście zastąpić innym Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Ser Bursztyn

Ser Bursztyn 212

0
{{headerMessage}}
w przypadku parmezanu czy Grana Padano, oraz serwowany w pokojowej temperaturze. Beczkowe wytrawne - Barolo, Rioja, Amarone, długo leżakujące wina półwytrawne -Tokaj, Sauternes, Madera, Marsala. wg. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Postanowiliśmy przygotować nasze pierwsze risotto. Po pomoc udaliśmy się do specjalistów, Włochów i ich kulinarnej biblii, "The silver spoon". Składniki: 100 g suszonych grzybów, użyliśmy borowików i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Postanowiliśmy przygotować nasze pierwsze risotto. Po pomoc udaliśmy się do specjalistów, Włochów i ich kulinarnej biblii, "The silver spoon". Składniki: 100 g suszonych grzybów, użyliśmy borowików i Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Jak żyć po maratonie?

Jak żyć po maratonie? 56

0
{{headerMessage}}
. Jest mostek, jest bajorko i na odcinku bajorkowy bardzo rzadko spotykam jakiś ludzi. Nic to trening wybiegany (choć to słowo trochę na wyrost). Dziś degustacja Barolo i seminarium. Długi dzień się Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: