baron

, po których czuć w ustach smak szafranu. A takie właśnie warsztaty organizuje Frisco Fresh. A z Aleksandrem Baronem nie mogło być inaczej. Okiełznaliśmy przepiórki. I to w mig. Aksamitne puree Zobacz więcej
Manfred Von Richthofento niemiecki lotnik, największy as myśliwski okresu I wojny światowej, nazywany Czerwonym Baronem. Odniósł 80 zwycięstw powietrznych oficjalnie uznanych. Pierwszą wojnę światową Zobacz więcej
wystawowym Mile połączonym z warsztatami prowadzonymi przez Aleksandra Barona. Po krótkiej prezentacji produktów uczestnicy mieli możliwości sprawdzenia patelni i garnków. Nie chodziło jednak o Zobacz więcej
podkreślałó smak głównego składnika, uzupełniało go i dodawało niebanalnego charakteru. Lawendowy karmel do wątróbek suma, pachnące waniliowo-tanicznym dymem masło do delikatnej głowizny z karpia czy Zobacz więcej
poznania innych blogerów. To co ma być częścią wspólną wszystkich spotkań to dbałość o szczegóły i używanie produktów najlepszej jakości. Trzeba przyznać, że mięso przepiórki do najtańszych nie Zobacz więcej
W zeszły czwartek znowu gościliśmy na Smolnej 8, tym razem Frisco.pl zaplanowało bliższe spotkanie z przepiórkami! Naszym mentorem był Aleksander Baron z Solec 44! Cały październik był dla nas mocno Zobacz więcej
zmysłowej larwie trutnia w obrazoburczym plastrze miodu powiedzieli basta, bo czara goryczy w końcu się przelała. Kilka dni po kolacji na forum publicznym pojawiły się pierwsze recenzje kolacji, Zobacz więcej
. fot. rjrgmc28 - Okradły mnie zjawy! – wyrzucił z siebie z przerażeniem baron Eu’Stachy Poćwierć-Póchacz, nerwowo przecierając poczerwieniałą twarz organdynową chusteczką z butonierki – Słyszysz? Zobacz więcej
Jacques Gajówka syn polskich emigrantów, którzy w 1933 roku przyjechali do Francji, obecnie w Beaujolais wytwarza wina. Znakiem rozpoznawczym Gajówki jest wieloznaczna etykieta, która przedstawia: Zobacz więcej
Czas na drugą część weekendowego męskiego gotowania. Wreszcie znalazłam czas by sporządzić coś ze wspaniałej książki Suwała, Baron i inni (tak wspaniałej, że nawet Luby nie kręcił na nią nosem, tak Zobacz więcej
– śniadanie z Pawłem Suwałą, Aleksandrem Baronem i innymi, którzy zaprezentowali kilka dań z książki (a jakże!) „Suwała, Baron i inni - przepisy i opowieści”. Oczywiście jak to na imprezie Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Camilla24
Camilla24 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Camilla w kuchni
Zupa fasolowa Baron

Zupa fasolowa Baron 26

3
· wywar warzywny 1,5 L · fasola biała 1/2 szkl · pieczarki 5-7 szt · marchew · pietruszka · tłuszcz · pomidory 2 szt · szynka wędzona 15 dag · śmietana 18 proc 1/21 szkl · mąka pszenna 1-2 łyżki · Zobacz więcej
czwartek, 03 lipca 2014 środa, 02 lipca 2014 wtorek, 01 lipca 2014 poniedziałek, 30 czerwca 2014 niedziela, 29 czerwca 2014 sobota, 28 czerwca 2014 | < Lipiec 2014 > | Pn Wt Śr Cz Pt So N 1 2 3 Zobacz więcej
Chimek
Chimek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuryer Cyniczny
Sobotnie Gumbo

Sobotnie Gumbo 233

0
Oto przepis, który Papa Chimek wspólnie robi, w przepisie bowiem pojawia się Mama Aili i Mama Elwinga oraz Baron Samedi i inne Loa Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Piramida w Rapie

Piramida w Rapie 33

0
Czy wiecie, że w Polsce mamy również piramidę??? Piramida w Rapie to kolejne miejsce, które chcę Wam polecić, w czasie Waszych pobytów na Mazurach. Piramida ta jest grobowcem rodzinnym pruskiego rodu Zobacz więcej
Dobry sos do steków to podstawa. Inspiracją był sos Pawła Suwały, szefa kuchni w Butchery and Wine, który znalazłam w książce „Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści.” Zmniejszyłam ilość i Zobacz więcej
Zakupiłem ostatnio książkę „Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści” i jestem pod dzikim jej wrażeniem. To naprawdę konkretnie napisana książka kucharska. Pełna pasji i wiedzy. Jest w niej Zobacz więcej
Aleksander Baron - promotor kuchni polskiej w nowym zaskakującym wydaniu, małych polskich producentów żywności, ruchu Slow Food, szacunku dla jedzonego mięsa w myśl zasady spożywania go od nosa do Zobacz więcej
Najbardziej jesiennym składnikiem są dla mnie grzyby. Pachnące lasem, przepyszne, wzbogacające smak różnych dań. Można je podać na różne sposoby. Dziś przepis na zupę grzybową przygotowaną podczas Zobacz więcej