baron

, po których czuć w ustach smak szafranu. A takie właśnie warsztaty organizuje Frisco Fresh. A z Aleksandrem Baronem nie mogło być inaczej. Okiełznaliśmy przepiórki. I to w mig. Aksamitne puree Zobacz więcej
Manfred Von Richthofento niemiecki lotnik, największy as myśliwski okresu I wojny światowej, nazywany Czerwonym Baronem. Odniósł 80 zwycięstw powietrznych oficjalnie uznanych. Pierwszą wojnę światową Zobacz więcej
wystawowym Mile połączonym z warsztatami prowadzonymi przez Aleksandra Barona. Po krótkiej prezentacji produktów uczestnicy mieli możliwości sprawdzenia patelni i garnków. Nie chodziło jednak o Zobacz więcej
To jedno z ciekawszych kulinarnych doświadczeń tego lata. Niezwykła sceneria niewielkiej wysepki na Zalewie Zegrzyńskim, ciekawe, opracowane przez Aleksandra Barona z Solec 44 menu, które oparto o Zobacz więcej
poznania innych blogerów. To co ma być częścią wspólną wszystkich spotkań to dbałość o szczegóły i używanie produktów najlepszej jakości. Trzeba przyznać, że mięso przepiórki do najtańszych nie Zobacz więcej
W zeszły czwartek znowu gościliśmy na Smolnej 8, tym razem Frisco.pl zaplanowało bliższe spotkanie z przepiórkami! Naszym mentorem był Aleksander Baron z Solec 44! Cały październik był dla nas mocno Zobacz więcej
Nie cichną echa multisensorycznej kolacji u Aleksandra Barona. Z poziomu ogólnych dywagacji na temat jedzenia dyskusja ewoluuje w kierunku ustalania granic wolności mistrza oraz przyzwolenia gości na Zobacz więcej
. fot. rjrgmc28 - Okradły mnie zjawy! – wyrzucił z siebie z przerażeniem baron Eu’Stachy Poćwierć-Póchacz, nerwowo przecierając poczerwieniałą twarz organdynową chusteczką z butonierki – Słyszysz? Zobacz więcej
, aby jako dojrzały mężczyzna, ojciec dwóch córeczek wraz z żoną zająć się uprawą winorośli przy boku wuja, z kraju gdzie kawę pije się z dużą ilością mleka. Winnica Jacquesa Gajówki nosi nazwę Zobacz więcej
Czas na drugą część weekendowego męskiego gotowania. Wreszcie znalazłam czas by sporządzić coś ze wspaniałej książki Suwała, Baron i inni (tak wspaniałej, że nawet Luby nie kręcił na nią nosem, tak Zobacz więcej
– śniadanie z Pawłem Suwałą, Aleksandrem Baronem i innymi, którzy zaprezentowali kilka dań z książki (a jakże!) „Suwała, Baron i inni - przepisy i opowieści”. Oczywiście jak to na imprezie Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Camilla24
Camilla24 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Camilla w kuchni
Zupa fasolowa Baron

Zupa fasolowa Baron 25

3
· wywar warzywny 1,5 L · fasola biała 1/2 szkl · pieczarki 5-7 szt · marchew · pietruszka · tłuszcz · pomidory 2 szt · szynka wędzona 15 dag · śmietana 18 proc 1/21 szkl · mąka pszenna 1-2 łyżki · Zobacz więcej
czwartek, 03 lipca 2014 środa, 02 lipca 2014 wtorek, 01 lipca 2014 poniedziałek, 30 czerwca 2014 niedziela, 29 czerwca 2014 sobota, 28 czerwca 2014 | < Lipiec 2014 > | Pn Wt Śr Cz Pt So N 1 2 3 Zobacz więcej
Chimek
Chimek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuryer Cyniczny
Sobotnie Gumbo

Sobotnie Gumbo 229

0
Oto przepis, który Papa Chimek wspólnie robi, w przepisie bowiem pojawia się Mama Aili i Mama Elwinga oraz Baron Samedi i inne Loa Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Piramida w Rapie

Piramida w Rapie 32

0
Czy wiecie, że w Polsce mamy również piramidę??? Piramida w Rapie to kolejne miejsce, które chcę Wam polecić, w czasie Waszych pobytów na Mazurach. Piramida ta jest grobowcem rodzinnym pruskiego rodu Zobacz więcej
Dobry sos do steków to podstawa. Inspiracją był sos Pawła Suwały, szefa kuchni w Butchery and Wine, który znalazłam w książce „Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści.” Zmniejszyłam ilość i Zobacz więcej
Aleksander Baron - promotor kuchni polskiej w nowym zaskakującym wydaniu, małych polskich producentów żywności, ruchu Slow Food, szacunku dla jedzonego mięsa w myśl zasady spożywania go od nosa do Zobacz więcej
Najbardziej jesiennym składnikiem są dla mnie grzyby. Pachnące lasem, przepyszne, wzbogacające smak różnych dań. Można je podać na różne sposoby. Dziś przepis na zupę grzybową przygotowaną podczas Zobacz więcej
śniadanie to najlepsze co można sobie wymarzyć. No i znowu te jajeczka...uwielbiam je! One są bodajże z firmy Baron. Fajne jest to, że mają różne nadzienia. Wczoraj czekoladowe dziś śmietankowe ;) Zobacz więcej