baron

{{headerMessage}}
, po których czuć w ustach smak szafranu. A takie właśnie warsztaty organizuje Frisco Fresh. A z Aleksandrem Baronem nie mogło być inaczej. Okiełznaliśmy przepiórki. I to w mig. Aksamitne puree Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Manfred Von Richthofento niemiecki lotnik, największy as myśliwski okresu I wojny światowej, nazywany Czerwonym Baronem. Odniósł 80 zwycięstw powietrznych oficjalnie uznanych. Pierwszą wojnę światową Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wystawowym Mile połączonym z warsztatami prowadzonymi przez Aleksandra Barona. Po krótkiej prezentacji produktów uczestnicy mieli możliwości sprawdzenia patelni i garnków. Nie chodziło jednak o Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Ryba w Zalewie. Obiad z Baronem

Ryba w Zalewie. Obiad z Baronem 264

0
{{headerMessage}}
podkreślałó smak głównego składnika, uzupełniało go i dodawało niebanalnego charakteru. Lawendowy karmel do wątróbek suma, pachnące waniliowo-tanicznym dymem masło do delikatnej głowizny z karpia czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
poznania innych blogerów. To co ma być częścią wspólną wszystkich spotkań to dbałość o szczegóły i używanie produktów najlepszej jakości. Trzeba przyznać, że mięso przepiórki do najtańszych nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W zeszły czwartek znowu gościliśmy na Smolnej 8, tym razem Frisco.pl zaplanowało bliższe spotkanie z przepiórkami! Naszym mentorem był Aleksander Baron z Solec 44! Cały październik był dla nas mocno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie cichną echa multisensorycznej kolacji u Aleksandra Barona. Z poziomu ogólnych dywagacji na temat jedzenia dyskusja ewoluuje w kierunku ustalania granic wolności mistrza oraz przyzwolenia gości na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. fot. rjrgmc28 - Okradły mnie zjawy! – wyrzucił z siebie z przerażeniem baron Eu’Stachy Poćwierć-Póchacz, nerwowo przecierając poczerwieniałą twarz organdynową chusteczką z butonierki – Słyszysz? Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, aby jako dojrzały mężczyzna, ojciec dwóch córeczek wraz z żoną zająć się uprawą winorośli przy boku wuja, z kraju gdzie kawę pije się z dużą ilością mleka. Winnica Jacquesa Gajówki nosi nazwę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Między innymi na łopatkę jagnięcą (str. 271), która w zasadzie sama się robi. Właśnie czegoś takiego potrzebowałam w ostatnią niedzielę, gdy wokoło krążyły zarazki i inne paskudztwa i naprawdę nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– śniadanie z Pawłem Suwałą, Aleksandrem Baronem i innymi, którzy zaprezentowali kilka dań z książki (a jakże!) „Suwała, Baron i inni - przepisy i opowieści”. Oczywiście jak to na imprezie Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Drink "Czerwony Baron"

Drink "Czerwony Baron" 64

0
{{headerMessage}}
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Camilla24
Camilla24 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Camilla w kuchni
Zupa fasolowa Baron

Zupa fasolowa Baron 27

3
{{headerMessage}}
· wywar warzywny 1,5 L · fasola biała 1/2 szkl · pieczarki 5-7 szt · marchew · pietruszka · tłuszcz · pomidory 2 szt · szynka wędzona 15 dag · śmietana 18 proc 1/21 szkl · mąka pszenna 1-2 łyżki · Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czwartek, 03 lipca 2014 środa, 02 lipca 2014 wtorek, 01 lipca 2014 poniedziałek, 30 czerwca 2014 niedziela, 29 czerwca 2014 sobota, 28 czerwca 2014 | < Lipiec 2014 > | Pn Wt Śr Cz Pt So N 1 2 3 Zobacz więcej
Chimek
Chimek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuryer Cyniczny
Sobotnie Gumbo

Sobotnie Gumbo 233

0
{{headerMessage}}
Oto przepis, który Papa Chimek wspólnie robi, w przepisie bowiem pojawia się Mama Aili i Mama Elwinga oraz Baron Samedi i inne Loa Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Piramida w Rapie

Piramida w Rapie 33

0
{{headerMessage}}
Czy wiecie, że w Polsce mamy również piramidę??? Piramida w Rapie to kolejne miejsce, które chcę Wam polecić, w czasie Waszych pobytów na Mazurach. Piramida ta jest grobowcem rodzinnym pruskiego rodu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dobry sos do steków to podstawa. Inspiracją był sos Pawła Suwały, szefa kuchni w Butchery and Wine, który znalazłam w książce „Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści.” Zmniejszyłam ilość i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zakupiłem ostatnio książkę „Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści” i jestem pod dzikim jej wrażeniem. To naprawdę konkretnie napisana książka kucharska. Pełna pasji i wiedzy. Jest w niej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aleksander Baron - promotor kuchni polskiej w nowym zaskakującym wydaniu, małych polskich producentów żywności, ruchu Slow Food, szacunku dla jedzonego mięsa w myśl zasady spożywania go od nosa do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najbardziej jesiennym składnikiem są dla mnie grzyby. Pachnące lasem, przepyszne, wzbogacające smak różnych dań. Można je podać na różne sposoby. Dziś przepis na zupę grzybową przygotowaną podczas Zobacz więcej