baron

Książka „Kiszonki i fermentacje” to pozycja, jakiej brakowało na polskim rynku. Autor, Aleksander Baron, od lat związany z ruchem Slow Food (podobnie jak ja), szef kuchni Solec 44 w prosty sposób Zobacz więcej
O wielkim powrocie gęsi na polskie stoły i o sposobach jej przygotowania rozmawiamy z szefem kuchni i właścicielem warszawskiej restauracji Solec 44. Dlaczego w Polsce jemy gęsi? Aleksander Baron: Zobacz więcej
Oskubane, z masłem i ziołami czekają na swoją kolej w piekarniku - pyszne przepiórki fot. D.Szymborska O tym, że uwielbiam warsztaty kulinarne to już pisałam, ale o tym przepisie jeszcze nie. Aleks Zobacz więcej
Czyli jakość jedzenia - Niesamowite, co tu opowiadasz, Eu’Stachy – hrabia Mary-Jan Puzdro-Puginałł odłożył na bok wyszywane diamentami skórzane rękawiczki, które zamierzał założyć do płaszcza z Zobacz więcej
Czekałam na te warsztaty. Czekałam na spotkanie z Aleksandrem i umierałam z ciekawości jaki sposób przedstawi nam na przepiórkę On – kontrowersyjny, nie z tego świata, wyjęty z innych czasów Kucharz, Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Ryba w Zalewie. Obiad z Baronem

Ryba w Zalewie. Obiad z Baronem 272

To jedno z ciekawszych kulinarnych doświadczeń tego lata. Niezwykła sceneria niewielkiej wysepki na Zalewie Zegrzyńskim, ciekawe, opracowane przez Aleksandra Barona z Solec 44 menu, które oparto o Zobacz więcej
Ballarini to włoska firma założona w 1889 roku i specjalizująca się głównie w produkcji naczyń pokrytych powłoką typu non–stick. Jej wyroby od kilku lat dostępne są w Polsce, ale polski oddział Zobacz więcej
W zeszły czwartek znowu gościliśmy na Smolnej 8, tym razem Frisco.pl zaplanowało bliższe spotkanie z przepiórkami! Naszym mentorem był Aleksander Baron z Solec 44! Cały październik był dla nas mocno Zobacz więcej
Nie cichną echa multisensorycznej kolacji u Aleksandra Barona. Z poziomu ogólnych dywagacji na temat jedzenia dyskusja ewoluuje w kierunku ustalania granic wolności mistrza oraz przyzwolenia gości na Zobacz więcej
Camilla24
Camilla24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Camilla w kuchni
Zupa fasolowa Baron

Zupa fasolowa Baron 27

· wywar warzywny 1,5 L · fasola biała 1/2 szkl · pieczarki 5-7 szt · marchew · pietruszka · tłuszcz · pomidory 2 szt · szynka wędzona 15 dag · śmietana 18 proc 1/21 szkl · mąka pszenna 1-2 łyżki · Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Drink "Czerwony Baron"

Drink "Czerwony Baron" 66

Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota smakuje
Kamil Gruca „Baron i łotr”

Kamil Gruca „Baron i łotr” 217

czwartek, 03 lipca 2014 środa, 02 lipca 2014 wtorek, 01 lipca 2014 poniedziałek, 30 czerwca 2014 niedziela, 29 czerwca 2014 sobota, 28 czerwca 2014 | < Lipiec 2014 > | Pn Wt Śr Cz Pt So N 1 2 3 Zobacz więcej
Jacques Gajówka syn polskich emigrantów, którzy w 1933 roku przyjechali do Francji, obecnie w Beaujolais wytwarza wina. Znakiem rozpoznawczym Gajówki jest wieloznaczna etykieta, która przedstawia: Zobacz więcej
Świąteczny kiermasz Winicjatywystał się już grudniową tradycją. Co roku oprócz próbowania win jest wiele atrakcji i warsztatów. Tegoroczna edycja stała pod znakiem książkowym. Marek Kondrat wydał Zobacz więcej
Czas na drugą część weekendowego męskiego gotowania. Wreszcie znalazłam czas by sporządzić coś ze wspaniałej książki Suwała, Baron i inni (tak wspaniałej, że nawet Luby nie kręcił na nią nosem, tak Zobacz więcej
Manfred Von Richthofento niemiecki lotnik, największy as myśliwski okresu I wojny światowej, nazywany Czerwonym Baronem. Odniósł 80 zwycięstw powietrznych oficjalnie uznanych. Pierwszą wojnę światową Zobacz więcej
kzat
kzat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia z pomysłem Karoliny
aronia

aronia 4

Składniki: 1/2 kg owoców aronii 1/2 kg cukru sok z 1 cytryny 1 cukier waniliowy Wykonanie: 1. Owoce dokładnie myjemy, wkładamy do garnka i dusimy, aż puszczą sok ok . 30 min. Odcedzamy przez drobne Zobacz więcej
chochlik-reims
chochlik-reims Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje małe przyjemności
Baroniki musli

Baroniki musli 199

Muszę się do czegoś przyznać . . . bardzo lubię od czasu do czasu batony. A są tak niezdrowe i kaloryczne. Z tego powodu chciałam stworzyć własne batoniki. Tak powstały batoniki musli. Słodkie, a Zobacz więcej
VeganCorner
VeganCorner Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
VeganCorner
Lemoniada rabarbarowa

Lemoniada rabarbarowa 10

Zrobienie orzeźwiającego deseru latem to nic trudnego. Jedyne, czego potrzebujecie, to rabarbar, woda, lód i coś do posłodzenia. Pomysł może nie jest super oryginalny, ale wydaje mi się, że mało osób Zobacz więcej
lekkibrzusio
lekkibrzusio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
lekkibrzusio
Lemoniada rabarbarowa

Lemoniada rabarbarowa 36

Mogę się zabawić we wróżkę i przewidzieć, że dziś w Polsce jest piękna, słoneczna pogoda. Przynajmniej w okolicach Katowic czy Krakowa. Jeżeli u mnie, na północy Niemiec jest słonecznie, to taka sama Zobacz więcej