barsz

Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegan Nerd
BARSZ WIGILIJNY

BARSZ WIGILIJNY 190

0
Barszcz wigilijny. Jego smak jest tyko jeden. Musi być cierpki i pieprzny. Jego kolor to piękna magenta. Wszystkie te cechy zawdzięczać można idealnemu zakwasowi, na który przepis znajdziecie tutaj Zobacz więcej
W mojej kuchni bardzo rzadko wykorzystuję buliony mięsne. Tak też jest i w wypadku przygotowywania barszczu białego. Jednak zdaję sobię sprawę, że bardzo dobrze smakuje również ten robiony na bulionie Zobacz więcej
Tradycyjny barszcz na zakwasie z uszkami, bardzo przeze mnie lubiany i nie tylko Polecam 2 litry wywaru warzywnego 2 suszone grzybki 2 szklanki zakwasu buraczanego 2 duże długie buraki 4 liście Zobacz więcej
Składniki: wywar warzywny 3 buraki 1 łyżka octu winnego 1 puszka czerwonej fasoli mleczko kokosowe sól, pieprz natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dopdajemy pokrojone w Zobacz więcej
1-3zł/osobę- jeszcze taniej niż barszcz 3-8 zł/osobę- tanie jak barsz 8-15zł/osobę- cena do zniesienia 15-wzwyż zł/osobę- drogie jak szwajcarski ser Zobacz więcej
hrabianka
hrabianka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję. Bez kitu.
Szczęścia!

Szczęścia! 146

0
1-3zł/osobę- jeszcze taniej niż barszcz 3-8 zł/osobę- tanie jak barsz 8-15zł/osobę- cena do zniesienia 15-wzwyż zł/osobę- drogie jak szwajcarski ser Zobacz więcej
1-3zł/osobę- jeszcze taniej niż barszcz 3-8 zł/osobę- tanie jak barsz 8-15zł/osobę- cena do zniesienia 15-wzwyż zł/osobę- drogie jak szwajcarski ser Zobacz więcej
hrabianka
hrabianka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję. Bez kitu.
Świątecznie

Świątecznie 39

0
1-3zł/osobę- jeszcze taniej niż barszcz 3-8 zł/osobę- tanie jak barsz 8-15zł/osobę- cena do zniesienia 15-wzwyż zł/osobę- drogie jak szwajcarski ser Zobacz więcej
hrabianka
hrabianka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję. Bez kitu.
Urodziny masz :)

Urodziny masz :) 66

0
1-3zł/osobę- jeszcze taniej niż barszcz 3-8 zł/osobę- tanie jak barsz 8-15zł/osobę- cena do zniesienia 15-wzwyż zł/osobę- drogie jak szwajcarski ser Zobacz więcej
, które były doskonałym i smacznym urozmaiceniem dla naszych kubków smakowych. O znakomitym połaczeniu tosty plus kiwi przypomniała mi domowa książka kucharska Pizze i tosty. Bardoz szybka i smaczna Zobacz więcej
« Barsz na zakwasie z uszkami Domowa pasta migdałowa i marcepan Pasta i marcepan są proste w wykonaniu i każdy może zrobić,pochodzi z tej strony. Nigdy nie kupowałam masy marcepanowej do ciast choć Zobacz więcej
się strzałem w dziesiątkę! Nieprzyzwoicie się najedliśmy a Boski Marian do tej pory żałuje, że nie było go wtedy w Warszawie :) SKŁADNIKI (tanie jak barsz) 30- 40 dag ziemniaków 2 cebule 2 papryki 1 Zobacz więcej
kasandraa6
kasandraa6 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magia w kuchni
Trzy bit

Trzy bit 2976

0
« Roladki schabowe a la kebab Barsz na zakwasie z uszkami » Trzy bit Słynne ciasto 3-bit proste do zrobienia, smaczne i zawsze wychodzi polecam ... Na bitą śmietanę 500 ml śmietany kremówki 36% 20 ml Zobacz więcej
aga-aa
aga-aa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperymentalnie
Zaskocz w Wigilię

Zaskocz w Wigilię 280

0
W każdym domu Wigilijny stół wygląda trochę inaczej. U jednych jest barsz z uszkami, u innych zupa rybna. U jednych Wigilia bez klusek z makiem to nie Wigilia, a u innych obowiązkowo muszą pojawić się Zobacz więcej
serduszko… Nie martw się Kochanie, przed nami jeszcze całe mnóstwo wspólny Świąt, pierników i pierniczków! :) Wszystkim miłośnikom gotowania życzę spokojnych Świąt w gronie najbliższych. Aleksandra Zobacz więcej
magda_1308
magda_1308 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łycha smaków
(bez tytułu)

(bez tytułu) 115

0
BEZGLUTENOWE BOŻE NARODZENIE CHLEB DANIA GŁÓWNE DESERY dipy DO CHLEBA INNE MROŻENIE NAPOJE PIECZYWO PRZEKĄSKI PRZYPRAWY SAŁTKI SMAROWIDŁA DO CHLEBA I MAKARONÓW sosy SURÓWKI THERMOMIX WEKI ZUPY Zobacz więcej
danie jest smaczne i Was nie zawiedzie - polecam wypróbować je już dzisiaj -tak, aby przy Wielkanocnym stole, delektować się już tylko jego sprawdzonym smakiem... Wielkanoc w moim domu zawsze Zobacz więcej
przejeść razem z moją rodziną. Roślinna część stołu wigilijnego. Barsz z kapustno-grzybowymi pierogami, pasztet z poprzedniego posta, seleryba po grecku ("ryba" będąca wypadkową przepisów Otwartych Zobacz więcej
propozycją na obiad pierwszego dnia świąt, a krem z buraczków może zastąpić tradycyjny barsz wigilijny! Zdobywycy II miejsca - Piotr Archiciński i Marcin Krzesiński - przygotowali filet z pstrąga na Zobacz więcej